Helyszín címkék: országos Gasztronómia Óriási siker: minden eddiginél több hazai éttermet ismert el a Michelin Guide - Már 12 csillaggal hódít a magyar gasztronómia A világ vezető étteremkalauza, a Michelin Guide 2024. december 10-i magyarországi díjátadóján az őriszentpéteri Pajta újoncként nyerte el első Michelin-csillagát.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Az első magyar sajtolású olívaolaj Török Csabával, a 2HA Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosával beszélgettünk, aki a Balaton-felvidéken, Magyarországon elsőként olívaolajat sajtolt.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia "Pálinkalandok" Békés megyében Aki akar, ma már a pálinka olyan változatait is megkóstolhatja, amelyek a legnemesebb italokkal vetekszenek. Bőven találunk ilyet Békés megyében is – próbáljuk ki, érdemes!
Helyszín címkék: Szeged és térsége Gasztronómia Bicikli, bor, Baja: leszállunk a bringáról, és jóllakunk Ahol Baján és a környéken ehetünk egy jót. Többször is. Több helyen.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Villásreggeli szenvedéllyel, avagy a biatorbágyi szabómester háza, szélesre tárt ajtókkal A Kisvilla gyönyörűen gondozott kerttel, nosztalgikus-karakteres berendezéssel tárul elénk. Cukrászda? Presszó vagy esetleg bisztró? Kutfej Krisztina inkább közösségi térnek nevezi a helyet.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia A séf és a kertész – egy különleges love story Hogyan találkozott egymással a séf és a kertész, és hogyan lett közös kertjük? Nem hétköznapi történet, mely több szállal (vagy inkább stílusosan: gyökérrel) fonódik egymásba, a Szentendrei-szigeten.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Vár az őszi Gasztrohegy – összeállt a menü! Idén minden eddiginél több, 13 helyszín csatlakozott, így a fő helyszínek mellett még több kiegészítő helyszín és program biztosítja, hogy egy percre se unatkozzunk!
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Rekordnevezés az idei Év strandétele versenyre! 40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije az elmúlt napokban, és választotta ki azt a tíz döntős nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia BalatonBor – a szerelemgyerek 2024. június 16-án a tihanyi Balaton Piknik keretén belül tartotta a Balatoni Kör a BalatonBor, Hegybor premier rendezvényét.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Megnyitja kapuit a Páskom 1802 gasztroműhely Május 10-től állandó nyitvatartással jelentkezik a lajoskomáromi Páskom 1802 Gasztroműhely!
Helyszín címkék: Gasztronómia „Amikor főzök, velem vannak az őseim” – epikus francia ízutazás Fabrice Asztalán Kóstolás, tanulás, kapcsolódás és felemelkedés egy különleges vacsoraesten, ahol az elején mindenki idegen, de barátként távozik. A pécsi Fabrice Gonet lakáséttermében jártunk.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Új nyitás Balatonfüreden: érkezik a Groenk Deli Balatonfüreden nyitja meg második delijét a Velencén már lassan három éve üzemelő Groenk Deli.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Taste Balaton Fesztivál - étel & ital & kultúra Első alkalommal kerül megrendezésre 2024 tavaszán a TASTE BALATON 10 napos gasztro- és kulturális fesztivál, mely összefogja a balatoni régió legjobb éttermeit, szállásait és kulturális eseményeit.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A nagy sajtkalauz - hazai sajtmanufaktúrák Hazánk bővelkedik különleges sajtokban, amelyeket szenvedéllyel és kézműves gondossággal készítenek a magyar sajtmanufaktúrák.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Indulj szarvasgomba-vadászatra Triflafaterrel Palkonyán! Szilvivel és Balázzsal nemcsak szarvasgomba-vadászatra indulhatunk Palkonyán, de utána a kóstolóházuk napsütötte teraszán meg is ízlelhetjük a frissen begyűjtött gombával készült finomságokat.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Ánizsos és szív alakú csemegeszőlővel is kísérleteznek Pécsen! Egy intézet, ahol a fogyasztói igényekre hangolva nemesítenek izgalmasabbnál izgalmasabb szőlőfajtákat, hogy aztán friss gyümölcs, mazsola, vagy szőlőlé legyen belőlük!
Helyszín címkék: Debrecen és térsége Gasztronómia Nem Balaton Szelet Olyan, hogy Tisza-tó, se földrajzi, se jogi értelemben nem létezik, lévén, hogy egyrészt nem tó, bár akként viselkedik, viszont hál’ Isten, tagadhatatlanul Tisza.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Pisztrángkettős Egy hal, amit mindenki szeret. Legalábbis látni, hallani, olvasni – és alkalomadtán elfogyasztani.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Fekete, lila, sárga, piros, de legfőképpen édes: ilyen az igazi paradicsom Csendes Ildikó husztóti tanyáján több mint 830 féle paradicsom terem, és egyik sem tökéletesen kerek és piros. A Paradicsomkertben jártunk, és kóstoltunk is!
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Glampingeljünk nomád, de luxus módra! Ma már egyre többen tudják, hogy mi az a glamping. Aki nem, annak megmutatjuk!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Kiváló hazai éttermek vehetik át Michelin-elismeréseiket december 10-én Idén ismét ünnepélyes díjátadón hozza nyilvánosságra a MICHELIN Guide, mely magyarországi éttermek nyerték el a világ vezető gasztrokalauzának elismeréseit.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Gasztrobarangolás a hűség városában: tárt karokkal vár Sopron Sopron gyönyörű látnivalói után érdemes a kóstolnivalókról is beszélnünk, hiszen a nyugat-magyarországi város a gasztroturisták számára is kínál ínyencségeket.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A Kunság igazi arcai: kortárs körkép a Kunsági borvidékről Soltvadkert, Izsák, Szigetcsép…többségünk számára az alföldi borokról többnyire könnyű fehérek és rozék ugranak be. Ezek a borok is kulcsfontosságú építőkövei a borkultúránknak!
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Finom kortyok Etyek vidékéről A „Budapest szőlőskertjének” is nevezett Etyek kiváló – leginkább fehér – borairól híres, de ez nem jelenti azt, hogy másféle nedűket ne kóstolhatnánk itt.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A szőlő bubis arca, avagy Isten hozott a pezsgő italok világában! Sok minden meghatározza, hogy milyen szénsavas, alkoholos italt kapunk a szőlő erjesztésének végeredményeként. De mégis: hogy kerül bele a buborék? Rácz Lilla borász segít eligazodni!