Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Bodri Orsolya és Urbán Péter mesélnek szőlőről, borról és családról A Bodri Pincészet az elmúlt két évtizedben országos hírnévre tett szert. A szekszárdi borvidék sajátosságait hűen képviselő boraik mellett szállással és étteremmel várják a vidék szerelmeseit.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia A rozé-specialista Nagygombos Borászat A Nagygombos Borászathoz közeledve páratlan szépségű panoráma bontakozik ki előttünk, az út két oldalán gömbakác-fasorral, a végén egy kissé megkopott, de elragadó kúriával. Tartsatok velünk!
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia A minőségi vendéglátásra még mindig van kereslet a Balatonon Az infláció ellenére van kereslet a minőségi vendéglátásra – állítják a Balaton két ikonikus éttermének vezetői.
Helyszín címkék: Debrecen és térsége Gasztronómia Debreczeni anzix – a páros kolbász Egy magyar street food (újjáéledése)
Helyszín címkék: Gasztronómia Gasztrobarangolás a hűség városában: tárt karokkal vár Sopron Sopron gyönyörű látnivalói után érdemes a kóstolnivalókról is beszélnünk, hiszen a nyugat-magyarországi város a gasztroturisták számára is kínál ínyencségeket.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Borkóstolás két keréken, Csopakon Nincs is frissítőbb annál, amikor egy kellemes kerékpártúra után belekortyolunk jól megérdemelt, jéghideg fröccsünkbe, miközben gyönyörű balatoni panoráma tárul elénk.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Itáliai dolce vita Balatonbogláron Paradicsomos pacal, vitello tonnato, pizza meranói stílusban, és valódi gyümölcsből készült, főzött fagyi. A Pavilon nem csak az ízlelőbimbóinkat csábítja el örökre, hanem a szívünket is.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia „Jó úton jár az a borászat, aki zöld úton jár" Miért a bor a legemocionálisabb termék a világon? Milyen fenntarthatósági törekvései legyenek ma egy borászatnak? Ezekről beszélgetett Havas Dóra, tudatos hedonista vendégeivel a Homola Borteraszon.
Helyszín címkék: Szeged és térsége Gasztronómia Szeged, a magyar burekfőváros Egy remek utcakaja, amit leginkább a dalmát tengerparton ismerhetünk meg, kivéve, ha az utunk épp Szegedre vezet. A burek őstörténete és filozófiája.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Tejjel-mézzel, avagy a segédlelkész és a fine dining Göncruszkán a református gyülekezet nem csak remek éttermet visz, de méhészkedik, tehetséget gondoz és közösséget is épít. Sikersztori a Zemplénből.
Helyszín címkék: Szeged és térsége Gasztronómia Tujázás Szegeden: kedvcsináló a városhoz és a villamosozáshoz, sörfókusszal Szegeden a villamosozás és a sörözés szépen összhangba hozható.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Kedvenc nyári frissítőnk, a szörp története A szörp maga a nosztalgia, ami visszaidézi gyerekkorunk nyarai. Hogyan vált a gyógyszeripar egykori terméke minden idők egyik legnépszerűbb élvezeti cikkévé? Most eláruljuk.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia A séf és a kertész – egy különleges love story Hogyan találkozott egymással a séf és a kertész, és hogyan lett közös kertjük? Nem hétköznapi történet, mely több szállal (vagy inkább stílusosan: gyökérrel) fonódik egymásba, a Szentendrei-szigeten.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia A Szépasszonyvölgy színeváltozása A Szépasszonyvölgy bornegyed lett a javából, kistermelőtől csúcsborászatig.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A levendula bűvkörében: hova menj érte, mit csinálj vele? Divatos, ehető virág vagy reneszánszát élő gyógynövény? Mindkettő, és még ennél is több. Néhány száz év alatt a kolostorkertek fűszernövénye látványával és aromájával megbabonázta az egész világot.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Gyökerek és csillagok – Szatmár Dry Cured Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos Salt Budapest séfje mesél gyermekkorról, Szatmárról, szabadságról és sikerük titkairól.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia BalatonBor - Tiszta nyár! Június 9-én Veszprémben, a Magyar Mozgóképfesztivál keretén belül tartotta meg a Balatoni Kör a BalatonBor, Hegybor premier, valamint Kóstold körbe kiadvány bemutató rendezvényét.
Helyszín címkék: Gasztronómia Egészségedre, Somló! - Az ország legnagyobb koccintásával ünnepel a jubiláló Éjszakai Pincetúra A Somló Fesztivállal kiegészült kétnapos esemény méltán ad okot a koccintásra: A 10-ik születésnapját ünnepli az Éjszakai Pincetúra, ezért a helyi borászok az ország legnagyobb koccintására készülnek.
Helyszín címkék: Gasztronómia BalatonBor, Hegybor bemutató és Kóstold körbe kiadvány premier Június 9-én és 10-én 16-24 óráig sok, borral kapcsolatos programra számíthatunk a Magyar Mozgóképfesztivál keretein belül, a nyitvatartási időben találkozhatnak a vendégek a kiállító borászatokkal.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia A BudaPrés bemutatja az alma legjobb oldalát A két borrajongó, Haberl Dániel és édesapja, Haberl Péter 2017-ben indították el vállalkozásukat, Etyeken. Azóta cidereikkel megnyitották az utat az elegáns és kifinomult magyar almaborok világa felé.
Helyszín címkék: Gasztronómia A japán Balaton és a magyar vidék, avagy a hazai alapanyag útja és sorsa A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) elnökével, Ruprecht Lászlóval beszélgettünk a hazai termelők és termékek helyzetbe hozásáról, és arról, hogy a válságos idők akár pozitív változást is hozhatnak.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Ínycsiklandó szlovák ízek békési tálalásban A békés megyei konyha évszázadok óta saját hagyományaként őrzi a felvidéki ízeket. A Dél-Alföldön mindmáig ismerős szlovák receptek közül válogatunk.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Innen nem mész haza üres kézzel: ezt kínálják a vidéki termelői piacok Mutatunk öt vidéki piacot, ahonnan egészen biztosan legalább egy kosárnyi vásárfiával fogunk hazatérni!
Helyszín címkék: Debrecen és térsége Gasztronómia Nem Balaton Szelet Olyan, hogy Tisza-tó, se földrajzi, se jogi értelemben nem létezik, lévén, hogy egyrészt nem tó, bár akként viselkedik, viszont hál’ Isten, tagadhatatlanul Tisza.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Mézbirodalom Vizsolyban Vizsolyba jellemzően középkori temploma és az ott őrzött, híres Biblia miatt érkeznek a látogatók. A település másik látnivalója Mézes Gergő mézbirodalma: a Mézmúzeum.