Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia "Pálinkalandok" Békés megyében Aki akar, ma már a pálinka olyan változatait is megkóstolhatja, amelyek a legnemesebb italokkal vetekszenek. Bőven találunk ilyet Békés megyében is – próbáljuk ki, érdemes!
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Az első magyar sajtolású olívaolaj Török Csabával, a 2HA Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosával beszélgettünk, aki a Balaton-felvidéken, Magyarországon elsőként olívaolajat sajtolt.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Néhány órára Te is lehetsz borász! Míg korábban a borvidéki élményeink elsősorban a helyszínen, borkóstolókon megismert, majd megvásárolt borok hazavitelében teljesedtek ki, ma már sokkal szélesebb palettáról válogathatunk.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia A vidék színe-java a Villa Kabalában Az elmúlt években a pár asztalos, gyönyörű kilátással megáldott vendáglátóhely egyértelműen a gasztronómia rajongóinak zarándokhelye lett: érezhetően rátapintottak valami igazán különlegesre.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia A zöld manna útja a teremtéstől a fagylaltig Pár évvel ezelőtt még azt sem tudtuk, hogy eszik vagy isszák, mára a medvehagyma Baranya sztárja. Őrület, hogy mibe nem kerül bele: pogácsa, sajt, vagy akár fagyi formájában is fogyasztják.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Ízek és aromák a hazai gin piacról A gin egyre népszerűbb itthon, az elmúlt években nagy és hűséges követő tábora alakult ki, ezzel egy időben nő a magyar ginfajták száma is a piacon.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Szolnokra, a göröghöz! Hogyan került a Jón-tenger helyett a kies Tisza mellé egy görög taverna?
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia A séf és a kertész – egy különleges love story Hogyan találkozott egymással a séf és a kertész, és hogyan lett közös kertjük? Nem hétköznapi történet, mely több szállal (vagy inkább stílusosan: gyökérrel) fonódik egymásba, a Szentendrei-szigeten.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Gyökerek és csillagok – Szatmár Dry Cured Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos Salt Budapest séfje mesél gyermekkorról, Szatmárról, szabadságról és sikerük titkairól.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia A fenyőerdő titkai Kiváló étterem a fenyőerdő közepén, Szabolcs-Szatmár-Bereg szívében. A hely, amit érdemes felvenni a bakancslistára!
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Pisztrángkettős Egy hal, amit mindenki szeret. Legalábbis látni, hallani, olvasni – és alkalomadtán elfogyasztani.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Tujázás Miskolcon: a színház és szomszédsága Múzeum, pizza, kávé, világbéke és desszert.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Borkóstolás négykeréken, Sopronban Miről is szól a borkóstolás? Csak úgy, mint minden más, a személyes élményről. Kocsis Miklóssal indulunk UAZ-os kirándulásra a Soproni borvidéken.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Spájz, Erhardt és Kultúrpresszó: gasztro-élmények Sopronban Olyan soproni helyeket mutatunk most be, ahol fiatal és a minőség mellett maximálisan elkötelezett tulajdonosok céloztak meg egy-egy különlegesebb szegmenst a gasztronómián belül.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Indiáner, kapucíner és egy különleges cukrászda Sopronban Górcső alá vesszük a soproniak kapucsínó-fogyasztási kultúráját, valamint az indiáner magyar vonatkozását.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Itáliai dolce vita Balatonbogláron Paradicsomos pacal, vitello tonnato, pizza meranói stílusban, és valódi gyümölcsből készült, főzött fagyi. A Pavilon nem csak az ízlelőbimbóinkat csábítja el örökre, hanem a szívünket is.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Borkóstolás két keréken, Csopakon Nincs is frissítőbb annál, amikor egy kellemes kerékpártúra után belekortyolunk jól megérdemelt, jéghideg fröccsünkbe, miközben gyönyörű balatoni panoráma tárul elénk.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Szelíd turizmus, minőségi vendéglátás Köveskálon Köveskál a Káli-medence talán legnépszerűbb turisztikai célpontja, ami a hely szépségén túl annak is köszönhető, hogy az itt megtelepedett vendéglátók elkötelezettek a minőség iránt.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia A Szépasszonyvölgy színeváltozása A Szépasszonyvölgy bornegyed lett a javából, kistermelőtől csúcsborászatig.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Finom kortyok Etyek vidékéről A „Budapest szőlőskertjének” is nevezett Etyek kiváló – leginkább fehér – borairól híres, de ez nem jelenti azt, hogy másféle nedűket ne kóstolhatnánk itt.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Ahol kolbászból van a kerítés: a gyulai és a csabai kolbász titka Van a gyulai és van a csabai kolbász. De vajon tényleg nagy a különbség a két kolbász között? És egyáltalán mi a titkuk? Kiderítjük!
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Tujázás Miskolcon: Állomáson túl, Villanyrendőrön innen Sorozatunk a villamosvonalak mentén felfedezhető városi élmények eszenciáját keresi, ezúttal Miskolcon.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Hol kávézzunk Hegyalján? Hol kapjuk a legjobb kávét Tokaj környékén? Ebben a cikkben a borvidék leghangulatosabb kávézóit fogjuk közelebbről megmutatni, sőt, még annál is többet...
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Acetánia, az ecet múzeuma Van Tokaj-Hegyaljának egy a bornál kevéssé ismert, de szintén remek gasztronómiai terméke, a borecet, aminek ezeréves történetével és modern felhasználásával is megismerkedtünk az Acetániában.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Jog, grafikai stúdió, wagyu marha tenyésztés – interjú Zichy Mihállyal A magyar csúcsgasztronómia Zichy Mihálynak köszönhetően figyelt fel a a wagyura. Ófalui birtokán azonban nem úgy élnek a marhák, ahogy Japánban: sör és masszázs helyett a szabadságon van a hangsúly.