Helyszín címkék: országos Gasztronómia Hamarosan kiderül, mely hazai éttermeket ragyoghatják be MICHELIN-csillagok Nem kell már sokat várni a gasztroturistáknak és az ínyenceknek, a legújabb MICHELIN-díjakat idén is ünnepélyes gálaeseményen hirdetik ki október 9-én.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia P, mint progresszív, K, mint különleges: A Pajta és a KÁSTU Kvaszniczáné Marjai Flórával és férjével, Ferenccel beszélgettünk a családi vállalkozásban vitt, Michelin-ajánlott étteremről és szállásról.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Nagy balatoni szörpajánló Szörp készíthető szinte bármilyen gyümölcsből, gyógynövényből, és ezt a balatoni termelők be is bizonyítják: nehéz lenne ennél színesebb kínálatot elképzelni.
Helyszín címkék: Debrecen és térsége Gasztronómia Tujázás Debrecenben: gasztro-túra a belvárosban A város közepének gasztrokaleidoszkópja, retromakarónitól csúcsgasztróig.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A borkóstolás új szintje: rendhagyó borkóstoló élmények A borkóstolás már rég nem csupán az ízlelésről szól; egyre több borászat kínál különleges programokat, amelyek igazán egyedi élménnyé varázsolják ezt a gasztronómiai kalandot.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Balaton Sütije 2025: több mint 30 nevezés érkezett a versenyre Több mint harminc különleges desszerttel neveztek a balatoni cukrászok a Balaton Sütije 2025 versenyre.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Megvan a 100-as lista: ezek 2025-ben a legjobb magyar borok! A Winelovers 100 legjobb magyar bor rangsorát szeptember 27-én, szombaton hirdették ki ünnepélyes keretek között a budapesti Corinthia Hotelben.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Pisztrángkettős Egy hal, amit mindenki szeret. Legalábbis látni, hallani, olvasni – és alkalomadtán elfogyasztani.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Magyarország vár: Terített asztalok és nyitott pincék északon és délen Szigligeten a süllők, Tapolcán a pisztrángok, Tihanyban a gardák kerülnek a tányérokra, lesz FügeFeszt, murci- és újborfesztivál és libadalom is.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Rangos elismerés rekordidő alatt: két szakácssapkával díjazta a Gault&Millau a La Vie gourmet éttermet Alig három és fél hónappal a májusi nyitás után máris rangos elismerést szerzett a Le Primore Hotel & Spa gourmet étterme, a La Vie.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia A Millenárisra érkeznek a világ legjobb kávéi - Korlátlan kávékóstolás, látványos bajnokságok és Cup of Excellence - tételek A Kávé Napján Magyarországon tizenharmadik alkalommal ünnepeljük a kávé világnapját A Kávé Napja esemény keretében.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Gault&Millau 2025: Szulló Szabina lett az Év Séfje Az Év Ifjú Tehetsége Csillag Richárd, A Jövő Tehetsége Kaszás Kornél lett, Az Év Sommelier-je címet Kincses Dávid érdemelte ki, az Év Pop Étterme díjban pedig a Panificio il Basilico részesült.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia A fenyőerdő titkai Kiváló étterem a fenyőerdő közepén, Szabolcs-Szatmár-Bereg szívében. A hely, amit érdemes felvenni a bakancslistára!
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Barátságos, négyévszakos gasztrokitérők Balatonlellén és környékén Szerencsére egyre többen kezdik felfedezni a Balaton őszi-téli báját, a gasztronómiai egységek pedig idomulnak az igényekhez. Mutatunk pár déli parti egységet – a nyáron túl!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Rangos nemzetközi díjban részesült a Sissi fagyizó Az „Olasz Fagylaltkészítők Oktatóinak Szövetsége” különdíjával tért haza a Sissi fagyizó Olaszország egyik legrangosabb nemzetközi kézműves fagylaltversenyéről!
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia A Time Out Market Budapest szeptember 20-án hivatalosan is megnyitja kapuit a Corvin Palace-ban - A Blaha Lujza téri ikonikus épületben a főváros és vidék legjobb séfjei, közkedvelt helyei és feltörekvő tehetségei mutatkoznak be, egy fedél alatt 2025. szeptember 20-án, szombaton 11:30-kor hivatalosan is megnyitja kapuit a Time Out Market Budapest a történelmi múltú, új fényében tündöklő Corvin Palace-ban, a Blaha Lujza téren.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Mosolybor Létezik egy csapat lány, asszony a tokaji borvidéken, aki nem kizárólag boraikkal és kóstolóikkal hozzák közel a borkedvelőket Tokajhoz.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Fűszeres és izgalmas boróka-móka, avagy a gin különböző arcai Volt „anyaszomorító”, arisztokrata szalonok főszereplője, katonai szíverősítő és orvosság is. Ma a gin újra reneszánszát éli – és nemcsak külföldön, hanem Magyarországon is!
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Tujázás Miskolcon: a színház és szomszédsága Múzeum, pizza, kávé, világbéke és desszert.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Szüreti ízek: fedezd fel a tradicionális szüreti fogásokat az országban Hazánkban jobbnál jobb bor és szüreti fesztiválok közül válogathatunk, ha megidéznénk a szőlősorok melletti hangulatot és megkóstolnánk néhány hagyományos fogást.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Villány a járatlan ösvényen A napfényes Villány a komoly vörösborok egyik honi mekkája. Mi most a közepesen vagy kevésbé ismert, illetve újhullámos borászatokról szólunk.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Jön az ősz legbalatonibb gasztrofesztiválja – Füge Feszt Badacsonyban! Idén októberben újra a füge és az őszi Balaton kerül reflektorfénybe Badacsonyban!
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Nincs megállás, folytatódik a Nyitott Porta Napok 2025 - Kóstolj bele tájról-tájra! Szeptember 20-án folytatódik, és egészen október 5-ig minden hétvégén várja a látogatókat a Nyitott Porta Napok országos rendezvénysorozat.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Ahol kolbászból van a kerítés: a gyulai és a csabai kolbász titka Van a gyulai és van a csabai kolbász. De vajon tényleg nagy a különbség a két kolbász között? És egyáltalán mi a titkuk? Kiderítjük!
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Itt az ideje, hogy megsüsd a Balaton sütijét! A Balaton nemcsak nyáron vonzó, hanem egész évben élményt ad – a négy évszakos Balaton a gasztronómiában is megmutatja sokszínűségét.