Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Megnyílt Magyarország legnagyobb borbárja, maga a Balaton! Újabb állomáshoz érkezett a VisitBalaton365 őszi keresletösztönző kampánya, az „1000 indok az őszi Balaton mellett”.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Itt vehetsz krémesen lágy, friss házi tejet Baranyában! Mutatunk három olyan gazdaságot, ahol garantáltan friss tehén- vagy kecsketejet vásárolhatunk. No meg körbe is járhatunk, és kérdezősködhetünk az állatokról, birtokról, módszerekről.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Márton-napi vigasságok: ezeken a helyeken eheted a legfinomabb libacombot! Szent Márton napja hazánkban különös jelentőséggel bír – érdemes ilyenkor megkóstolni a libából készült, tradicionális finomságokat és az újbort. Mutatjuk, hol juthatsz hozzá a legfinomabb falatokhoz!
Helyszín címkék: Gasztronómia Népszerű magyar borok és szuper helyszínek a kóstoláshoz Magyarország borkultúráját a sokszínűség jellemzi. A finom bor állandó kísérője örömünknek, bánatunknak. De nemcsak a bor mesél emlékezetes történeteket, hanem a táj is, ahonnan származik.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Amikor a természet az ihlet forrása – interjú Akács Istvánnal Akács Istvánnal, a Pajta séfjével beszélgettünk többek között fine dinigról, sztázsolásról, erdőkről és mezőkről.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Mátrai mámor: borok és borospincék a Mátra lábánál Merüljünk el a Mátrai borvidék kulináris élvezeteiben, és ismerjük meg a vidék kiváló borospincéit, ahol megkóstolhatjuk a térség jellegzetes borait!
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Ettél már gyrost kifliben? Mutatjuk, hol érdemes megkóstolni! Ha a hagyományos pitában kínált török változathoz van szokva az ember, meg fog lepődni, ha Nyíregyházán járva megéhezik. Az ország keleti végében ugyanis puha kifliben kínálják ezt a népszerű ételt.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia A rozé-specialista Nagygombos Borászat A Nagygombos Borászathoz közeledve páratlan szépségű panoráma bontakozik ki előttünk, az út két oldalán gömbakác-fasorral, a végén egy kissé megkopott, de elragadó kúriával. Tartsatok velünk!
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Bor és nők, avagy asszony a háznál? Egy viszonylag friss felmérés szerint több bort vásárolnak a nők, mint a férfiak, világszerte. Tény, hogy más-más motiváció alapján választanak a nők és a férfiak.
Helyszín címkék: Gasztronómia Savak és szavak, avagy varázslat a pincesoron – interjú a Páskom 1802 Gasztroműhely séfjével, Csécsei Lászlóval Mosberger Mihály a régi családi pince alapjaira épített vendéglátóhelyre új koncepciót álmodott meg, mely nyomán immár Csécsei László szemet gyönyörködtető, könnyed és házias fogásait kóstolhatjuk.
Helyszín címkék: Gasztronómia A hagyományos magyar ételeket rafinált és nagyvilági módon szeretném megmutatni – interjú Bíró Dániellel A séf, aki legalább annyit tanult kungfu mesterétől, mint a külföldi Michelin csillagos konyhákon. Bíró Dániellel két szerviz között beszélgettünk.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia A 42 univerzum – Varga Sándor, alias Alexander The Guest beszél arról, jó üzlet-e a fine dining Egy üzletember, aki próbál minél több mindent felfedezni és megérteni a gasztronómia világából, s egyúttal digitális naplót vezet 3 Michelin csillagos éttermi élményeiről a YouTube-on.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Mama főztje - Nagy SVÉT találkozó Tatán Összesen 35 étterem, 20 borászat, több kézműves termelő és termelői közösség. A hazai kiállítók mellett, Erdélyből, Felvidékről és Vajdaságból is érkeznek árusok.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia „Amikor főzök, velem vannak az őseim” – epikus francia ízutazás Fabrice Asztalán Kóstolás, tanulás, kapcsolódás és felemelkedés egy különleges vacsoraesten, ahol az elején mindenki idegen, de barátként távozik. A pécsi Fabrice Gonet lakáséttermében jártunk.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Szatmár „fekete aranya” - Nagymamák kincse A Minden, ami Szatmár-Bereg csapata igazi Hungarikumot kínál vidékükről a Nagy SVÉT találkozón, Tatán 2024. szeptember 14-15-én (szombat-vasárnap).
Helyszín címkék: Szeged és térsége Gasztronómia A paprikakrémek királya – minden, amit az ajvárról tudni érdemes A gasztronómiai kalandoroknak valószínűleg nem kell bemutatnunk ezt a határokon átívelő népszerűségnek örvendő, ínycsiklandó ételt, az Adria térségének kihagyhatatlan szereplőjét: az ajvárt.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Tök jó program az Őrségben Idén is megrendezik az Őrségi Tökfesztivált, amelybe Őriszentpéter mellett Nagyrákos, Szalafő és Magyarszombatfa is bekapcsolódik. A program ideális baráti társaságoknak és családoknak is.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Kincskereső élmények gyerekekkel, avagy családos élmények Tokajban Nem is gondolnánk, hogy egy pincészet mennyi, gyermekek számára is izgalmas kalandot rejthet.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Sárkányok földje, a Szent György-hegy kincsei A vulkanikus eredetű Szent György-hegy a Balaton-felvidék egyik jellegzetes tanúhegye, amelynek festői formája és nyugodt varázsa a legtöbbeket megragadja.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Hasznos infók és szuper lelőhelyek, ha gombaszedésre adnád a fejed A gombaszedés romantikus és igen izgalmas elfoglaltság: kedvünkre bóklászhatunk a természetben, és kutakodhatunk az avarban. Azonban van néhány fontos íratlan szabály, amit mindenképpen tartsunk be.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Tolkien Tokajban - ismerd meg a Gombos-hegyi pincesort! Magyarország bővelkedik mesébe illő tájakban, amelyek csupán egy karnyújtásnyira vannak tőlünk.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A nagy sajtkalauz - hazai sajtmanufaktúrák Hazánk bővelkedik különleges sajtokban, amelyeket szenvedéllyel és kézműves gondossággal készítenek a magyar sajtmanufaktúrák.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Kifinomult ízléssel, stílusosan megkomponálva közeleg a Budapest Borfesztivál A Budapest Borfesztivál szeptember 12. és 15. között ismét beköltözik a Duna-parti panorámát meghatározó Budavári Palota gyönyörű, impozáns falai közé.
Helyszín címkék: Gasztronómia Organikus borok a Balaton körül A borok izgalmas világában egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az organikus és természetes borok, amelyek növekvő népszerűségnek örvendenek a fogyasztók körében is.
Helyszín címkék: Gasztronómia Badacsonyi „ginnadratta”, avagy bazalt és boróka, türkizkék palackban A Badacsony első ginje a Sipos Borház ajándéka mindazoknak, akik egész évben vágyódnak a koccintható felhőtlenség élményére.