Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Fedezd fel a Somló és Szent György-hegy minerális borait és pezsgőit egy gasztroélmény során! Tölts el egy felejthetetlen hétvégét Somló festői borvidékén!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A füst hatalma, kiváló barbecue pontok országszerte A barbecue világa füst és hő formálta, ízekben és zamatban gazdag univerzum, amelybe, ha egyszer valaki bekóstol, jellemzően nincs visszaút! Induljunk képzeletbeli utazásra a BBQ világába!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Innen nem mész haza üres kézzel: ezt kínálják a vidéki termelői piacok Mutatunk öt vidéki piacot, ahonnan egészen biztosan legalább egy kosárnyi vásárfiával fogunk hazatérni!
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Kisüzemi sörök útja Békés megyében Számos nagyszerű kisüzem működik az ország éléskamrájaként emlegetett Békés megyében. A különleges és finom sörnek pedig lehetetlen ellenállni! Indulhatunk?
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia "Pálinkalandok" Békés megyében Aki akar, ma már a pálinka olyan változatait is megkóstolhatja, amelyek a legnemesebb italokkal vetekszenek. Bőven találunk ilyet Békés megyében is – próbáljuk ki, érdemes!
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában: a Chef Market felvásárolta a Culinaris-t A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia A keszthelyi tokhal – egy hazai alapanyag története A keszthelyi tokhal ma már sokunknak ismerős lehet, azonban talán kevesen ismerjük a Balaton melletti halnevelő sikertörténetét. Kovács Zoltánnal, a Panarini jelenlegi ügyvezetőjével beszélgettünk.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Alulértékelt nemzeti kincsünk, ami mellett még az ételek is jobban esnek! Azon túl, hogy a víz a mindennapjaink része, gasztronómiai szempontból is jelentősége van! Varga Norbert sommelier-vel kalandoztunk a vizek világában.
Helyszín címkék: Szeged és térsége Gasztronómia Szeged, a magyar burekfőváros Egy remek utcakaja, amit leginkább a dalmát tengerparton ismerhetünk meg, kivéve, ha az utunk épp Szegedre vezet. A burek őstörténete és filozófiája.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia 14. Rosalia Borpiknik - Nyárindító óriás piknik Budapest szívében Ki ne emlékezne a friss fű illatára, a piknikplédekkel tarkított ligetre és a poharak csilingelésére?
Helyszín címkék: Debrecen és térsége Gasztronómia Hamarosan itt a Debrecziner Gourmet Fesztivál! A Debrecziner Gourmet Fesztivál 7. alkalommal várja a finom fogások szerelmeseit Debrecen zöld szívében, a Nagyerdei Parkban, ez alkalommal június 16-18. között.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Kedvencekkel érkezik az újra négy napos Gourmet Fesztivál A megszokott időben és helyszínen, május utolsó hétvégéjén a Millenárison kerül megrendezésre az ország legfinomabb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra A Magyarország Kormánya által meghirdetett Magyar Falu Programhoz kapcsolódóan április 24-től az ezer és kétezer fő közötti települések italüzletei adhatják be igényeiket a 3 millió forintos támogatás
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Földöntúli ízutazás magyar hanggal, avagy megkóstoltuk a tavaszi Balatont a Kistücsökben! Márciusban a Kistücsökben jártunk a Taste Balaton fesztivál alatt, és megkóstoltuk a magyar konyhát, Vinkó József narrációjával!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Nápolyból a Dunakanyarig, avagy pizzakörkép Magyarországon Talán túlzás nélkül állíthatjuk, hogy nincs ember kerek-e világon, aki ne ismerné és ne szeretné a pizzát. De hogy milyen az igazi pizza, azt kevesen tudják! Nagy pizzakörképre indulunk!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Glamping piknik 10.0. Alíz Csodaországban- WE ARE ALL noMAD HERE
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Itt vehetsz krémesen lágy, friss házi tejet Baranyában! Mutatunk három olyan gazdaságot, ahol garantáltan friss tehén- vagy kecsketejet vásárolhatunk. No meg körbe is járhatunk, és kérdezősködhetünk az állatokról, birtokról, módszerekről.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Értékmegőrzés zöld üzemmódba kapcsolva: a tatai Platán fenntartható világa Hogy hogyan és hova fejlődött a Platán komplexum és mit jelent számukra a „zöld” szemlélet, arról Varga Vivient kérdeztük.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Megújul az Etyeki Piknik: zenei színpad, pre party és számos újdonság érkezik Az Etyeki Piknik idén teljesen megújult koncepcióval várja a látogatókat április 12-13-án.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Már tervezés alatt a Taste Balaton 2025 „A nyárit sokan ismerik. Mi megmutattuk, milyen arca van a Balatonnak márciusban” – interjú a Kistücsök Food & Room**** tulajdonosával, Csapody Balázzsal a 2. Taste Balaton előkészületeiről.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Kifinomult ízléssel, stílusosan megkomponálva közeleg a Budapest Borfesztivál A Budapest Borfesztivál szeptember 12. és 15. között ismét beköltözik a Duna-parti panorámát meghatározó Budavári Palota gyönyörű, impozáns falai közé.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A nagybetűs FURMINT Olykor szigorú, elegáns, szerethető, kedves, érzéki, buja, bátorító és lelkesítő egyben – ez a furmint, Hegyalja elsőszámú szőlőfajtája. Sőt, még ennél is több: érték és hagyomány.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Vonódj be! Workshopok és közös főzések a Taste Balatonon A Balatonnál már a tavasz első napjaiban vibrál az élet! Naptárt elő: hozunk egy ízelítőt abból, milyen workshopokon és interaktív gasztronómiai programokon vehetünk részt a fesztivál 10 napja alatt!
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia A medvehagyma útja a teremtéstől a fagylaltig Pár évvel ezelőtt még azt sem tudtuk, hogy eszik vagy isszák, mára a medvehagyma Baranya sztárja. Őrület, hogy mibe nem kerül bele: pogácsa, sajt, vagy akár fagyi formájában is fogyasztják.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Az aranyló nedű, amelyet füst, szél és tölgyfa formál: a magyar whisky nyomában Az egyszerű gabonaszemekből készített ital útja nemcsak a lepárlók füstös világán vezetett keresztül, hanem évszázados tradíciókon, tilalmakon és újításokon is, ma pedig globális kultúrkincs.