Helyszín címkék: országos Gasztronómia Szüreti ízek: fedezd fel a tradicionális szüreti fogásokat az országban Hazánkban jobbnál jobb bor és szüreti fesztiválok közül válogathatunk, ha megidéznénk a szőlősorok melletti hangulatot és megkóstolnánk néhány hagyományos fogást.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Jubileumi év - SVÉT 15 - Ízek tiszta forrásból Jubileumi évet ünnepel a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) tatai nagyszabású rendezvénye, hiszen immáron tizenötödik alkalommal találkozhatnak személyesen a vidék legjobb éttermei.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Itt az ideje, hogy megsüsd a Balaton sütijét! A Balaton nemcsak nyáron vonzó, hanem egész évben élményt ad – a négy évszakos Balaton a gasztronómiában is megmutatja sokszínűségét.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Minden kortyban élmény, minden cseppben elegancia - 34. Budapest Borfesztivál Szeptemberben ismét emeljük poharainkat a Budavári Palotában Magyarország legelőkelőbb borfesztiválján a bor és a kultúra időtlen találkozója alkalmából.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Fűszeres és izgalmas boróka-móka, avagy a gin különböző arcai Volt „anyaszomorító”, arisztokrata szalonok főszereplője, katonai szíverősítő és orvosság is. Ma a gin újra reneszánszát éli – és nemcsak külföldön, hanem Magyarországon is!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A levendula bűvkörében: hova menj érte, mit csinálj vele? Divatos, ehető virág vagy reneszánszát élő gyógynövény? Mindkettő, és még ennél is több. Néhány száz év alatt a kolostorkertek fűszernövénye látványával és aromájával megbabonázta az egész világot.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Nagy balatoni szörpajánló Szörp készíthető szinte bármilyen gyümölcsből, gyógynövényből, és ezt a balatoni termelők be is bizonyítják: nehéz lenne ennél színesebb kínálatot elképzelni.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Víz, víz, tiszta víz: miért kuriózum a magyar ásványvíz? Legyünk bárhol az országban, ha nyitott szemmel járunk, rábukkanhatunk egy forrásra, ahol megízlelhetjük a kristálytiszta víz csodáit.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Gasztro-újhullám a Strand Fesztiválon: idén először debütál Zamádiban a Balatoni Kör, bemutatva a BalatonBor világát és a Strandételek legjobbjait! Balaton, napsütés, jó zene – és mostantól a balatoni gasztronómia legjava is ott lesz a Strand Fesztiválon augusztus 20-23 között!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Magyar pezsgő körkép Születése környékén még selejtnek számított, mára azonban vele szokás a legkülönlegesebb alkalmakat feldobni: Országos pezsgő körkép a nagy múltú óriásoktól az újabb generációkig. program panoráma vezetett kóstolás szőlőbirtok pezsgőpincészet
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Forró csokoládé, te csodás! – Egy kis merítés az ország lélekmelegítő forró csoki lelőhelyeiből Egy szép nagy bögre forró csokoládé, jóval több egy testet és lelket átmelegítő forró italnál: a sűrű, fátyolosan gőzölgő forró csokoládé elkortyolása igazi életérzés.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Az unalom miatt dobbantott Svájcból a guineai-magyar kecskesajt-készítő A félig guineai, félig magyar származású Kaba Lamine egyenesen Svájcból költözött Almáskeresztúrra feleségével. Az unalom hajtotta őket, amiből mára csodabirodalom lett ötven kecskével.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia A BudaPrés bemutatja az alma legjobb oldalát A két borrajongó, Haberl Dániel és édesapja, Haberl Péter 2017-ben indították el vállalkozásukat, Etyeken. Azóta cidereikkel megnyitották az utat az elegáns és kifinomult magyar almaborok világa felé.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Tujázás Miskolcon: Állomáson túl, Villanyrendőrön innen Sorozatunk a villamosvonalak mentén felfedezhető városi élmények eszenciáját keresi, ezúttal Miskolcon.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia "Pálinkalandok" Békés megyében Aki akar, ma már a pálinka olyan változatait is megkóstolhatja, amelyek a legnemesebb italokkal vetekszenek. Bőven találunk ilyet Békés megyében is – próbáljuk ki, érdemes!
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Kisüzemi sörök útja Békés megyében Számos nagyszerű kisüzem működik az ország éléskamrájaként emlegetett Békés megyében. A különleges és finom sörnek pedig lehetetlen ellenállni! Indulhatunk?
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Finom kortyok Etyek vidékéről A „Budapest szőlőskertjének” is nevezett Etyek kiváló – leginkább fehér – borairól híres, de ez nem jelenti azt, hogy másféle nedűket ne kóstolhatnánk itt.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Békebeli édességek Békésből Egy jó cukrászdában az újragondolt vagy rendhagyó recept alapján készült sütik mellett jól megférnek a klasszikusok is. Szerencsére Békés megyében bőven akad belőlük!
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Gasztrobarangolás a hűség városában: tárt karokkal vár Sopron Sopron gyönyörű látnivalói után érdemes a kóstolnivalókról is beszélnünk, hiszen a nyugat-magyarországi város a gasztroturisták számára is kínál ínyencségeket.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia A St. Donát nyomában, avagy régi és új csodák Interjú Kovács Tamással, a St. Donát pincészet borász-tulajdonosával borról és történelemről, mely a csopaki dűlőkben olyannyira összefonódik. panoráma terasz borászat / pincészet vezetett kóstolás
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Az első magyar sajtolású olívaolaj Török Csabával, a 2HA Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosával beszélgettünk, aki a Balaton-felvidéken, Magyarországon elsőként olívaolajat sajtolt.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Indul a Nyitott Porta Napok 2025 - Kóstolj bele tájról-tájra! Mintegy 150 családi gazdaság, pince és manufaktúra nyitja meg kapuit 2025. augusztus 23. és október 5. között hazánk 5 tájegységén és ígér igazi élménykavalkádot az érdeklődőknek.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Kincskereső élmények gyerekekkel, avagy családos élmények Tokajban Nem is gondolnánk, hogy egy pincészet mennyi, gyermekek számára is izgalmas kalandot rejthet.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Pisztrángkettős Egy hal, amit mindenki szeret. Legalábbis látni, hallani, olvasni – és alkalomadtán elfogyasztani.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Indiáner, kapucíner és egy különleges cukrászda Sopronban Górcső alá vesszük a soproniak kapucsínó-fogyasztási kultúráját, valamint az indiáner magyar vonatkozását.