Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia A Hableány lett 2025-ben a Balaton sütije – balatongyöröki dupla siker a versenyen A balatongyöröki Promenád Kávéház „Hableány” nevű kreációja nyerte el a Balaton sütije 2025 címet, míg a „Balaton kincsei” nevű desszertjük a mentes kategória győztese lett.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Rejtett kincsek a föld alatt – a fekete gyémánt, azaz a szarvasgomba nyomában Reneszánszát éli a hazai szarvasgomba-kultúra.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia P, mint progresszív, K, mint különleges: A Pajta és a KÁSTU Kvaszniczáné Marjai Flórával és férjével, Ferenccel beszélgettünk a családi vállalkozásban vitt, Michelin-ajánlott étteremről és szállásról.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Nagy balatoni szörpajánló Szörp készíthető szinte bármilyen gyümölcsből, gyógynövényből, és ezt a balatoni termelők be is bizonyítják: nehéz lenne ennél színesebb kínálatot elképzelni.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Identitás és bor A bor csupán egy apró szelete a Kárpát-medence képességeinek, de nem akármilyen! Nívós, egyedi és végtelenül változatos.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Szarkaláb Bisztró: több lábon álló mádi családi siker A fiatal Szarka Dénes mind a bor, mind a vendéglátás világában szerzett inspirációkat, mára önálló bisztrót vezet a település északi csücskében.
Helyszín címkék: Debrecen és térsége Gasztronómia Tujázás Debrecenben: gasztro-túra a belvárosban A város közepének gasztrokaleidoszkópja, retromakarónitól csúcsgasztróig.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Barátságos, négyévszakos gasztrokitérők Balatonlellén és környékén Szerencsére egyre többen kezdik felfedezni a Balaton őszi-téli báját, a gasztronómiai egységek pedig idomulnak az igényekhez. Mutatunk pár déli parti egységet – a nyáron túl!
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia A St. Donát nyomában, avagy régi és új csodák Interjú Kovács Tamással, a St. Donát pincészet borász-tulajdonosával borról és történelemről, mely a csopaki dűlőkben olyannyira összefonódik. panoráma terasz borászat / pincészet vezetett kóstolás
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Óriási eredmény: minden korábbinál több MICHELIN-elismerés a hazai éttermeknek és szállodáknak Összesen 84 elismerést adott át a világ vezető étteremkalauza: gyarapodott a Bib Gourmand elismerések és a MICHELIN-ajánlások száma, továbbá új belépőt igazoltak a zöldcsillagosok közé is.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A borkóstolás új szintje: rendhagyó borkóstoló élmények A borkóstolás már rég nem csupán az ízlelésről szól; egyre több borászat kínál különleges programokat, amelyek igazán egyedi élménnyé varázsolják ezt a gasztronómiai kalandot.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia A Szépasszonyvölgy színeváltozása A Szépasszonyvölgy bornegyed lett a javából, kistermelőtől csúcsborászatig.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Idő, figyelem és tapasztalás: így neveld a kovászod! Az elmúlt években kezdünk újra visszatalálni a „jó” kenyérhez, ezzel együtt a kovászolás technikája is reneszánszát éli. Hogy miért jó a kovász, azt Váczi Gergely, pályaelhagyó építész árulja el.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Kincskereső élmények gyerekekkel, avagy családos élmények Tokajban Nem is gondolnánk, hogy egy pincészet mennyi, gyermekek számára is izgalmas kalandot rejthet.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Indul a sütőtökvadászat, ezeken a helyeken szüretelheted az őszi csodát! A tökéletes sütőtökös recepthez minőségi alapanyag dukál: mutatjuk hol, és kinél érdemes beszerezni az őszi csodát Baranyában. gazdaság / farm / kert piac termelői piac kisgazdaság zero waste
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Hamarosan kezdődik az ősz legbalatonibb gasztrofesztiválja, a Füge Feszt Ízek, illatok, napsütés, koncertek és szuper társaság – ez vár benneteket az október 10-12-i badacsonyi Füge Feszten!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Hamarosan kiderül, mely hazai éttermeket ragyoghatják be MICHELIN-csillagok Nem kell már sokat várni a gasztroturistáknak és az ínyenceknek, a legújabb MICHELIN-díjakat idén is ünnepélyes gálaeseményen hirdetik ki október 9-én.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Balaton Sütije 2025: több mint 30 nevezés érkezett a versenyre Több mint harminc különleges desszerttel neveztek a balatoni cukrászok a Balaton Sütije 2025 versenyre.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Megvan a 100-as lista: ezek 2025-ben a legjobb magyar borok! A Winelovers 100 legjobb magyar bor rangsorát szeptember 27-én, szombaton hirdették ki ünnepélyes keretek között a budapesti Corinthia Hotelben.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Pisztrángkettős Egy hal, amit mindenki szeret. Legalábbis látni, hallani, olvasni – és alkalomadtán elfogyasztani.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Magyarország vár: Terített asztalok és nyitott pincék északon és délen Szigligeten a süllők, Tapolcán a pisztrángok, Tihanyban a gardák kerülnek a tányérokra, lesz FügeFeszt, murci- és újborfesztivál és libadalom is.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Rangos elismerés rekordidő alatt: két szakácssapkával díjazta a Gault&Millau a La Vie gourmet éttermet Alig három és fél hónappal a májusi nyitás után máris rangos elismerést szerzett a Le Primore Hotel & Spa gourmet étterme, a La Vie.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia A Millenárisra érkeznek a világ legjobb kávéi - Korlátlan kávékóstolás, látványos bajnokságok és Cup of Excellence - tételek A Kávé Napján Magyarországon tizenharmadik alkalommal ünnepeljük a kávé világnapját A Kávé Napja esemény keretében.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Gault&Millau 2025: Szulló Szabina lett az Év Séfje Az Év Ifjú Tehetsége Csillag Richárd, A Jövő Tehetsége Kaszás Kornél lett, Az Év Sommelier-je címet Kincses Dávid érdemelte ki, az Év Pop Étterme díjban pedig a Panificio il Basilico részesült.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia A fenyőerdő titkai Kiváló étterem a fenyőerdő közepén, Szabolcs-Szatmár-Bereg szívében. A hely, amit érdemes felvenni a bakancslistára!