Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Mama főztje - Nagy SVÉT találkozó Tatán Összesen 35 étterem, 20 borászat, több kézműves termelő és termelői közösség. A hazai kiállítók mellett, Erdélyből, Felvidékről és Vajdaságból is érkeznek árusok.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Bor és nők, avagy asszony a háznál? Egy viszonylag friss felmérés szerint több bort vásárolnak a nők, mint a férfiak, világszerte. Tény, hogy más-más motiváció alapján választanak a nők és a férfiak.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia „Amikor főzök, velem vannak az őseim” – epikus francia ízutazás Fabrice Asztalán Kóstolás, tanulás, kapcsolódás és felemelkedés egy különleges vacsoraesten, ahol az elején mindenki idegen, de barátként távozik. A pécsi Fabrice Gonet lakáséttermében jártunk.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Amikor a természet az ihlet forrása – interjú Akács Istvánnal Akács Istvánnal, a Pajta séfjével beszélgettünk többek között fine dinigról, sztázsolásról, erdőkről és mezőkről.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Szatmár „fekete aranya” - Nagymamák kincse A Minden, ami Szatmár-Bereg csapata igazi Hungarikumot kínál vidékükről a Nagy SVÉT találkozón, Tatán 2024. szeptember 14-15-én (szombat-vasárnap).
Helyszín címkék: Szeged és térsége Gasztronómia A paprikakrémek királya – minden, amit az ajvárról tudni érdemes A gasztronómiai kalandoroknak valószínűleg nem kell bemutatnunk ezt a határokon átívelő népszerűségnek örvendő, ínycsiklandó ételt, az Adria térségének kihagyhatatlan szereplőjét: az ajvárt.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia A 42 univerzum – Varga Sándor, alias Alexander The Guest beszél arról, jó üzlet-e a fine dining Egy üzletember, aki próbál minél több mindent felfedezni és megérteni a gasztronómia világából, s egyúttal digitális naplót vezet 3 Michelin csillagos éttermi élményeiről a YouTube-on.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Tök jó program az Őrségben Idén is megrendezik az Őrségi Tökfesztivált, amelybe Őriszentpéter mellett Nagyrákos, Szalafő és Magyarszombatfa is bekapcsolódik. A program ideális baráti társaságoknak és családoknak is.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Kincskereső élmények gyerekekkel, avagy családos élmények Tokajban Nem is gondolnánk, hogy egy pincészet mennyi, gyermekek számára is izgalmas kalandot rejthet.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Sárkányok földje, a Szent György-hegy kincsei A vulkanikus eredetű Szent György-hegy a Balaton-felvidék egyik jellegzetes tanúhegye, amelynek festői formája és nyugodt varázsa a legtöbbeket megragadja.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Hasznos infók és szuper lelőhelyek, ha gombaszedésre adnád a fejed A gombaszedés romantikus és igen izgalmas elfoglaltság: kedvünkre bóklászhatunk a természetben, és kutakodhatunk az avarban. Azonban van néhány fontos íratlan szabály, amit mindenképpen tartsunk be.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Tolkien Tokajban - ismerd meg a Gombos-hegyi pincesort! Magyarország bővelkedik mesébe illő tájakban, amelyek csupán egy karnyújtásnyira vannak tőlünk.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A nagy sajtkalauz - hazai sajtmanufaktúrák Hazánk bővelkedik különleges sajtokban, amelyeket szenvedéllyel és kézműves gondossággal készítenek a magyar sajtmanufaktúrák.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Kifinomult ízléssel, stílusosan megkomponálva közeleg a Budapest Borfesztivál A Budapest Borfesztivál szeptember 12. és 15. között ismét beköltözik a Duna-parti panorámát meghatározó Budavári Palota gyönyörű, impozáns falai közé.
Helyszín címkék: Gasztronómia Organikus borok a Balaton körül A borok izgalmas világában egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az organikus és természetes borok, amelyek növekvő népszerűségnek örvendenek a fogyasztók körében is.
Helyszín címkék: Gasztronómia Badacsonyi „ginnadratta”, avagy bazalt és boróka, türkizkék palackban A Badacsony első ginje a Sipos Borház ajándéka mindazoknak, akik egész évben vágyódnak a koccintható felhőtlenség élményére.
Helyszín címkék: Gasztronómia Víz, víz, tiszta víz: miért kuriózum a magyar ásványvíz? Legyünk bárhol az országban, ha nyitott szemmel járunk, rábukkanhatunk egy forrásra, ahol megízlelhetjük a kristálytiszta víz csodáit.
Helyszín címkék: Gasztronómia Női energiák mozgatják az idei Gourmet fesztivált Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra.
Helyszín címkék: Gasztronómia Tervezd meg te a Balatonfüred – Csopaki Borvidék arculati elemeit! Egységes borvidéki arculat kialakítására várja a Rizling Generáció grafikusok, képzőművészek pályaműveit a Balatonfüred-Csopaki Borvidéken.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Új nyitás Balatonfüreden: érkezik a Groenk Deli Balatonfüreden nyitja meg második delijét a Velencén már lassan három éve üzemelő Groenk Deli.
Helyszín címkék: Dunakanyar Gasztronómia Natura Hill POP UP BÜFÉ 2.0 COVID idején született a Natura Hill POP UP BÜFÉ! 1.0 változata - most télen pedig a 2.0-val érkeznek.
Helyszín címkék: Győr és Pannonhalma Gasztronómia Hamarosan már az újborokat kóstolhatjuk az Év Pincészetében A magyarországi borvidékeken, köztük Pannonhalmán, már augusztus eleje óta tart a szüret, mely lassan mindenhol a végéhez közeledik.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Múltszázadi istállóban készül az „ósör” Csempeszkopácson Krenner Balázst az álmai egészen odáig hajtották, hogy egy kicsi, de rendkívül izgalmas településen, Csempeszkopácson készíti a kisüzemi söröket.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Indulj szarvasgomba-vadászatra Triflafaterrel Palkonyán! Szilvivel és Balázzsal nemcsak szarvasgomba-vadászatra indulhatunk Palkonyán, de utána a kóstolóházuk napsütötte teraszán meg is ízlelhetjük a frissen begyűjtött gombával készült finomságokat.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A magyar szakács, aki „befőzte magát" a Tour de France elitjébe Szász-Kolumbán Attila mediterrán konyhájával 3000 kilométer hosszan követi majd a Tour de France csapatát. Megkérdeztük, hogyan jutott el idáig.