Helyszín címkék: Gasztronómia Az új generáció kerül fókuszba az idei Gourmet Fesztiválon Több mint 100 kiállító, köztük mintegy 50 étterem, tucatnyi cukrászda, valamint street food ételek, nemzetközi konyhák és különböző italok a söröktől, boroktól, pezsgőkön át a koktélokig.
Helyszín címkék: Szeged és térsége Gasztronómia Bicikli, bor, Baja: leszállunk a bringáról, és jóllakunk Ahol Baján és a környéken ehetünk egy jót. Többször is. Több helyen.
Helyszín címkék: Gasztronómia Hamarosan itt az idei KávéBár Bazár, a kávévilág sztárjaival Idén április első hétvégéjén zajlik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a tizenharmadik KávéBár Bazár, melynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Egy szerelemprojekt, amelynek frissen sült kenyér illata van Veszprém belvárosához közel, egy csendes mellékutcából frissen sült kenyér illata csábítja be az arra járókat a Derce Pékbisztróba.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Idő, figyelem és tapasztalás: így neveld a kovászod! Az elmúlt években kezdünk újra visszatalálni a „jó” kenyérhez, ezzel együtt a kovászolás technikája is reneszánszát éli. Hogy miért jó a kovász, azt Váczi Gergely, pályaelhagyó építész árulja el.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia A zöld manna útja a teremtéstől a fagylaltig Pár évvel ezelőtt még azt sem tudtuk, hogy eszik vagy isszák, mára a medvehagyma Baranya sztárja. Őrület, hogy mibe nem kerül bele: pogácsa, sajt, vagy akár fagyi formájában is fogyasztják.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Borkóstolás négykeréken, Sopronban Miről is szól a borkóstolás? Csak úgy, mint minden más, a személyes élményről. Kocsis Miklóssal indulunk UAZ-os kirándulásra a Soproni borvidéken.
Helyszín címkék: Debrecen és térsége Gasztronómia Debreczeni anzix – a páros kolbász Egy magyar street food (újjáéledése)
Helyszín címkék: Debrecen és térsége Gasztronómia Tisza-tó környéki gasztro-kitekintő I. A Tisza-tavi gasztro-szcéna egyre izgalmasabb és színesebb.
Helyszín címkék: Szeged és térsége Gasztronómia Tujázás Szegeden: a város éjjeli arca Szöged este, nem csak villamosablakból nézve.
Helyszín címkék: Debrecen és térsége Gasztronómia Tujázás Debrecenben: gasztro-túra a belvárosban A város közepének gasztrokaleidoszkópja, retromakarónitól csúcsgasztróig.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Az első magyar cigányétterem: a Kira Vendégségben az ország első cigányvendéglője tulajdonosánál
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Újra Egri Csillag Hét! Tavaly indult el a tematikus Egri Csillag Hét, és idén tavasszal újra a figyelem középpontjába kerül az egri bikavér fehérboros párja.
Helyszín címkék: Gasztronómia Világhírű szabadalom Molnár Attilától, a One Eleven kávépörkölő alapító-tulajdonosától Molnár Attila, a One Eleven kávépörkölő alapítója és tulajdonosa három olyan kávékészítő eszközt is kifejlesztett, amelyek a szabadalomnak köszönhetően örökre beírják Attila nevét a kávétörténelembe.
Helyszín címkék: Gasztronómia Gasztrobarangolás a hűség városában: tárt karokkal vár Sopron Sopron gyönyörű látnivalói után érdemes a kóstolnivalókról is beszélnünk, hiszen a nyugat-magyarországi város a gasztroturisták számára is kínál ínyencségeket.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Pezsgő gasztronómiai élet Bodrogkeresztúron A Tokaji borvidék 27 településén a vendéglátás terén változó mértékű, de igen sokszínű aktivitás mutatkozik az elmúlt 30 évben. Bodrogkeresztúron is látványos a mozgás néhány éve...
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Helyi közösségeket segítő embereket láttak vendégül fiatal séftehetségek November 14-én egy rendhagyó társadalmi akciót, közösségi ételkészítő és ételosztó szakmai programot szervezett a METRO.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Szatmári terített asztal Magyarország legkarakteresebb konyhája a szatmári, mégis méltatlanul kevesen ismerik. No de aki egyszer megkóstolta! Soha nem feledi.
Helyszín címkék: Szeged és térsége Gasztronómia A világhírű félegyházi hízott libamáj Kiskunfélegyháza remekei, a Liba fesztivál és a hízott libamáj.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Kulináris élvezeteket rejt az Esztergomi Bazilika pincerendszere Az Esztergomi Bazilika lábánál található Prímás Pince sokkal több mint egy étterem: egy gasztronómiai, turisztikai és kulturális központ, ahová kötelező betérni, ha arra járunk.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Magyarország legrégibb vegetáriánus étterme, az egri Govinda Az egri Govinda étterem nem csak a város egyik legkedveltebb étkezdéje és spirituális központja, de hazánk egyik leghosszabb ideje működő vegetáriánus étterme is.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Gin, sör és pálinka: italok a boron is túl Tokaj környékéről Ha valaki unja már az édes borokat, elég tokaji szárazat kóstolt, de már a furmint pezsgők sem tudják meglepni Hegyalján, akkor is van még új a Nap alatt!
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia "Pálinkalandok" Békés megyében Aki akar, ma már a pálinka olyan változatait is megkóstolhatja, amelyek a legnemesebb italokkal vetekszenek. Bőven találunk ilyet Békés megyében is – próbáljuk ki, érdemes!
Helyszín címkék: Gasztronómia Szolnokra, a göröghöz! Hogyan került a Jón-tenger helyett a kies Tisza mellé egy görög taverna?
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Szelíd turizmus, minőségi vendéglátás Köveskálon Köveskál a Káli-medence talán legnépszerűbb turisztikai célpontja, ami a hely szépségén túl annak is köszönhető, hogy az itt megtelepedett vendéglátók elkötelezettek a minőség iránt.