Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Finom kortyok Etyek vidékéről A „Budapest szőlőskertjének” is nevezett Etyek kiváló – leginkább fehér – borairól híres, de ez nem jelenti azt, hogy másféle nedűket ne kóstolhatnánk itt.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A szőlő bubis arca, avagy Isten hozott a pezsgő italok világában! Sok minden meghatározza, hogy milyen szénsavas, alkoholos italt kapunk a szőlő erjesztésének végeredményeként. De mégis: hogy kerül bele a buborék? Rácz Lilla borász segít eligazodni!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A disznóvágás rejtelmei Mutatjuk, mit érdemes tudni a disznóvágásról, ami a 21. században sokaknak egyet jelent a sok-sok friss hurka, kolbász és töltött káposzta kóstolgatással.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Boldogság a „Mordori út” végén – interjú Pohner Ádámmal Pohner Ádám párjával együtt a rangos világversenyek után egy Isten háta mögötti kis faluban vetette meg a lábát, és egy falusi kiskocsmából gourmet éttermet kreált.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Múltszázadi istállóban készül az „ósör” Csempeszkopácson Krenner Balázst az álmai egészen odáig hajtották, hogy egy kicsi, de rendkívül izgalmas településen, Csempeszkopácson készíti a kisüzemi söröket.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A kakaóbabtól a bonbonáriumig, avagy a bonbonok útja Magyarországon Ha valaki egyszer igazi bonbont ízlel, az nem biztos, hogy képes lesz újra a bolti csokoládéhoz nyúlni. Induljunk csokis idő- és ízutazásra, majd a képzeletbeli kiruccanást zárjuk valódi kóstolással.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A levendula bűvkörében: hova menj érte, mit csinálj vele? Divatos, ehető virág vagy reneszánszát élő gyógynövény? Mindkettő, és még ennél is több. Néhány száz év alatt a kolostorkertek fűszernövénye látványával és aromájával megbabonázta az egész világot.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Tujázás Miskolcon: Állomáson túl, Villanyrendőrön innen Sorozatunk a villamosvonalak mentén felfedezhető városi élmények eszenciáját keresi, ezúttal Miskolcon.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Tujázás Miskolcon: a Szinva-terasz és helyek, amelyekért megéri gyalogolni Ha már leszálltunk a villamosról, sétáljunk egyet és keressünk fel izgalmas helyeket
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Identitás és bor A bor csupán egy apró szelete a Kárpát-medence képességeinek, de nem akármilyen! Nívós, egyedi és végtelenül változatos.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Indiáner, kapucíner és egy különleges cukrászda Sopronban Górcső alá vesszük a soproniak kapucsínó-fogyasztási kultúráját, valamint az indiáner magyar vonatkozását.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia A zöld manna útja a teremtéstől a fagylaltig Pár évvel ezelőtt még azt sem tudtuk, hogy eszik vagy isszák, mára a medvehagyma Baranya sztárja. Őrület, hogy mibe nem kerül bele: pogácsa, sajt, vagy akár fagyi formájában is fogyasztják.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Tujázás Miskolcon: Diósgyőr (nem, nem írtuk el) Ha kivillamosozunk Diósgyőrbe, ne csak a stadiont és a várat nézzük meg, akad még látni- és kóstolnivaló is, bőven.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Tujázás Miskolcon: a színház és szomszédsága Múzeum, pizza, kávé, világbéke és desszert.
Helyszín címkék: Gasztronómia Acetánia, az ecet múzeuma Van Tokaj-Hegyaljának egy a bornál kevéssé ismert, de szintén remek gasztronómiai terméke, a borecet, aminek ezeréves történetével és modern felhasználásával is megismerkedtünk az Acetániában.
Helyszín címkék: Szeged és térsége Gasztronómia Tujázás Szegeden: kedvcsináló a városhoz és a villamosozáshoz, sörfókusszal Szegeden a villamosozás és a sörözés szépen összhangba hozható.
Helyszín címkék: Szeged és térsége Gasztronómia Tujázás Szegeden: a város éjjeli arca Szöged este, nem csak villamosablakból nézve.
Helyszín címkék: Debrecen és térsége Gasztronómia Tujázás Debrecenben: gasztro-túra a belvárosban A város közepének gasztrokaleidoszkópja, retromakarónitól csúcsgasztróig.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Tolkien Tokajban - ismerd meg a Gombos-hegyi pincesort! Magyarország bővelkedik mesébe illő tájakban, amelyek csupán egy karnyújtásnyira vannak tőlünk.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Mosolybor Létezik egy csapat lány, asszony a tokaji borvidéken, aki nem kizárólag boraikkal és kóstolóikkal hozzák közel a borkedvelőket Tokajhoz.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Asztal körül futkosva, hosszúra nyújtva: a magyar rétes nyomában Ahogy mi készítjük a rétest, annak a világon párja nincs. Asztal körül futkosósan, almával vagy csutrival töltve. A legfontosabb azonban, hogy annak is jusson, aki nem lép egyszerre!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Hasznos infók és szuper lelőhelyek, ha gombaszedésre adnád a fejed A gombaszedés romantikus és igen izgalmas elfoglaltság: kedvünkre bóklászhatunk a természetben, és kutakodhatunk az avarban. Azonban van néhány fontos íratlan szabály, amit mindenképpen tartsunk be.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Adok-kapok, azaz milyen a jó vendég? – interjú Csapody Balázzsal Csapody Balázs szerint "A vendégnek mindig igaza van" mondat mantrázása a vendéglátóiparban – szemellenzőssége révén – épp a kivételesen jó kiszolgálást akadályozza.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Immár harmadszor hirdetik ki a Michelin Guide legújabb magyarországi válogatását Decemberben ismét díjátadó gálán hirdeti ki a világ legrangosabb gasztrokalauza, mely éttermek kaphatják meg újoncként és melyek tarthatják meg korábban megszerzett, Michelin elismeréseiket.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Vár az őszi Gasztrohegy – összeállt a menü! Idén minden eddiginél több, 13 helyszín csatlakozott, így a fő helyszínek mellett még több kiegészítő helyszín és program biztosítja, hogy egy percre se unatkozzunk!