Helyszín címkék: Debrecen és térsége Gasztronómia Tujázás Debrecenben: gasztro-túra a belvárosban A város közepének gasztrokaleidoszkópja, retromakarónitól csúcsgasztróig.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia A zöld manna útja a teremtéstől a fagylaltig Pár évvel ezelőtt még azt sem tudtuk, hogy eszik vagy isszák, mára a medvehagyma Baranya sztárja. Őrület, hogy mibe nem kerül bele: pogácsa, sajt, vagy akár fagyi formájában is fogyasztják.
Helyszín címkék: Szeged és térsége Gasztronómia Tujázás Szegeden: kedvcsináló a városhoz és a villamosozáshoz, sörfókusszal Szegeden a villamosozás és a sörözés szépen összhangba hozható.
Helyszín címkék: Szeged és térsége Gasztronómia Tujázás Szegeden: a város éjjeli arca Szöged este, nem csak villamosablakból nézve.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Tolkien Tokajban - ismerd meg a Gombos-hegyi pincesort! Magyarország bővelkedik mesébe illő tájakban, amelyek csupán egy karnyújtásnyira vannak tőlünk.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A szőlő bubis arca, avagy Isten hozott a pezsgő italok világában! Sok minden meghatározza, hogy milyen szénsavas, alkoholos italt kapunk a szőlő erjesztésének végeredményeként. De mégis: hogy kerül bele a buborék? Rácz Lilla borász segít eligazodni!
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Mosolybor Létezik egy csapat lány, asszony a tokaji borvidéken, aki nem kizárólag boraikkal és kóstolóikkal hozzák közel a borkedvelőket Tokajhoz.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Asztal körül futkosva, hosszúra nyújtva: a magyar rétes nyomában Ahogy mi készítjük a rétest, annak a világon párja nincs. Asztal körül futkosósan, almával vagy csutrival töltve. A legfontosabb azonban, hogy annak is jusson, aki nem lép egyszerre!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Hasznos infók és szuper lelőhelyek, ha gombaszedésre adnád a fejed A gombaszedés romantikus és igen izgalmas elfoglaltság: kedvünkre bóklászhatunk a természetben, és kutakodhatunk az avarban. Azonban van néhány fontos íratlan szabály, amit mindenképpen tartsunk be.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Adok-kapok, azaz milyen a jó vendég? – interjú Csapody Balázzsal Csapody Balázs szerint "A vendégnek mindig igaza van" mondat mantrázása a vendéglátóiparban – szemellenzőssége révén – épp a kivételesen jó kiszolgálást akadályozza.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A disznóvágás rejtelmei Mutatjuk, mit érdemes tudni a disznóvágásról, ami a 21. században sokaknak egyet jelent a sok-sok friss hurka, kolbász és töltött káposzta kóstolgatással.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Immár harmadszor hirdetik ki a Michelin Guide legújabb magyarországi válogatását Decemberben ismét díjátadó gálán hirdeti ki a világ legrangosabb gasztrokalauza, mely éttermek kaphatják meg újoncként és melyek tarthatják meg korábban megszerzett, Michelin elismeréseiket.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Vár az őszi Gasztrohegy – összeállt a menü! Idén minden eddiginél több, 13 helyszín csatlakozott, így a fő helyszínek mellett még több kiegészítő helyszín és program biztosítja, hogy egy percre se unatkozzunk!
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Mátrai mámor: borok és borospincék a Mátra lábánál Merüljünk el a Mátrai borvidék kulináris élvezeteiben, és ismerjük meg a vidék kiváló borospincéit, ahol megkóstolhatjuk a térség jellegzetes borait!
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Indulj szarvasgomba-vadászatra Triflafaterrel Palkonyán! Szilvivel és Balázzsal nemcsak szarvasgomba-vadászatra indulhatunk Palkonyán, de utána a kóstolóházuk napsütötte teraszán meg is ízlelhetjük a frissen begyűjtött gombával készült finomságokat.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Kicsi, de tüzes a Kishegy a Balaton déli-partján Évezredes szőlőkultúra formálta tüzes borok, barátságos gasztrofesztiválok és remek borászatok a Balaton egyik legszebb kilátásával: ez a Kishegy!
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Ismerd meg jobban murcit, ezt a gazdag, bolondos, csodás nedűt! Kellemesen édes, enyhén szénsavas, alkoholos nedű, amelyben vidám táncot járnak az aromák: hazánkban nemcsak a szőlőtermesztéshez alkalmas a terroir, de a magyar fogások is tökéletesek a murcizáshoz.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A superfood, amit télen-nyáron termeszthetsz akár egy panellakásban is! A csíráztatás nem úri muri, rendkívül kevés anyagi ráfordítással elkezdhetünk akár otthon is kísérletezni vele. Hogy mivel és hogyan? Ebben segít Török Patrícia és Horváth Gábor, a Séf és a Kertész.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Így lehetne még zöldebb a lokális gasztronómia Te tudod, hogy ki töltötte a szalámid? Vagy hogy hogy néz ki egy avokádófa? Tudod, milyen lépéseket kell tenned annak érdekében, hogy a gyermekeink egy élhetőbb világban éljenek?
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Alulértékelt nemzeti kincsünk, ami mellett még az ételek is jobban esnek! Azon túl, hogy a víz a mindennapjaink része, gasztronómiai szempontból is jelentősége van! Varga Norbert sommelier-vel kalandoztunk a vizek világában.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Az unalom miatt dobbantott Svájcból a guineai-magyar kecskesajt-készítő A félig guineai, félig magyar származású Kaba Lamine egyenesen Svájcból költözött Almáskeresztúrra feleségével. Az unalom hajtotta őket, amiből mára csodabirodalom lett ötven kecskével.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Országszerte 2800 vidéki büfé hívhat le egymillió forintos támogatást Összesen 2,8 milliárd forint értékű vissza nem térítendő forrásra pályázhat október 15-étől országszerte 2800 vidéki, egész évben nyitva tartó büfé.
Helyszín címkék: Gasztronómia Népszerű magyar borok és szuper helyszínek a kóstoláshoz Magyarország borkultúráját a sokszínűség jellemzi. A finom bor állandó kísérője örömünknek, bánatunknak. De nemcsak a bor mesél emlékezetes történeteket, hanem a táj is, ahonnan származik.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Tök jó program az Őrségben Idén is megrendezik az Őrségi Tökfesztivált, amelybe Őriszentpéter mellett Nagyrákos, Szalafő és Magyarszombatfa is bekapcsolódik. A program ideális baráti társaságoknak és családoknak is.
Helyszín címkék: Gasztronómia „Amikor főzök, velem vannak az őseim” – epikus francia ízutazás Fabrice Asztalán Kóstolás, tanulás, kapcsolódás és felemelkedés egy különleges vacsoraesten, ahol az elején mindenki idegen, de barátként távozik. A pécsi Fabrice Gonet lakáséttermében jártunk.