Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Értékmegőrzés zöld üzemmódba kapcsolva: a tatai Platán fenntartható világa Hogy hogyan és hova fejlődött a Platán komplexum és mit jelent számukra a „zöld” szemlélet, arról Varga Vivient kérdeztük.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Alulértékelt nemzeti kincsünk, ami mellett még az ételek is jobban esnek! Azon túl, hogy a víz a mindennapjaink része, gasztronómiai szempontból is jelentősége van! Varga Norbert sommelier-vel kalandoztunk a vizek világában.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Innen nem mész haza üres kézzel: ezt kínálják a vidéki termelői piacok Mutatunk öt vidéki piacot, ahonnan egészen biztosan legalább egy kosárnyi vásárfiával fogunk hazatérni!
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Megújul az Etyeki Piknik: zenei színpad, pre party és számos újdonság érkezik Az Etyeki Piknik idén teljesen megújult koncepcióval várja a látogatókat április 12-13-án.
Helyszín címkék: Gasztronómia Már tervezés alatt a Taste Balaton 2025 „A nyárit sokan ismerik. Mi megmutattuk, milyen arca van a Balatonnak márciusban” – interjú a Kistücsök Food & Room**** tulajdonosával, Csapody Balázzsal a 2. Taste Balaton előkészületeiről.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Kifinomult ízléssel, stílusosan megkomponálva közeleg a Budapest Borfesztivál A Budapest Borfesztivál szeptember 12. és 15. között ismét beköltözik a Duna-parti panorámát meghatározó Budavári Palota gyönyörű, impozáns falai közé.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A nagybetűs FURMINT Olykor szigorú, elegáns, szerethető, kedves, érzéki, buja, bátorító és lelkesítő egyben – ez a furmint, Hegyalja elsőszámú szőlőfajtája. Sőt, még ennél is több: érték és hagyomány.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Vonódj be! Workshopok és közös főzések a Taste Balatonon A Balatonnál már a tavasz első napjaiban vibrál az élet! Naptárt elő: hozunk egy ízelítőt abból, milyen workshopokon és interaktív gasztronómiai programokon vehetünk részt a fesztivál 10 napja alatt!
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia A medvehagyma útja a teremtéstől a fagylaltig Pár évvel ezelőtt még azt sem tudtuk, hogy eszik vagy isszák, mára a medvehagyma Baranya sztárja. Őrület, hogy mibe nem kerül bele: pogácsa, sajt, vagy akár fagyi formájában is fogyasztják.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Az aranyló nedű, amelyet füst, szél és tölgyfa formál: a magyar whisky nyomában Az egyszerű gabonaszemekből készített ital útja nemcsak a lepárlók füstös világán vezetett keresztül, hanem évszázados tradíciókon, tilalmakon és újításokon is, ma pedig globális kultúrkincs.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia KávéBár Bazár 2025 – jubileumi kávéfieszta a Millenárison Kávébajnokságok, értékes nyereményjátékok, a hazai piacon egyedülálló kávégépek és rengeteg izgalmas kóstolnivaló az ország legnagyobb kávébárjában
Helyszín címkék: országos Gasztronómia 5 ütős signature ital a hidegebb időkre! Mutatunk öt helyet, ahol érdemes kipróbálni a szezonális italajánlatot – és ha már ott vagyunk, minden mást is, mi szem-szájnak ingere.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Pékáru mustra az érzékenyebbeknek is - gluténmentes pékségek hazánkban Magyarországon több mint 100.000 embert érint gluténérzékenység vagy cölikália.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Lélekmelegítő egyedényes ételek + 3 szuper vendéglátóhely, ha nincs kedved főzni Tulajdonképpen van abban valami igazságtalan, hogy a kényeztető ételek épp ősszel és télen esnek a legjobban, akkor, amikor az egyre hűvösebb napok és a sötétség is inkább ádáz kuckózásra csábít,
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Közeleg a TASTE BALATON Fesztivál – 10 nap a tó körül megismételhetetlen gasztro-kulturális élményekkel A 2024-es első TASTE BALATON Fesztivál bizonyította, hogy nagy igény van egy év eleji balatoni megmozdulásra!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Étteremajánló: 4 különleges vidéki vendéglátóhely A Bükkös-patak partján, mediterrán fűszerek illatának társaságában megkóstolni egy friss nápolyi pizzát, vagy egy belga csokis gofrival és újhullámos kávékülönlegességgel indítani a napot?
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Kell a filter? A tea útja Magyarországon Van, akinek a reggel elmaradhatatlan része, ám a többség inkább napközben vagy este szeret elkortyolni belőle egy bögrényit. De hogyan került a tea Magyarországra, és milyen hagyományai vannak?
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A superfood, amit télen-nyáron termeszthetsz akár egy panellakásban is! A csíráztatás nem úri muri, rendkívül kevés anyagi ráfordítással elkezdhetünk akár otthon is kísérletezni vele. Hogy mivel és hogyan? Ebben segít Török Patrícia és Horváth Gábor, a Séf és a Kertész.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Magyar pezsgő körkép Születése környékén még selejtnek számított, mára azonban vele szokás a legkülönlegesebb alkalmakat feldobni: Országos pezsgő körkép a nagy múltú óriásoktól az újabb generációkig. program panoráma vezetett kóstolás szőlőbirtok pezsgőpincészet
Helyszín címkék: Gasztronómia Már javában tervezés alatt a Taste Balaton 2025 „A nyárit sokan ismerik. Mi megmutattuk, milyen arca van a Balatonnak márciusban” – interjú a Kistücsök Food & Room**** tulajdonosával, Csapody Balázzsal.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Jog, grafikai stúdió, wagyu marha tenyésztés – interjú Zichy Mihállyal A magyar csúcsgasztronómia Zichy Mihálynak köszönhetően figyelt fel a a wagyura. Ófalui birtokán azonban nem úgy élnek a marhák, ahogy Japánban: sör és masszázs helyett a szabadságon van a hangsúly.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Itáliai dolce vita Balatonbogláron Paradicsomos pacal, vitello tonnato, pizza meranói stílusban, és valódi gyümölcsből készült, főzött fagyi. A Pavilon nem csak az ízlelőbimbóinkat csábítja el örökre, hanem a szívünket is.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Szolnokra, a göröghöz! Hogyan került a Jón-tenger helyett a kies Tisza mellé egy görög taverna?
Helyszín címkék: Gasztronómia Víz, víz, tiszta víz: miért kuriózum a magyar ásványvíz? Legyünk bárhol az országban, ha nyitott szemmel járunk, rábukkanhatunk egy forrásra, ahol megízlelhetjük a kristálytiszta víz csodáit.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Borkóstolás két keréken, Csopakon Nincs is frissítőbb annál, amikor egy kellemes kerékpártúra után belekortyolunk jól megérdemelt, jéghideg fröccsünkbe, miközben gyönyörű balatoni panoráma tárul elénk.