Helyszín címkék: Gasztronómia Női energiák mozgatják az idei Gourmet fesztivált Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia KávéBár Bazár 2025 – jubileumi kávéfieszta a Millenárison Kávébajnokságok, értékes nyereményjátékok, a hazai piacon egyedülálló kávégépek és rengeteg izgalmas kóstolnivaló az ország legnagyobb kávébárjában
Helyszín címkék: országos Gasztronómia 5 ütős signature ital a hidegebb időkre! Mutatunk öt helyet, ahol érdemes kipróbálni a szezonális italajánlatot – és ha már ott vagyunk, minden mást is, mi szem-szájnak ingere.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia A medvehagyma útja a teremtéstől a fagylaltig Pár évvel ezelőtt még azt sem tudtuk, hogy eszik vagy isszák, mára a medvehagyma Baranya sztárja. Őrület, hogy mibe nem kerül bele: pogácsa, sajt, vagy akár fagyi formájában is fogyasztják.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Pékáru mustra az érzékenyebbeknek is - gluténmentes pékségek hazánkban Magyarországon több mint 100.000 embert érint gluténérzékenység vagy cölikália.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Lélekmelegítő egyedényes ételek + 3 szuper vendéglátóhely, ha nincs kedved főzni Tulajdonképpen van abban valami igazságtalan, hogy a kényeztető ételek épp ősszel és télen esnek a legjobban, akkor, amikor az egyre hűvösebb napok és a sötétség is inkább ádáz kuckózásra csábít,
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Sokkal jobban ismerjük a furmintot, mint tizenöt éve Idén már tizenötödik alkalommal rendezik meg a Furmint Február rendezvénysorozatot.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Közeleg a TASTE BALATON Fesztivál – 10 nap a tó körül megismételhetetlen gasztro-kulturális élményekkel A 2024-es első TASTE BALATON Fesztivál bizonyította, hogy nagy igény van egy év eleji balatoni megmozdulásra!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Étteremajánló: 4 különleges vidéki vendéglátóhely A Bükkös-patak partján, mediterrán fűszerek illatának társaságában megkóstolni egy friss nápolyi pizzát, vagy egy belga csokis gofrival és újhullámos kávékülönlegességgel indítani a napot?
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Kell a filter? A tea útja Magyarországon Van, akinek a reggel elmaradhatatlan része, ám a többség inkább napközben vagy este szeret elkortyolni belőle egy bögrényit. De hogyan került a tea Magyarországra, és milyen hagyományai vannak?
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A superfood, amit télen-nyáron termeszthetsz akár egy panellakásban is! A csíráztatás nem úri muri, rendkívül kevés anyagi ráfordítással elkezdhetünk akár otthon is kísérletezni vele. Hogy mivel és hogyan? Ebben segít Török Patrícia és Horváth Gábor, a Séf és a Kertész.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Magyar pezsgő körkép Születése környékén még selejtnek számított, mára azonban vele szokás a legkülönlegesebb alkalmakat feldobni: Országos pezsgő körkép a nagy múltú óriásoktól az újabb generációkig. program panoráma vezetett kóstolás szőlőbirtok pezsgőpincészet
Helyszín címkék: Gasztronómia Már javában tervezés alatt a Taste Balaton 2025 „A nyárit sokan ismerik. Mi megmutattuk, milyen arca van a Balatonnak márciusban” – interjú a Kistücsök Food & Room**** tulajdonosával, Csapody Balázzsal.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Jog, grafikai stúdió, wagyu marha tenyésztés – interjú Zichy Mihállyal A magyar csúcsgasztronómia Zichy Mihálynak köszönhetően figyelt fel a a wagyura. Ófalui birtokán azonban nem úgy élnek a marhák, ahogy Japánban: sör és masszázs helyett a szabadságon van a hangsúly.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Itáliai dolce vita Balatonbogláron Paradicsomos pacal, vitello tonnato, pizza meranói stílusban, és valódi gyümölcsből készült, főzött fagyi. A Pavilon nem csak az ízlelőbimbóinkat csábítja el örökre, hanem a szívünket is.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Szolnokra, a göröghöz! Hogyan került a Jón-tenger helyett a kies Tisza mellé egy görög taverna?
Helyszín címkék: Gasztronómia Víz, víz, tiszta víz: miért kuriózum a magyar ásványvíz? Legyünk bárhol az országban, ha nyitott szemmel járunk, rábukkanhatunk egy forrásra, ahol megízlelhetjük a kristálytiszta víz csodáit.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Borkóstolás két keréken, Csopakon Nincs is frissítőbb annál, amikor egy kellemes kerékpártúra után belekortyolunk jól megérdemelt, jéghideg fröccsünkbe, miközben gyönyörű balatoni panoráma tárul elénk.
Helyszín címkék: Debrecen és térsége Gasztronómia Tisza-tó környéki gasztro-kitekintő II. A Tisza-tavi gasztro-szcéna egyre izgalmasabb és színesebb.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Szatmári terített asztal Magyarország legkarakteresebb konyhája a szatmári, mégis méltatlanul kevesen ismerik. No de aki egyszer megkóstolta! Soha nem feledi.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A nagyi lángosától az újhullámosig Egyszerű, de nagyszerű, mondhatnánk, hiszen a pár alapanyagból álló klasszikus mögött nem áll bonyolult receptúra, több oldalas instrukció vagy órákig tartó előkészület.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Alulértékelt nemzeti kincsünk, ami mellett még az ételek is jobban esnek! Azon túl, hogy a víz a mindennapjaink része, gasztronómiai szempontból is jelentősége van! Varga Norbert sommelier-vel kalandoztunk a vizek világában.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Így lehetne még zöldebb a lokális gasztronómia Te tudod, hogy ki töltötte a szalámid? Vagy hogy hogy néz ki egy avokádófa? Tudod, milyen lépéseket kell tenned annak érdekében, hogy a gyermekeink egy élhetőbb világban éljenek?
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Van, aki forrón szereti – Kipróbáltuk a mátészalkai Tony Curtis kávéházat Nem véletlenül nevezik Mátészalkát Hollywood bölcsőjének, erről a kis kelet-magyarországi településről származik például Tony Curtis is. Az ismert filmcsillagról a városban kávézót is elneveztek.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia „A törököknek a töltött káposztát, a sváboknak a takarékos konyhát köszönhetjük” Hiánypótló kötet, ami a Kárpát-medence gasztronómiai hagyatékát dolgozza fel.