Helyszín címkék: Gasztronómia Már javában tervezés alatt a Taste Balaton 2025 „A nyárit sokan ismerik. Mi megmutattuk, milyen arca van a Balatonnak márciusban” – interjú a Kistücsök Food & Room**** tulajdonosával, Csapody Balázzsal.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Jog, grafikai stúdió, wagyu marha tenyésztés – interjú Zichy Mihállyal A magyar csúcsgasztronómia Zichy Mihálynak köszönhetően figyelt fel a a wagyura. Ófalui birtokán azonban nem úgy élnek a marhák, ahogy Japánban: sör és masszázs helyett a szabadságon van a hangsúly.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Itáliai dolce vita Balatonbogláron Paradicsomos pacal, vitello tonnato, pizza meranói stílusban, és valódi gyümölcsből készült, főzött fagyi. A Pavilon nem csak az ízlelőbimbóinkat csábítja el örökre, hanem a szívünket is.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Szolnokra, a göröghöz! Hogyan került a Jón-tenger helyett a kies Tisza mellé egy görög taverna?
Helyszín címkék: Gasztronómia Víz, víz, tiszta víz: miért kuriózum a magyar ásványvíz? Legyünk bárhol az országban, ha nyitott szemmel járunk, rábukkanhatunk egy forrásra, ahol megízlelhetjük a kristálytiszta víz csodáit.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Borkóstolás két keréken, Csopakon Nincs is frissítőbb annál, amikor egy kellemes kerékpártúra után belekortyolunk jól megérdemelt, jéghideg fröccsünkbe, miközben gyönyörű balatoni panoráma tárul elénk.
Helyszín címkék: Debrecen és térsége Gasztronómia Tisza-tó környéki gasztro-kitekintő II. A Tisza-tavi gasztro-szcéna egyre izgalmasabb és színesebb.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Szatmári terített asztal Magyarország legkarakteresebb konyhája a szatmári, mégis méltatlanul kevesen ismerik. No de aki egyszer megkóstolta! Soha nem feledi.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A nagyi lángosától az újhullámosig Egyszerű, de nagyszerű, mondhatnánk, hiszen a pár alapanyagból álló klasszikus mögött nem áll bonyolult receptúra, több oldalas instrukció vagy órákig tartó előkészület.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Alulértékelt nemzeti kincsünk, ami mellett még az ételek is jobban esnek! Azon túl, hogy a víz a mindennapjaink része, gasztronómiai szempontból is jelentősége van! Varga Norbert sommelier-vel kalandoztunk a vizek világában.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Így lehetne még zöldebb a lokális gasztronómia Te tudod, hogy ki töltötte a szalámid? Vagy hogy hogy néz ki egy avokádófa? Tudod, milyen lépéseket kell tenned annak érdekében, hogy a gyermekeink egy élhetőbb világban éljenek?
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Van, aki forrón szereti – Kipróbáltuk a mátészalkai Tony Curtis kávéházat Nem véletlenül nevezik Mátészalkát Hollywood bölcsőjének, erről a kis kelet-magyarországi településről származik például Tony Curtis is. Az ismert filmcsillagról a városban kávézót is elneveztek.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia „A törököknek a töltött káposztát, a sváboknak a takarékos konyhát köszönhetjük” Hiánypótló kötet, ami a Kárpát-medence gasztronómiai hagyatékát dolgozza fel.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Óriási siker: minden eddiginél több hazai éttermet ismert el a Michelin Guide - Már 12 csillaggal hódít a magyar gasztronómia A világ vezető étteremkalauza, a Michelin Guide 2024. december 10-i magyarországi díjátadóján az őriszentpéteri Pajta újoncként nyerte el első Michelin-csillagát.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Az első magyar sajtolású olívaolaj Török Csabával, a 2HA Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosával beszélgettünk, aki a Balaton-felvidéken, Magyarországon elsőként olívaolajat sajtolt.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia "Pálinkalandok" Békés megyében Aki akar, ma már a pálinka olyan változatait is megkóstolhatja, amelyek a legnemesebb italokkal vetekszenek. Bőven találunk ilyet Békés megyében is – próbáljuk ki, érdemes!
Helyszín címkék: Szeged és térsége Gasztronómia Bicikli, bor, Baja: leszállunk a bringáról, és jóllakunk Ahol Baján és a környéken ehetünk egy jót. Többször is. Több helyen.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Villásreggeli szenvedéllyel, avagy a biatorbágyi szabómester háza, szélesre tárt ajtókkal A Kisvilla gyönyörűen gondozott kerttel, nosztalgikus-karakteres berendezéssel tárul elénk. Cukrászda? Presszó vagy esetleg bisztró? Kutfej Krisztina inkább közösségi térnek nevezi a helyet.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia A séf és a kertész – egy különleges love story Hogyan találkozott egymással a séf és a kertész, és hogyan lett közös kertjük? Nem hétköznapi történet, mely több szállal (vagy inkább stílusosan: gyökérrel) fonódik egymásba, a Szentendrei-szigeten.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Vár az őszi Gasztrohegy – összeállt a menü! Idén minden eddiginél több, 13 helyszín csatlakozott, így a fő helyszínek mellett még több kiegészítő helyszín és program biztosítja, hogy egy percre se unatkozzunk!
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Rekordnevezés az idei Év strandétele versenyre! 40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije az elmúlt napokban, és választotta ki azt a tíz döntős nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia BalatonBor – a szerelemgyerek 2024. június 16-án a tihanyi Balaton Piknik keretén belül tartotta a Balatoni Kör a BalatonBor, Hegybor premier rendezvényét.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Megnyitja kapuit a Páskom 1802 gasztroműhely Május 10-től állandó nyitvatartással jelentkezik a lajoskomáromi Páskom 1802 Gasztroműhely!
Helyszín címkék: Gasztronómia „Amikor főzök, velem vannak az őseim” – epikus francia ízutazás Fabrice Asztalán Kóstolás, tanulás, kapcsolódás és felemelkedés egy különleges vacsoraesten, ahol az elején mindenki idegen, de barátként távozik. A pécsi Fabrice Gonet lakáséttermében jártunk.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Új nyitás Balatonfüreden: érkezik a Groenk Deli Balatonfüreden nyitja meg második delijét a Velencén már lassan három éve üzemelő Groenk Deli.