Helyszín címkék: országos Gasztronómia A füst hatalma, kiváló barbecue pontok országszerte A barbecue világa füst és hő formálta, ízekben és zamatban gazdag univerzum, amelybe, ha egyszer valaki bekóstol, jellemzően nincs visszaút! Induljunk képzeletbeli utazásra a BBQ világába!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Étteremajánló: 4 különleges vidéki vendéglátóhely A Bükkös-patak partján, mediterrán fűszerek illatának társaságában megkóstolni egy friss nápolyi pizzát, vagy egy belga csokis gofrival és újhullámos kávékülönlegességgel indítani a napot?
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Asztal körül futkosva, hosszúra nyújtva: a magyar rétes nyomában Ahogy mi készítjük a rétest, annak a világon párja nincs. Asztal körül futkosósan, almával vagy csutrival töltve. A legfontosabb azonban, hogy annak is jusson, aki nem lép egyszerre!
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Mátrai mámor: borok és borospincék a Mátra lábánál Merüljünk el a Mátrai borvidék kulináris élvezeteiben, és ismerjük meg a vidék kiváló borospincéit, ahol megkóstolhatjuk a térség jellegzetes borait!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A szőlő bubis arca, avagy Isten hozott a pezsgő italok világában! Sok minden meghatározza, hogy milyen szénsavas, alkoholos italt kapunk a szőlő erjesztésének végeredményeként. De mégis: hogy kerül bele a buborék? Rácz Lilla borász segít eligazodni!
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Tolkien Tokajban - ismerd meg a Gombos-hegyi pincesort! Magyarország bővelkedik mesébe illő tájakban, amelyek csupán egy karnyújtásnyira vannak tőlünk.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Hasznos infók és szuper lelőhelyek, ha gombaszedésre adnád a fejed A gombaszedés romantikus és igen izgalmas elfoglaltság: kedvünkre bóklászhatunk a természetben, és kutakodhatunk az avarban. Azonban van néhány fontos íratlan szabály, amit mindenképpen tartsunk be.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Mézédes utazás, avagy méz-töri kezdőknek és haladóknak Kevés összetettebb élőlény él a Földön, mint a méh. Ezek a kis csodalények nemcsak intelligensek, hanem nélkülözhetetlenek is a földi élet fenntartásához: ezért fontos, hogy támogassuk a méhészeteket!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Kiváló halas strandételek, amikért élünk-halunk! Harcsaburger, pontyropogós, szarvasgombás pisztráng vagy tokhalgombóc – összegyűjtöttünk néhány kihagyhatatlan fogást, amelyekről talán még nem is hallottál!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Innen nem mész haza üres kézzel: ezt kínálják a vidéki termelői piacok Mutatunk öt vidéki piacot, ahonnan egészen biztosan legalább egy kosárnyi vásárfiával fogunk hazatérni!
Helyszín címkék: Szeged és térsége Gasztronómia Szeged, a magyar burekfőváros Egy remek utcakaja, amit leginkább a dalmát tengerparton ismerhetünk meg, kivéve, ha az utunk épp Szegedre vezet. A burek őstörténete és filozófiája.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Földöntúli ízutazás magyar hanggal, avagy megkóstoltuk a tavaszi Balatont a Kistücsökben! Márciusban a Kistücsökben jártunk a Taste Balaton fesztivál alatt, és megkóstoltuk a magyar konyhát, Vinkó József narrációjával!
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Itt vehetsz krémesen lágy, friss házi tejet Baranyában! Mutatunk három olyan gazdaságot, ahol garantáltan friss tehén- vagy kecsketejet vásárolhatunk. No meg körbe is járhatunk, és kérdezősködhetünk az állatokról, birtokról, módszerekről.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Értékmegőrzés zöld üzemmódba kapcsolva: a tatai Platán fenntartható világa Hogy hogyan és hova fejlődött a Platán komplexum és mit jelent számukra a „zöld” szemlélet, arról Varga Vivient kérdeztük.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A nagybetűs FURMINT Olykor szigorú, elegáns, szerethető, kedves, érzéki, buja, bátorító és lelkesítő egyben – ez a furmint, Hegyalja elsőszámú szőlőfajtája. Sőt, még ennél is több: érték és hagyomány.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia A medvehagyma útja a teremtéstől a fagylaltig Pár évvel ezelőtt még azt sem tudtuk, hogy eszik vagy isszák, mára a medvehagyma Baranya sztárja. Őrület, hogy mibe nem kerül bele: pogácsa, sajt, vagy akár fagyi formájában is fogyasztják.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Az aranyló nedű, amelyet füst, szél és tölgyfa formál: a magyar whisky nyomában Az egyszerű gabonaszemekből készített ital útja nemcsak a lepárlók füstös világán vezetett keresztül, hanem évszázados tradíciókon, tilalmakon és újításokon is, ma pedig globális kultúrkincs.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia 5 ütős signature ital a hidegebb időkre! Mutatunk öt helyet, ahol érdemes kipróbálni a szezonális italajánlatot – és ha már ott vagyunk, minden mást is, mi szem-szájnak ingere.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Pékáru mustra az érzékenyebbeknek is - gluténmentes pékségek hazánkban Magyarországon több mint 100.000 embert érint gluténérzékenység vagy cölikália.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Lélekmelegítő egyedényes ételek + 3 szuper vendéglátóhely, ha nincs kedved főzni Tulajdonképpen van abban valami igazságtalan, hogy a kényeztető ételek épp ősszel és télen esnek a legjobban, akkor, amikor az egyre hűvösebb napok és a sötétség is inkább ádáz kuckózásra csábít,
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A superfood, amit télen-nyáron termeszthetsz akár egy panellakásban is! A csíráztatás nem úri muri, rendkívül kevés anyagi ráfordítással elkezdhetünk akár otthon is kísérletezni vele. Hogy mivel és hogyan? Ebben segít Török Patrícia és Horváth Gábor, a Séf és a Kertész.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Itáliai dolce vita Balatonbogláron Paradicsomos pacal, vitello tonnato, pizza meranói stílusban, és valódi gyümölcsből készült, főzött fagyi. A Pavilon nem csak az ízlelőbimbóinkat csábítja el örökre, hanem a szívünket is.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Szatmári terített asztal Magyarország legkarakteresebb konyhája a szatmári, mégis méltatlanul kevesen ismerik. No de aki egyszer megkóstolta! Soha nem feledi.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A nagyi lángosától az újhullámosig Egyszerű, de nagyszerű, mondhatnánk, hiszen a pár alapanyagból álló klasszikus mögött nem áll bonyolult receptúra, több oldalas instrukció vagy órákig tartó előkészület.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Van, aki forrón szereti – Kipróbáltuk a mátészalkai Tony Curtis kávéházat Nem véletlenül nevezik Mátészalkát Hollywood bölcsőjének, erről a kis kelet-magyarországi településről származik például Tony Curtis is. Az ismert filmcsillagról a városban kávézót is elneveztek.