Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Tujázás Miskolcon: a Szinva-terasz és helyek, amelyekért megéri gyalogolni Ha már leszálltunk a villamosról, sétáljunk egyet és keressünk fel izgalmas helyeket
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Identitás és bor A bor csupán egy apró szelete a Kárpát-medence képességeinek, de nem akármilyen! Nívós, egyedi és végtelenül változatos.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Indiáner, kapucíner és egy különleges cukrászda Sopronban Górcső alá vesszük a soproniak kapucsínó-fogyasztási kultúráját, valamint az indiáner magyar vonatkozását.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia A zöld manna útja a teremtéstől a fagylaltig Pár évvel ezelőtt még azt sem tudtuk, hogy eszik vagy isszák, mára a medvehagyma Baranya sztárja. Őrület, hogy mibe nem kerül bele: pogácsa, sajt, vagy akár fagyi formájában is fogyasztják.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Tujázás Miskolcon: Diósgyőr (nem, nem írtuk el) Ha kivillamosozunk Diósgyőrbe, ne csak a stadiont és a várat nézzük meg, akad még látni- és kóstolnivaló is, bőven.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Tujázás Miskolcon: a színház és szomszédsága Múzeum, pizza, kávé, világbéke és desszert.
Helyszín címkék: Gasztronómia Acetánia, az ecet múzeuma Van Tokaj-Hegyaljának egy a bornál kevéssé ismert, de szintén remek gasztronómiai terméke, a borecet, aminek ezeréves történetével és modern felhasználásával is megismerkedtünk az Acetániában.
Helyszín címkék: Szeged és térsége Gasztronómia Tujázás Szegeden: kedvcsináló a városhoz és a villamosozáshoz, sörfókusszal Szegeden a villamosozás és a sörözés szépen összhangba hozható.
Helyszín címkék: Szeged és térsége Gasztronómia Tujázás Szegeden: a város éjjeli arca Szöged este, nem csak villamosablakból nézve.
Helyszín címkék: Debrecen és térsége Gasztronómia Tujázás Debrecenben: gasztro-túra a belvárosban A város közepének gasztrokaleidoszkópja, retromakarónitól csúcsgasztróig.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Tolkien Tokajban - ismerd meg a Gombos-hegyi pincesort! Magyarország bővelkedik mesébe illő tájakban, amelyek csupán egy karnyújtásnyira vannak tőlünk.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Mosolybor Létezik egy csapat lány, asszony a tokaji borvidéken, aki nem kizárólag boraikkal és kóstolóikkal hozzák közel a borkedvelőket Tokajhoz.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Asztal körül futkosva, hosszúra nyújtva: a magyar rétes nyomában Ahogy mi készítjük a rétest, annak a világon párja nincs. Asztal körül futkosósan, almával vagy csutrival töltve. A legfontosabb azonban, hogy annak is jusson, aki nem lép egyszerre!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Hasznos infók és szuper lelőhelyek, ha gombaszedésre adnád a fejed A gombaszedés romantikus és igen izgalmas elfoglaltság: kedvünkre bóklászhatunk a természetben, és kutakodhatunk az avarban. Azonban van néhány fontos íratlan szabály, amit mindenképpen tartsunk be.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Adok-kapok, azaz milyen a jó vendég? – interjú Csapody Balázzsal Csapody Balázs szerint "A vendégnek mindig igaza van" mondat mantrázása a vendéglátóiparban – szemellenzőssége révén – épp a kivételesen jó kiszolgálást akadályozza.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Immár harmadszor hirdetik ki a Michelin Guide legújabb magyarországi válogatását Decemberben ismét díjátadó gálán hirdeti ki a világ legrangosabb gasztrokalauza, mely éttermek kaphatják meg újoncként és melyek tarthatják meg korábban megszerzett, Michelin elismeréseiket.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Mátrai mámor: borok és borospincék a Mátra lábánál Merüljünk el a Mátrai borvidék kulináris élvezeteiben, és ismerjük meg a vidék kiváló borospincéit, ahol megkóstolhatjuk a térség jellegzetes borait!
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Kicsi, de tüzes a Kishegy a Balaton déli-partján Évezredes szőlőkultúra formálta tüzes borok, barátságos gasztrofesztiválok és remek borászatok a Balaton egyik legszebb kilátásával: ez a Kishegy!
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Ismerd meg jobban murcit, ezt a gazdag, bolondos, csodás nedűt! Kellemesen édes, enyhén szénsavas, alkoholos nedű, amelyben vidám táncot járnak az aromák: hazánkban nemcsak a szőlőtermesztéshez alkalmas a terroir, de a magyar fogások is tökéletesek a murcizáshoz.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A superfood, amit télen-nyáron termeszthetsz akár egy panellakásban is! A csíráztatás nem úri muri, rendkívül kevés anyagi ráfordítással elkezdhetünk akár otthon is kísérletezni vele. Hogy mivel és hogyan? Ebben segít Török Patrícia és Horváth Gábor, a Séf és a Kertész.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Az unalom miatt dobbantott Svájcból a guineai-magyar kecskesajt-készítő A félig guineai, félig magyar származású Kaba Lamine egyenesen Svájcból költözött Almáskeresztúrra feleségével. Az unalom hajtotta őket, amiből mára csodabirodalom lett ötven kecskével.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Országszerte 2800 vidéki büfé hívhat le egymillió forintos támogatást Összesen 2,8 milliárd forint értékű vissza nem térítendő forrásra pályázhat október 15-étől országszerte 2800 vidéki, egész évben nyitva tartó büfé.
Helyszín címkék: Gasztronómia Népszerű magyar borok és szuper helyszínek a kóstoláshoz Magyarország borkultúráját a sokszínűség jellemzi. A finom bor állandó kísérője örömünknek, bánatunknak. De nemcsak a bor mesél emlékezetes történeteket, hanem a táj is, ahonnan származik.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Tök jó program az Őrségben Idén is megrendezik az Őrségi Tökfesztivált, amelybe Őriszentpéter mellett Nagyrákos, Szalafő és Magyarszombatfa is bekapcsolódik. A program ideális baráti társaságoknak és családoknak is.
Helyszín címkék: Szeged és térsége Gasztronómia A paprikakrémek királya – minden, amit az ajvárról tudni érdemes A gasztronómiai kalandoroknak valószínűleg nem kell bemutatnunk ezt a határokon átívelő népszerűségnek örvendő, ínycsiklandó ételt, az Adria térségének kihagyhatatlan szereplőjét: az ajvárt.