Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Néhány órára Te is lehetsz borász! Míg korábban a borvidéki élményeink elsősorban a helyszínen, borkóstolókon megismert, majd megvásárolt borok hazavitelében teljesedtek ki, ma már sokkal szélesebb palettáról válogathatunk.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Tolkien Tokajban - ismerd meg a Gombos-hegyi pincesort! Magyarország bővelkedik mesébe illő tájakban, amelyek csupán egy karnyújtásnyira vannak tőlünk.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Újhullámos strandételek a nyárra Azok számára, akik néha kimozdulnának a hekk-lángos-palacsinta bűvkörből, remek hír, hogy lelkes és tehetséges séfek évről-évre előhozakodnak izgalmas, új kreációkkal strandétel-fronton is. Mutatjuk!
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Indulj szarvasgomba-vadászatra Triflafaterrel Palkonyán! Szilvivel és Balázzsal nemcsak szarvasgomba-vadászatra indulhatunk Palkonyán, de utána a kóstolóházuk napsütötte teraszán meg is ízlelhetjük a frissen begyűjtött gombával készült finomságokat.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A magyar szakács, aki „befőzte magát" a Tour de France elitjébe Szász-Kolumbán Attila mediterrán konyhájával 3000 kilométer hosszan követi majd a Tour de France csapatát. Megkérdeztük, hogyan jutott el idáig.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Az unalom miatt dobbantott Svájcból a guineai-magyar kecskesajt-készítő A félig guineai, félig magyar származású Kaba Lamine egyenesen Svájcból költözött Almáskeresztúrra feleségével. Az unalom hajtotta őket, amiből mára csodabirodalom lett ötven kecskével.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Illatos kézműves termékek nyomában: szappantól a szörpökig Hmm, micsoda illatok! Talán nem is hinnénk, de a főváros közvetlen környezetében is számos olyan, kézműves termékeket kínáló hely van, ahol kényeztethetjük magunkat – és 12 millió szaglósejtünket!
Helyszín címkék: Dunakanyar Gasztronómia Az ember, aki elhozta a Dunakanyarba a tüzet A Gabko Chili név nem csak Magyarországon, hanem külföldön is egyre ismertebb.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Rejtett csokoládé mennyország az Őrségben Kerek csokoládé, szögletes csokoládé, hosszúkás csokoládé, őrségi diópálinkás csokoládé, mentás csokoládé, levendulacsokoládé.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Egy szerelemprojekt, amelynek frissen sült kenyér illata van Veszprém belvárosához közel, egy csendes mellékutcából frissen sült kenyér illata csábítja be az arra járókat a Derce Pékbisztróba.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Az első magyar cigányétterem: a Kira Vendégségben az ország első cigányvendéglője tulajdonosánál
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia „Halat, vadat, s mi jó falat..." – ízelítő Békés megye hal- és vadételeiből A Körösök, a megannyi ártéri erdő, a szinte érintetlen természet: halból és vadból sincs hiány Békés megyében. Kis gasztronómiai körkép – a halászlétől a vaddisznóoldalasig, és tovább.
Helyszín címkék: Debrecen és térsége Gasztronómia Tujázás Debrecenben: gasztro-túra a belvárosban A város közepének gasztrokaleidoszkópja, retromakarónitól csúcsgasztróig.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Minket is elkapott a kombucsaőrület! A kombucsát egy úszkáló gombatenyészet erjeszti itallá, eredményként pedig egy ősi csodaszert kapunk, amit évszázadok óta fogyasztanak. Én is a megszállottja lettem, íme a tapasztalataim!
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Kulináris élvezeteket rejt az Esztergomi Bazilika pincerendszere Az Esztergomi Bazilika lábánál található Prímás Pince sokkal több mint egy étterem: egy gasztronómiai, turisztikai és kulturális központ, ahová kötelező betérni, ha arra járunk.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia A vidék színe-java a Villa Kabalában Az elmúlt években a pár asztalos, gyönyörű kilátással megáldott vendáglátóhely egyértelműen a gasztronómia rajongóinak zarándokhelye lett: érezhetően rátapintottak valami igazán különlegesre.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Van, aki forrón szereti – Kipróbáltuk a mátészalkai Tony Curtis kávéházat Nem véletlenül nevezik Mátészalkát Hollywood bölcsőjének, erről a kis kelet-magyarországi településről származik például Tony Curtis is. Az ismert filmcsillagról a városban kávézót is elneveztek.
Helyszín címkék: Gasztronómia Tervezd meg te a Balatonfüred – Csopaki Borvidék arculati elemeit! Egységes borvidéki arculat kialakítására várja a Rizling Generáció grafikusok, képzőművészek pályaműveit a Balatonfüred-Csopaki Borvidéken.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Tejjel-mézzel, avagy a segédlelkész és a fine dining Göncruszkán a református gyülekezet nem csak remek éttermet visz, de méhészkedik, tehetséget gondoz és közösséget is épít. Sikersztori a Zemplénből.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Taste Balaton Fesztivál - étel & ital & kultúra Első alkalommal kerül megrendezésre 2024 tavaszán a TASTE BALATON 10 napos gasztro- és kulturális fesztivál, mely összefogja a balatoni régió legjobb éttermeit, szállásait és kulturális eseményeit.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Amikor a bor mesél - Tematikus borkóstolók, szakember vezetésével A 2023-ben indított Vince Borműhely alig egy év alatt hazánk egyik kedvenc boros rendezvényévé nőtte ki magát.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Ánizsos és szív alakú csemegeszőlővel is kísérleteznek Pécsen! Egy intézet, ahol a fogyasztói igényekre hangolva nemesítenek izgalmasabbnál izgalmasabb szőlőfajtákat, hogy aztán friss gyümölcs, mazsola, vagy szőlőlé legyen belőlük!
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia „Abszolút tudunk azzal azonosulni, amiben felnőttünk” – interjú Csapody Bencével és Jahni Bálinttal 2 apa, akik sógorságban állnak egymással, feleségeik és fiaik mind megtalálták helyüket a vendéglátásban, ráadásul egy helyen.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Új nyitás Balatonfüreden: érkezik a Groenk Deli Balatonfüreden nyitja meg második delijét a Velencén már lassan három éve üzemelő Groenk Deli.
Helyszín címkék: Dunakanyar Gasztronómia Natura Hill POP UP BÜFÉ 2.0 COVID idején született a Natura Hill POP UP BÜFÉ! 1.0 változata - most télen pedig a 2.0-val érkeznek.