Helyszín címkék: országos Gasztronómia A nagybetűs FURMINT Olykor szigorú, elegáns, szerethető, kedves, érzéki, buja, bátorító és lelkesítő egyben – ez a furmint, Hegyalja elsőszámú szőlőfajtája. Sőt, még ennél is több: érték és hagyomány.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia A medvehagyma útja a teremtéstől a fagylaltig Pár évvel ezelőtt még azt sem tudtuk, hogy eszik vagy isszák, mára a medvehagyma Baranya sztárja. Őrület, hogy mibe nem kerül bele: pogácsa, sajt, vagy akár fagyi formájában is fogyasztják.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Az aranyló nedű, amelyet füst, szél és tölgyfa formál: a magyar whisky nyomában Az egyszerű gabonaszemekből készített ital útja nemcsak a lepárlók füstös világán vezetett keresztül, hanem évszázados tradíciókon, tilalmakon és újításokon is, ma pedig globális kultúrkincs.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia 5 ütős signature ital a hidegebb időkre! Mutatunk öt helyet, ahol érdemes kipróbálni a szezonális italajánlatot – és ha már ott vagyunk, minden mást is, mi szem-szájnak ingere.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Pékáru mustra az érzékenyebbeknek is - gluténmentes pékségek hazánkban Magyarországon több mint 100.000 embert érint gluténérzékenység vagy cölikália.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Lélekmelegítő egyedényes ételek + 3 szuper vendéglátóhely, ha nincs kedved főzni Tulajdonképpen van abban valami igazságtalan, hogy a kényeztető ételek épp ősszel és télen esnek a legjobban, akkor, amikor az egyre hűvösebb napok és a sötétség is inkább ádáz kuckózásra csábít,
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Kell a filter? A tea útja Magyarországon Van, akinek a reggel elmaradhatatlan része, ám a többség inkább napközben vagy este szeret elkortyolni belőle egy bögrényit. De hogyan került a tea Magyarországra, és milyen hagyományai vannak?
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A superfood, amit télen-nyáron termeszthetsz akár egy panellakásban is! A csíráztatás nem úri muri, rendkívül kevés anyagi ráfordítással elkezdhetünk akár otthon is kísérletezni vele. Hogy mivel és hogyan? Ebben segít Török Patrícia és Horváth Gábor, a Séf és a Kertész.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Itáliai dolce vita Balatonbogláron Paradicsomos pacal, vitello tonnato, pizza meranói stílusban, és valódi gyümölcsből készült, főzött fagyi. A Pavilon nem csak az ízlelőbimbóinkat csábítja el örökre, hanem a szívünket is.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Szolnokra, a göröghöz! Hogyan került a Jón-tenger helyett a kies Tisza mellé egy görög taverna?
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Szatmári terített asztal Magyarország legkarakteresebb konyhája a szatmári, mégis méltatlanul kevesen ismerik. No de aki egyszer megkóstolta! Soha nem feledi.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A nagyi lángosától az újhullámosig Egyszerű, de nagyszerű, mondhatnánk, hiszen a pár alapanyagból álló klasszikus mögött nem áll bonyolult receptúra, több oldalas instrukció vagy órákig tartó előkészület.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Van, aki forrón szereti – Kipróbáltuk a mátészalkai Tony Curtis kávéházat Nem véletlenül nevezik Mátészalkát Hollywood bölcsőjének, erről a kis kelet-magyarországi településről származik például Tony Curtis is. Az ismert filmcsillagról a városban kávézót is elneveztek.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia „A törököknek a töltött káposztát, a sváboknak a takarékos konyhát köszönhetjük” Hiánypótló kötet, ami a Kárpát-medence gasztronómiai hagyatékát dolgozza fel.
Helyszín címkék: Szeged és térsége Gasztronómia Bicikli, bor, Baja: leszállunk a bringáról, és jóllakunk Ahol Baján és a környéken ehetünk egy jót. Többször is. Több helyen.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Villásreggeli szenvedéllyel, avagy a biatorbágyi szabómester háza, szélesre tárt ajtókkal A Kisvilla gyönyörűen gondozott kerttel, nosztalgikus-karakteres berendezéssel tárul elénk. Cukrászda? Presszó vagy esetleg bisztró? Kutfej Krisztina inkább közösségi térnek nevezi a helyet.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia A séf és a kertész – egy különleges love story Hogyan találkozott egymással a séf és a kertész, és hogyan lett közös kertjük? Nem hétköznapi történet, mely több szállal (vagy inkább stílusosan: gyökérrel) fonódik egymásba, a Szentendrei-szigeten.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia „Amikor főzök, velem vannak az őseim” – epikus francia ízutazás Fabrice Asztalán Kóstolás, tanulás, kapcsolódás és felemelkedés egy különleges vacsoraesten, ahol az elején mindenki idegen, de barátként távozik. A pécsi Fabrice Gonet lakáséttermében jártunk.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A nagy sajtkalauz - hazai sajtmanufaktúrák Hazánk bővelkedik különleges sajtokban, amelyeket szenvedéllyel és kézműves gondossággal készítenek a magyar sajtmanufaktúrák.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Indulj szarvasgomba-vadászatra Triflafaterrel Palkonyán! Szilvivel és Balázzsal nemcsak szarvasgomba-vadászatra indulhatunk Palkonyán, de utána a kóstolóházuk napsütötte teraszán meg is ízlelhetjük a frissen begyűjtött gombával készült finomságokat.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Ánizsos és szív alakú csemegeszőlővel is kísérleteznek Pécsen! Egy intézet, ahol a fogyasztói igényekre hangolva nemesítenek izgalmasabbnál izgalmasabb szőlőfajtákat, hogy aztán friss gyümölcs, mazsola, vagy szőlőlé legyen belőlük!
Helyszín címkék: Debrecen és térsége Gasztronómia Nem Balaton Szelet Olyan, hogy Tisza-tó, se földrajzi, se jogi értelemben nem létezik, lévén, hogy egyrészt nem tó, bár akként viselkedik, viszont hál’ Isten, tagadhatatlanul Tisza.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Fekete, lila, sárga, piros, de legfőképpen édes: ilyen az igazi paradicsom Csendes Ildikó husztóti tanyáján több mint 830 féle paradicsom terem, és egyik sem tökéletesen kerek és piros. A Paradicsomkertben jártunk, és kóstoltunk is!
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Glampingeljünk nomád, de luxus módra! Ma már egyre többen tudják, hogy mi az a glamping. Aki nem, annak megmutatjuk!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A Kunság igazi arcai: kortárs körkép a Kunsági borvidékről Soltvadkert, Izsák, Szigetcsép…többségünk számára az alföldi borokról többnyire könnyű fehérek és rozék ugranak be. Ezek a borok is kulcsfontosságú építőkövei a borkultúránknak!