Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Szarkaláb Bisztró: több lábon álló mádi családi siker A fiatal Szarka Dénes mind a bor, mind a vendéglátás világában szerzett inspirációkat, mára önálló bisztrót vezet a település északi csücskében.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Pezsgő gasztronómiai élet Bodrogkeresztúron A Tokaji borvidék 27 településén a vendéglátás terén változó mértékű, de igen sokszínű aktivitás mutatkozik az elmúlt 30 évben. Bodrogkeresztúron is látványos a mozgás néhány éve...
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia A fenyőerdő titkai Kiváló étterem a fenyőerdő közepén, Szabolcs-Szatmár-Bereg szívében. A hely, amit érdemes felvenni a bakancslistára!
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia A Szépasszonyvölgy színeváltozása A Szépasszonyvölgy bornegyed lett a javából, kistermelőtől csúcsborászatig.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Benkő Zoltán és a morzsa Benkő Zoltán újra visszatalált a gasztronómiához, egészen pontosan a morzsához, amely nappal Nordic stílusú kovászos pékség és specialty kávézó, este újkori bisztrókonyha - immár Michelin-ajánlással.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Gin, sör és pálinka: italok a boron is túl Tokaj környékéről Ha valaki unja már az édes borokat, elég tokaji szárazat kóstolt, de már a furmint pezsgők sem tudják meglepni Hegyalján, akkor is van még új a Nap alatt!
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Kulináris élvezeteket rejt az Esztergomi Bazilika pincerendszere Az Esztergomi Bazilika lábánál található Prímás Pince sokkal több mint egy étterem: egy gasztronómiai, turisztikai és kulturális központ, ahová kötelező betérni, ha arra járunk.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Egy könnyed esti borozás Sopronban A Soproni borvidék borait a belvárosban is megkóstolhatjuk - az itt lévő helyek kínálatában megtaláljuk a soproni borászok, borászatok különlegességeit.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Bodri Orsolya és Urbán Péter mesélnek szőlőről, borról és családról A Bodri Pincészet az elmúlt két évtizedben országos hírnévre tett szert. A szekszárdi borvidék sajátosságait hűen képviselő boraik mellett szállással és étteremmel várják a vidék szerelmeseit.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Szilvadzsungel a Szamos partján A szatmári szilva fogalom. Kiváló pálinka és különleges lekvár készül belőle. Utánajártunk az eredetének.
Helyszín címkék: Bük és Sárvár Gasztronómia Olajbárók az Őrségben Magyarország egyik legnépszerűbb vidéki, természetközeli úti célja az Őrség. Aranya a híres tökmagolaj. Az olajütés régi hagyománya a vidéknek, melyet ma is gyakorolnak.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Merjünk lelassulni az étel élvezetéért! Slow food mozgalom A felgyorsult világunkban néha azt érezhetjük, hogy nincs időnk semmire, rohanunk egyik helyről a másikra, egyik feladatunktól a másikhoz. De mi lenne, ha nem így lenne?
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Egy szerelemprojekt, amelynek frissen sült kenyér illata van Veszprém belvárosához közel, egy csendes mellékutcából frissen sült kenyér illata csábítja be az arra járókat a Derce Pékbisztróba.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Magyarország „legédesebb” kiállítása, Egerben Kopcsik Lajos néhai egri cukrász mester Berlinben a gasztronómiai olimpián tíz aranyérmet nyert. Szülővárosában megalapította a Kopcsik Marcipániát, amely látogatható és kóstolni is lehet.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Magyarország legrégibb vegetáriánus étterme, az egri Govinda Az egri Govinda étterem nem csak a város egyik legkedveltebb étkezdéje és spirituális központja, de hazánk egyik leghosszabb ideje működő vegetáriánus étterme is.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Generációk cukrászdája a Marján Az egri vár tövében található Marján cukrászat negyedszázad után is töretlen minőséggel, igényességgel és a családi tradíciókat tovább örökítve finom édeségekkel kényezteti a betérőt.
Helyszín címkék: Szeged és térsége Gasztronómia A világhírű félegyházi hízott libamáj Kiskunfélegyháza remekei, a Liba fesztivál és a hízott libamáj.
Helyszín címkék: Debrecen és térsége Gasztronómia Debreczeni anzix – a páros kolbász Egy magyar street food (újjáéledése)
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Pici hotel, parádés reggeli, piaci élmények és Michelin csillag – interjú Barna Ádámmal A 42 Restaurant séfjével, Barna Ádámmal beszélgettünk arról, miből áll az úgynevezett 42 univerzum.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Villány a járatlan ösvényen A napfényes Villány a komoly vörösborok egyik honi mekkája. Mi most a közepesen vagy kevésbé ismert, illetve újhullámos borászatokról szólunk.
Helyszín címkék: Dunakanyar Gasztronómia Az ember, aki elhozta a Dunakanyarba a tüzet A Gabko Chili név nem csak Magyarországon, hanem külföldön is egyre ismertebb.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Rejtett csokoládé mennyország az Őrségben Kerek csokoládé, szögletes csokoládé, hosszúkás csokoládé, őrségi diópálinkás csokoládé, mentás csokoládé, levendulacsokoládé.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Az első magyar cigányétterem: a Kira Vendégségben az ország első cigányvendéglője tulajdonosánál
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia „Halat, vadat, s mi jó falat..." – ízelítő Békés megye hal- és vadételeiből A Körösök, a megannyi ártéri erdő, a szinte érintetlen természet: halból és vadból sincs hiány Békés megyében. Kis gasztronómiai körkép – a halászlétől a vaddisznóoldalasig, és tovább.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia A kovász nyomában: Soproni lelőhelyek Igen jó érzéssel tölti el az embert, amikor lisztes kötényes, szorgos embereket lát, akik nap mint nap illatos és ízletes pékárut készítenek számunkra.