Helyszín címkék: országos Gasztronómia Forró csokoládé, te csodás! – Egy kis merítés az ország lélekmelegítő forró csoki lelőhelyeiből Egy szép nagy bögre forró csokoládé, jóval több egy testet és lelket átmelegítő forró italnál: a sűrű, fátyolosan gőzölgő forró csokoládé elkortyolása igazi életérzés.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia P, mint progresszív, K, mint különleges: A Pajta és a KÁSTU Kvaszniczáné Marjai Flórával és férjével, Ferenccel beszélgettünk a családi vállalkozásban vitt, Michelin-ajánlott étteremről, mely ősztől szállással is bír.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Márton-napi vigasságok: ezeken a helyeken eheted a legfinomabb libacombot! Szent Márton napja hazánkban különös jelentőséggel bír – érdemes ilyenkor megkóstolni a libából készült, tradicionális finomságokat és az újbort. Mutatjuk, hol juthatsz hozzá a legfinomabb falatokhoz!
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia A rozé-specialista Nagygombos Borászat A Nagygombos Borászathoz közeledve páratlan szépségű panoráma bontakozik ki előttünk, az út két oldalán gömbakác-fasorral, a végén egy kissé megkopott, de elragadó kúriával. Tartsatok velünk!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Savak és szavak, avagy varázslat a pincesoron – interjú a Páskom 1802 Gasztroműhely séfjével, Csécsei Lászlóval Mosberger Mihály a régi családi pince alapjaira épített vendéglátóhelyre új koncepciót álmodott meg, mely nyomán immár Csécsei László szemet gyönyörködtető, könnyed és házias fogásait kóstolhatjuk.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A hagyományos magyar ételeket rafinált és nagyvilági módon szeretném megmutatni – interjú Bíró Dániellel A séf, aki legalább annyit tanult kungfu mesterétől, mint a külföldi Michelin csillagos konyhákon. Bíró Dániellel két szerviz között beszélgettünk.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Mama főztje - Nagy SVÉT találkozó Tatán Összesen 35 étterem, 20 borászat, több kézműves termelő és termelői közösség. A hazai kiállítók mellett, Erdélyből, Felvidékről és Vajdaságból is érkeznek árusok.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Szatmár „fekete aranya” - Nagymamák kincse A Minden, ami Szatmár-Bereg csapata igazi Hungarikumot kínál vidékükről a Nagy SVÉT találkozón, Tatán 2024. szeptember 14-15-én (szombat-vasárnap).
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Tervezd meg te a Balatonfüred – Csopaki Borvidék arculati elemeit! Egységes borvidéki arculat kialakítására várja a Rizling Generáció grafikusok, képzőművészek pályaműveit a Balatonfüred-Csopaki Borvidéken.
Helyszín címkék: Győr és Pannonhalma Gasztronómia Hamarosan már az újborokat kóstolhatjuk az Év Pincészetében A magyarországi borvidékeken, köztük Pannonhalmán, már augusztus eleje óta tart a szüret, mely lassan mindenhol a végéhez közeledik.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A magyar szakács, aki „befőzte magát" a Tour de France elitjébe Szász-Kolumbán Attila mediterrán konyhájával 3000 kilométer hosszan követi majd a Tour de France csapatát. Megkérdeztük, hogyan jutott el idáig.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia A pécsi génbankban jártunk, ahol a jövő borát készítik! Világon egyedülálló fajtagyűjteményével, valamint fáradhatatlan kísérletezéseikkel a pécsi kutatók kiemelt célja, hogy a magyar borászatok munkáját segítésék.
Helyszín címkék: Dunakanyar Gasztronómia Éhes vagy? Zebegényben hagyatkozz az orrodra! A sülő húsok illata, a füst, a fűszerek varázslatos felhői az emberek legősibb ösztöneihez szólnak. A barbecue viszont nem csak a velünk élő hagyományok miatt fontos.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Szarkaláb Bisztró: több lábon álló mádi családi siker A fiatal Szarka Dénes mind a bor, mind a vendéglátás világában szerzett inspirációkat, mára önálló bisztrót vezet a település északi csücskében.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Pezsgő gasztronómiai élet Bodrogkeresztúron A Tokaji borvidék 27 településén a vendéglátás terén változó mértékű, de igen sokszínű aktivitás mutatkozik az elmúlt 30 évben. Bodrogkeresztúron is látványos a mozgás néhány éve...
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Húst hússal, kolbászt cigánkával A békési kolbász márkanévvé válása
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia A fenyőerdő titkai Kiváló étterem a fenyőerdő közepén, Szabolcs-Szatmár-Bereg szívében. A hely, amit érdemes felvenni a bakancslistára!
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia A Szépasszonyvölgy színeváltozása A Szépasszonyvölgy bornegyed lett a javából, kistermelőtől csúcsborászatig.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Benkő Zoltán és a morzsa Benkő Zoltán újra visszatalált a gasztronómiához, egészen pontosan a morzsához, amely nappal Nordic stílusú kovászos pékség és specialty kávézó, este újkori bisztrókonyha - immár Michelin-ajánlással.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Gin, sör és pálinka: italok a boron is túl Tokaj környékéről Ha valaki unja már az édes borokat, elég tokaji szárazat kóstolt, de már a furmint pezsgők sem tudják meglepni Hegyalján, akkor is van még új a Nap alatt!
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Kulináris élvezeteket rejt az Esztergomi Bazilika pincerendszere Az Esztergomi Bazilika lábánál található Prímás Pince sokkal több mint egy étterem: egy gasztronómiai, turisztikai és kulturális központ, ahová kötelező betérni, ha arra járunk.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Egy könnyed esti borozás Sopronban A Soproni borvidék borait a belvárosban is megkóstolhatjuk - az itt lévő helyek kínálatában megtaláljuk a soproni borászok, borászatok különlegességeit.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Bodri Orsolya és Urbán Péter mesélnek szőlőről, borról és családról A Bodri Pincészet az elmúlt két évtizedben országos hírnévre tett szert. A szekszárdi borvidék sajátosságait hűen képviselő boraik mellett szállással és étteremmel várják a vidék szerelmeseit.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Szilvadzsungel a Szamos partján A szatmári szilva fogalom. Kiváló pálinka és különleges lekvár készül belőle. Utánajártunk az eredetének.
Helyszín címkék: Bük és Sárvár Gasztronómia Olajbárók az Őrségben Magyarország egyik legnépszerűbb vidéki, természetközeli úti célja az Őrség. Aranya a híres tökmagolaj. Az olajütés régi hagyománya a vidéknek, melyet ma is gyakorolnak.