Helyszín címkék: országos Gasztronómia Őszi-téli kedvenc fűszereink jótékony hatása hétköznapi problémák ellen Amint beköszönt a hideg, valahogy egyre nehezebb megőrizni a vidámságot. Mutatjuk, milyen megoldást kínálnak erre az időszakra a legkedveltebb őszi-téli fűszerek.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Békebeli édességek Békésből Egy jó cukrászdában az újragondolt vagy rendhagyó recept alapján készült sütik mellett jól megférnek a klasszikusok is. Szerencsére Békés megyében bőven akad belőlük!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Egy reményteli íz és illat nyomában: a kürtőskalács különös története Mutatjuk, mi mindent érdemes tudni erről a nem mindennapi, parázs fölött sült édességről, amely már hosszú idők óta nemzeti kincsünk.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Karácsonyi készülődés vegán módra Árvai Anita, a balatonalmádi Veganeeta Home házigazdája hasznos bevásárlási tippeket és receptötleteket osztott meg velünk a vegán karácsonyi menüsor sikeres összeállításához.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Adok-kapok, azaz milyen a jó vendég? – interjú Csapody Balázzsal Csapody Balázs szerint "A vendégnek mindig igaza van" mondat mantrázása a vendéglátóiparban – szemellenzőssége révén – épp a kivételesen jó kiszolgálást akadályozza.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Határ a csillagos ég – interjú Pesti Istvánnal Mindig van hova fejlődni – vallja Pesti István, a két Michelin csillagos Platán Gourmet executive séfje, akivel többek között a szakmájáról, mint pályamodellről beszélgetünk.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Újhullámos strandételek a nyárra Azok számára, akik néha kimozdulnának a hekk-lángos-palacsinta bűvkörből, remek hír, hogy lelkes és tehetséges séfek évről-évre előhozakodnak izgalmas, új kreációkkal strandétel-fronton is. Mutatjuk!
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Indulj szarvasgomba-vadászatra Triflafaterrel Palkonyán! Szilvivel és Balázzsal nemcsak szarvasgomba-vadászatra indulhatunk Palkonyán, de utána a kóstolóházuk napsütötte teraszán meg is ízlelhetjük a frissen begyűjtött gombával készült finomságokat.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A magyar szakács, aki „befőzte magát" a Tour de France elitjébe Szász-Kolumbán Attila mediterrán konyhájával 3000 kilométer hosszan követi majd a Tour de France csapatát. Megkérdeztük, hogyan jutott el idáig.
Helyszín címkék: Dunakanyar Gasztronómia Az ember, aki elhozta a Dunakanyarba a tüzet A Gabko Chili név nem csak Magyarországon, hanem külföldön is egyre ismertebb.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Rejtett csokoládé mennyország az Őrségben Kerek csokoládé, szögletes csokoládé, hosszúkás csokoládé, őrségi diópálinkás csokoládé, mentás csokoládé, levendulacsokoládé.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Az első magyar cigányétterem: a Kira Vendégségben az ország első cigányvendéglője tulajdonosánál
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia „Halat, vadat, s mi jó falat..." – ízelítő Békés megye hal- és vadételeiből A Körösök, a megannyi ártéri erdő, a szinte érintetlen természet: halból és vadból sincs hiány Békés megyében. Kis gasztronómiai körkép – a halászlétől a vaddisznóoldalasig, és tovább.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Minket is elkapott a kombucsaőrület! A kombucsát egy úszkáló gombatenyészet erjeszti itallá, eredményként pedig egy ősi csodaszert kapunk, amit évszázadok óta fogyasztanak. Én is a megszállottja lettem, íme a tapasztalataim!
Helyszín címkék: Gasztronómia Tervezd meg te a Balatonfüred – Csopaki Borvidék arculati elemeit! Egységes borvidéki arculat kialakítására várja a Rizling Generáció grafikusok, képzőművészek pályaműveit a Balatonfüred-Csopaki Borvidéken.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Tejjel-mézzel, avagy a segédlelkész és a fine dining Göncruszkán a református gyülekezet nem csak remek éttermet visz, de méhészkedik, tehetséget gondoz és közösséget is épít. Sikersztori a Zemplénből.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Taste Balaton Fesztivál - étel & ital & kultúra Első alkalommal kerül megrendezésre 2024 tavaszán a TASTE BALATON 10 napos gasztro- és kulturális fesztivál, mely összefogja a balatoni régió legjobb éttermeit, szállásait és kulturális eseményeit.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Amikor a bor mesél - Tematikus borkóstolók, szakember vezetésével A 2023-ben indított Vince Borműhely alig egy év alatt hazánk egyik kedvenc boros rendezvényévé nőtte ki magát.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia „Abszolút tudunk azzal azonosulni, amiben felnőttünk” – interjú Csapody Bencével és Jahni Bálinttal 2 apa, akik sógorságban állnak egymással, feleségeik és fiaik mind megtalálták helyüket a vendéglátásban, ráadásul egy helyen.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Új nyitás Balatonfüreden: érkezik a Groenk Deli Balatonfüreden nyitja meg második delijét a Velencén már lassan három éve üzemelő Groenk Deli.
Helyszín címkék: Dunakanyar Gasztronómia Natura Hill POP UP BÜFÉ 2.0 COVID idején született a Natura Hill POP UP BÜFÉ! 1.0 változata - most télen pedig a 2.0-val érkeznek.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Idő, figyelem és tapasztalás: így neveld a kovászod! Az elmúlt években kezdünk újra visszatalálni a „jó” kenyérhez, ezzel együtt a kovászolás technikája is reneszánszát éli. Hogy miért jó a kovász, azt Váczi Gergely, pályaelhagyó építész árulja el.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Innen nem mész haza üres kézzel: ezt kínálják a vidéki termelői piacok Mutatunk öt vidéki piacot, ahonnan egészen biztosan legalább egy kosárnyi vásárfiával fogunk hazatérni!
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia A kovász nyomában: Soproni lelőhelyek Igen jó érzéssel tölti el az embert, amikor lisztes kötényes, szorgos embereket lát, akik nap mint nap illatos és ízletes pékárut készítenek számunkra.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Termőföldről a kosárba: manufaktúrák szerte az országban A felgyorsult világunkban néha jó kicsit megállni, ezt a nosztalgiát érezhetjük egy-egy manufaktúra portékáit látva, miközben rájövünk, hogy mennyire igazi az az érték, amit egy kistermelőtől kapunk.