Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Ismerd meg jobban murcit, ezt a gazdag, bolondos, csodás nedűt! Kellemesen édes, enyhén szénsavas, alkoholos nedű, amelyben vidám táncot járnak az aromák: hazánkban nemcsak a szőlőtermesztéshez alkalmas a terroir, de a magyar fogások is tökéletesek a murcizáshoz.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Népszerű magyar borok és szuper helyszínek a kóstoláshoz Magyarország borkultúráját a sokszínűség jellemzi. A finom bor állandó kísérője örömünknek, bánatunknak. De nemcsak a bor mesél emlékezetes történeteket, hanem a táj is, ahonnan származik.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Tök jó program az Őrségben Idén is megrendezik az Őrségi Tökfesztivált, amelybe Őriszentpéter mellett Nagyrákos, Szalafő és Magyarszombatfa is bekapcsolódik. A program ideális baráti társaságoknak és családoknak is.
Helyszín címkék: Szeged és térsége Gasztronómia A paprikakrémek királya – minden, amit az ajvárról tudni érdemes A gasztronómiai kalandoroknak valószínűleg nem kell bemutatnunk ezt a határokon átívelő népszerűségnek örvendő, ínycsiklandó ételt, az Adria térségének kihagyhatatlan szereplőjét: az ajvárt.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Amikor a természet az ihlet forrása – interjú Akács Istvánnal Akács Istvánnal, a Pajta séfjével beszélgettünk többek között fine dinigról, sztázsolásról, erdőkről és mezőkről.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Bor és nők, avagy asszony a háznál? Egy viszonylag friss felmérés szerint több bort vásárolnak a nők, mint a férfiak, világszerte. Tény, hogy más-más motiváció alapján választanak a nők és a férfiak.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia A 42 univerzum – Varga Sándor, alias Alexander The Guest beszél arról, jó üzlet-e a fine dining Egy üzletember, aki próbál minél több mindent felfedezni és megérteni a gasztronómia világából, s egyúttal digitális naplót vezet 3 Michelin csillagos éttermi élményeiről a YouTube-on.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Bor helyett kombucha vagy pekmez: hódít az alkoholmentes italok világa Egyre több étterem és bisztró tud prezentálni változatos alkoholmentes italszortimentet, valamint egyre többen kísérleteznek a fogásokhoz megálmodott italsorral a vendégeknek.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Tatai gasztro-körkép, fine diningtól hamburgerig Szinte bárhová látogat az ember az országban, néhány remek helyet biztosan talál, ahol csillapíthatja az éhségét. Tatára ez sokszorosan is igaz: alig lehet választani a megannyi lehetőség közül!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia 5 fun fact, amit nem biztos, hogy tudtál a spárgáról! Gondosan válogatva, kötegelve vehetjük a spárgát, ízük fenséges, és elkészítésre vannak viszonylag egyszerű eljárások is. Íme 5 érdekesség, amit nem biztos, hogy tudtál a zöldségek királyáról!
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Sárkányok földje, a Szent György-hegy kincsei A vulkanikus eredetű Szent György-hegy a Balaton-felvidék egyik jellegzetes tanúhegye, amelynek festői formája és nyugodt varázsa a legtöbbeket megragadja.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Igazi francia életérzés itthon – macaron kóstolás vidéken Kifinomult és ínycsiklandó, igazi luxuscikk az édességek között: a kis, színpompás korongok, melyeket két vékony héj között finom töltelék tölt meg, azonnal magukra vonzzák a tekintetet.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Tejjel-mézzel, avagy a segédlelkész és a fine dining Göncruszkán a református gyülekezet nem csak remek éttermet visz, de méhészkedik, tehetséget gondoz és közösséget is épít. Sikersztori a Zemplénből.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Romkocsma mustra, avagy szedett-vedett székeken finomabb a fröccs! Kopott székek, jobb napokat is látott asztalok, eklektikus dekoráció… ahogy magunk elé képzeljük mindezt, szinte biztos, hogy a szeretett romkocsmáink egyike rajzolódott ki a szemeink előtt.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Ízek és aromák a hazai gin piacról A gin egyre népszerűbb itthon, az elmúlt években nagy és hűséges követő tábora alakult ki, ezzel egy időben nő a magyar ginfajták száma is a piacon.
Helyszín címkék: Debrecen és térsége Gasztronómia Tisza-tó környéki gasztro-kitekintő I. A Tisza-tavi gasztro-szcéna egyre izgalmasabb és színesebb.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia A zamárdi Fenegyerek, aki minden tudását belepárolta pálinkáiba A többszörösen díjazott pálinkafőző Pach Gábor, alias Fenegyerek saját laboratóriumában, a zamárdi Gyümölcs Wellness Központban fogadja a látogatókat. Egy dolgos vasárnapon értük utol.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Őszi-téli kedvenc fűszereink jótékony hatása hétköznapi problémák ellen Amint beköszönt a hideg, valahogy egyre nehezebb megőrizni a vidámságot. Mutatjuk, milyen megoldást kínálnak erre az időszakra a legkedveltebb őszi-téli fűszerek.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Minket is elkapott a kombucsaőrület! A kombucsát egy úszkáló gombatenyészet erjeszti itallá, eredményként pedig egy ősi csodaszert kapunk, amit évszázadok óta fogyasztanak. Én is a megszállottja lettem, íme a tapasztalataim!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Organikus borok a Balaton körül A borok izgalmas világában egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az organikus és természetes borok, amelyek növekvő népszerűségnek örvendenek a fogyasztók körében is.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A fröccs Bor és szikvíz változatos kombinációit csak mi, magyarok ismerjük igazán. De pattanjunk be az időgépbe, és derítsük ki, hogy hol és mikor került először szóda a borba (vagy fordítva?).
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Illatos kézműves termékek nyomában: szappantól a szörpökig Hmm, micsoda illatok! Talán nem is hinnénk, de a főváros közvetlen környezetében is számos olyan, kézműves termékeket kínáló hely van, ahol kényeztethetjük magunkat – és 12 millió szaglósejtünket!
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Gombócmustra Zamárdiban Zamárdi élete felpezsdült, és számtalan izgalmas hellyel bővült gasztronómiai repertoárja. Most azokat a fagyizókat mutatjuk be, ahol szinte biztosan kihívás kiválasztani a tölcsérbevalókat.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Határ a csillagos ég – interjú Pesti Istvánnal Mindig van hova fejlődni – vallja Pesti István, a két Michelin csillagos Platán Gourmet executive séfje, akivel többek között a szakmájáról, mint pályamodellről beszélgetünk.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Ínycsiklandó szlovák ízek békési tálalásban A békés megyei konyha évszázadok óta saját hagyományaként őrzi a felvidéki ízeket. A Dél-Alföldön mindmáig ismerős szlovák receptek közül válogatunk.