Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Illatos kézműves termékek nyomában: szappantól a szörpökig Hmm, micsoda illatok! Talán nem is hinnénk, de a főváros közvetlen környezetében is számos olyan, kézműves termékeket kínáló hely van, ahol kényeztethetjük magunkat – és 12 millió szaglósejtünket!
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Gombócmustra Zamárdiban Zamárdi élete felpezsdült, és számtalan izgalmas hellyel bővült gasztronómiai repertoárja. Most azokat a fagyizókat mutatjuk be, ahol szinte biztosan kihívás kiválasztani a tölcsérbevalókat.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Határ a csillagos ég – interjú Pesti Istvánnal Mindig van hova fejlődni – vallja Pesti István, a két Michelin csillagos Platán Gourmet executive séfje, akivel többek között a szakmájáról, mint pályamodellről beszélgetünk.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Gyógy- és fűszernövények, amelyekből lélekmelegítő teát főzhetsz az őszi-téli hónapokban Mutatjuk, mit csempésszünk a forró vízbe, ha például köhögés, álmatlanság vagy épp fejfájás kínozna.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Ahol kolbászból van a kerítés: a gyulai és a csabai kolbász titka Van a gyulai és van a csabai kolbász. De vajon tényleg nagy a különbség a két kolbász között? És egyáltalán mi a titkuk? Kiderítjük!
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Ínycsiklandó szlovák ízek békési tálalásban A békés megyei konyha évszázadok óta saját hagyományaként őrzi a felvidéki ízeket. A Dél-Alföldön mindmáig ismerős szlovák receptek közül válogatunk.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Forró csokoládé, te csodás! – Egy kis merítés az ország lélekmelegítő forró csoki lelőhelyeiből Egy szép nagy bögre forró csokoládé, jóval több egy testet és lelket átmelegítő forró italnál: a sűrű, fátyolosan gőzölgő forró csokoládé elkortyolása igazi életérzés.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Egy reményteli íz és illat nyomában: a kürtőskalács különös története Mutatjuk, mi mindent érdemes tudni erről a nem mindennapi, parázs fölött sült édességről, amely már hosszú idők óta nemzeti kincsünk.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Nem talált gyerekeinek tökéletes baguette-et, ezért kovászos pékséget nyitott Veszprémben A Makmoiselle pékség alapításáról, személyes motivációiról, és a vendéglátás szeretetéről beszélgettünk az alapítóval, Hegyesi Gabriellával.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia P, mint progresszív, K, mint különleges: A Pajta és a KÁSTU Kvaszniczáné Marjai Flórával és férjével, Ferenccel beszélgettünk a családi vállalkozásban vitt, Michelin-ajánlott étteremről, mely ősztől szállással is bír.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Megnyílt Magyarország legnagyobb borbárja, maga a Balaton! Újabb állomáshoz érkezett a VisitBalaton365 őszi keresletösztönző kampánya, az „1000 indok az őszi Balaton mellett”.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Márton-napi vigasságok: ezeken a helyeken eheted a legfinomabb libacombot! Szent Márton napja hazánkban különös jelentőséggel bír – érdemes ilyenkor megkóstolni a libából készült, tradicionális finomságokat és az újbort. Mutatjuk, hol juthatsz hozzá a legfinomabb falatokhoz!
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia A rozé-specialista Nagygombos Borászat A Nagygombos Borászathoz közeledve páratlan szépségű panoráma bontakozik ki előttünk, az út két oldalán gömbakác-fasorral, a végén egy kissé megkopott, de elragadó kúriával. Tartsatok velünk!
Helyszín címkék: Gasztronómia Savak és szavak, avagy varázslat a pincesoron – interjú a Páskom 1802 Gasztroműhely séfjével, Csécsei Lászlóval Mosberger Mihály a régi családi pince alapjaira épített vendéglátóhelyre új koncepciót álmodott meg, mely nyomán immár Csécsei László szemet gyönyörködtető, könnyed és házias fogásait kóstolhatjuk.
Helyszín címkék: Gasztronómia A hagyományos magyar ételeket rafinált és nagyvilági módon szeretném megmutatni – interjú Bíró Dániellel A séf, aki legalább annyit tanult kungfu mesterétől, mint a külföldi Michelin csillagos konyhákon. Bíró Dániellel két szerviz között beszélgettünk.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Mama főztje - Nagy SVÉT találkozó Tatán Összesen 35 étterem, 20 borászat, több kézműves termelő és termelői közösség. A hazai kiállítók mellett, Erdélyből, Felvidékről és Vajdaságból is érkeznek árusok.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Szatmár „fekete aranya” - Nagymamák kincse A Minden, ami Szatmár-Bereg csapata igazi Hungarikumot kínál vidékükről a Nagy SVÉT találkozón, Tatán 2024. szeptember 14-15-én (szombat-vasárnap).
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Kifinomult ízléssel, stílusosan megkomponálva közeleg a Budapest Borfesztivál A Budapest Borfesztivál szeptember 12. és 15. között ismét beköltözik a Duna-parti panorámát meghatározó Budavári Palota gyönyörű, impozáns falai közé.
Helyszín címkék: Gasztronómia Női energiák mozgatják az idei Gourmet fesztivált Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra.
Helyszín címkék: Gasztronómia Tervezd meg te a Balatonfüred – Csopaki Borvidék arculati elemeit! Egységes borvidéki arculat kialakítására várja a Rizling Generáció grafikusok, képzőművészek pályaműveit a Balatonfüred-Csopaki Borvidéken.
Helyszín címkék: Győr és Pannonhalma Gasztronómia Hamarosan már az újborokat kóstolhatjuk az Év Pincészetében A magyarországi borvidékeken, köztük Pannonhalmán, már augusztus eleje óta tart a szüret, mely lassan mindenhol a végéhez közeledik.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A magyar szakács, aki „befőzte magát" a Tour de France elitjébe Szász-Kolumbán Attila mediterrán konyhájával 3000 kilométer hosszan követi majd a Tour de France csapatát. Megkérdeztük, hogyan jutott el idáig.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia A pécsi génbankban jártunk, ahol a jövő borát készítik! Világon egyedülálló fajtagyűjteményével, valamint fáradhatatlan kísérletezéseikkel a pécsi kutatók kiemelt célja, hogy a magyar borászatok munkáját segítésék.
Helyszín címkék: Dunakanyar Gasztronómia Éhes vagy? Zebegényben hagyatkozz az orrodra! A sülő húsok illata, a füst, a fűszerek varázslatos felhői az emberek legősibb ösztöneihez szólnak. A barbecue viszont nem csak a velünk élő hagyományok miatt fontos.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Szarkaláb Bisztró: több lábon álló mádi családi siker A fiatal Szarka Dénes mind a bor, mind a vendéglátás világában szerzett inspirációkat, mára önálló bisztrót vezet a település északi csücskében.