Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia A BudaPrés bemutatja az alma legjobb oldalát A két borrajongó, Haberl Dániel és édesapja, Haberl Péter 2017-ben indították el vállalkozásukat, Etyeken. Azóta cidereikkel megnyitották az utat az elegáns és kifinomult magyar almaborok világa felé.
Helyszín címkék: Bük és Sárvár Gasztronómia Olajbárók az Őrségben Magyarország egyik legnépszerűbb vidéki, természetközeli úti célja az Őrség. Aranya a híres tökmagolaj. Az olajütés régi hagyománya a vidéknek, melyet ma is gyakorolnak.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Magyarország „legédesebb” kiállítása, Egerben Kopcsik Lajos néhai egri cukrász mester Berlinben a gasztronómiai olimpián tíz aranyérmet nyert. Szülővárosában megalapította a Kopcsik Marcipániát, amely látogatható és kóstolni is lehet.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Csúcsgasztronómia a várárokban – interjú Pesti Istvánnal A Platán Gourmet executive séfjével, Pesti Istvánnal beszélgettünk a tatai Öreg-tó partján csapatmunkáról, fúziós konyháról, valamint csillagokról – s mindenről, ami a felsoroltakkal együtt jár.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Hasznos infók és szuper lelőhelyek, ha gombaszedésre adnád a fejed A gombaszedés romantikus és igen izgalmas elfoglaltság: kedvünkre bóklászhatunk a természetben, és kutakodhatunk az avarban. Azonban van néhány fontos íratlan szabály, amit mindenképpen tartsunk be.
Helyszín címkék: Dunakanyar Gasztronómia A valóságnál nem kell jobb aroma Ha a váci úticélokat soroljuk, mindig az elsők között merül fel a Mihályi Patisserie – a 13 éve működő cukrászat egybeforrott a Duna menti város nevével. Tulajdonosát kérdeztük édességeinek titkáról.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Gombócmustra Zamárdiban Zamárdi élete felpezsdült, és számtalan izgalmas hellyel bővült gasztronómiai repertoárja. Most azokat a fagyizókat mutatjuk be, ahol szinte biztosan kihívás kiválasztani a tölcsérbevalókat.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Bodri Orsolya és Urbán Péter mesélnek szőlőről, borról és családról A Bodri Pincészet az elmúlt két évtizedben országos hírnévre tett szert. A szekszárdi borvidék sajátosságait hűen képviselő boraik mellett szállással és étteremmel várják a vidék szerelmeseit.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia A rozé-specialista Nagygombos Borászat A Nagygombos Borászathoz közeledve páratlan szépségű panoráma bontakozik ki előttünk, az út két oldalán gömbakác-fasorral, a végén egy kissé megkopott, de elragadó kúriával. Tartsatok velünk!
Helyszín címkék: Debrecen és térsége Gasztronómia Debreczeni anzix – a páros kolbász Egy magyar street food (újjáéledése)
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Itáliai dolce vita Balatonbogláron Paradicsomos pacal, vitello tonnato, pizza meranói stílusban, és valódi gyümölcsből készült, főzött fagyi. A Pavilon nem csak az ízlelőbimbóinkat csábítja el örökre, hanem a szívünket is.
Helyszín címkék: Szeged és térsége Gasztronómia Tujázás Szegeden: kedvcsináló a városhoz és a villamosozáshoz, sörfókusszal Szegeden a villamosozás és a sörözés szépen összhangba hozható.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Kedvenc nyári frissítőnk, a szörp története A szörp maga a nosztalgia, ami visszaidézi gyerekkorunk nyarai. Hogyan vált a gyógyszeripar egykori terméke minden idők egyik legnépszerűbb élvezeti cikkévé? Most eláruljuk.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia A séf és a kertész – egy különleges love story Hogyan találkozott egymással a séf és a kertész, és hogyan lett közös kertjük? Nem hétköznapi történet, mely több szállal (vagy inkább stílusosan: gyökérrel) fonódik egymásba, a Szentendrei-szigeten.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia A Szépasszonyvölgy színeváltozása A Szépasszonyvölgy bornegyed lett a javából, kistermelőtől csúcsborászatig.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A levendula bűvkörében: hova menj érte, mit csinálj vele? Divatos, ehető virág vagy reneszánszát élő gyógynövény? Mindkettő, és még ennél is több. Néhány száz év alatt a kolostorkertek fűszernövénye látványával és aromájával megbabonázta az egész világot.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Gyökerek és csillagok – Szatmár Dry Cured Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos Salt Budapest séfje mesél gyermekkorról, Szatmárról, szabadságról és sikerük titkairól.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Ínycsiklandó szlovák ízek békési tálalásban A békés megyei konyha évszázadok óta saját hagyományaként őrzi a felvidéki ízeket. A Dél-Alföldön mindmáig ismerős szlovák receptek közül válogatunk.
Helyszín címkék: Debrecen és térsége Gasztronómia Nem Balaton Szelet Olyan, hogy Tisza-tó, se földrajzi, se jogi értelemben nem létezik, lévén, hogy egyrészt nem tó, bár akként viselkedik, viszont hál’ Isten, tagadhatatlanul Tisza.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Mézbirodalom Vizsolyban Vizsolyba jellemzően középkori temploma és az ott őrzött, híres Biblia miatt érkeznek a látogatók. A település másik látnivalója Mézes Gergő mézbirodalma: a Mézmúzeum.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia A fröccs Bor és szikvíz változatos kombinációit csak mi, magyarok ismerjük igazán. De pattanjunk be az időgépbe, és derítsük ki, hogy hol és mikor került először szóda a borba (vagy fordítva?).
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia ’Nosbácsi, a mikrozöldek koronázatlan pécsi királya Bogárdi János vegyszermentes mikrozöldségei nemcsak koncentrált vitaminbombák, de az ízektől is kicsattannak! De hogy mi is az a mikrozöldség, és a permakultúra, arról ő maga mesélt nekünk.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Jog, grafikai stúdió, wagyu marha tenyésztés – interjú Zichy Mihállyal A magyar csúcsgasztronómia Zichy Mihálynak köszönhetően figyelt fel a a wagyura. Ófalui birtokán azonban nem úgy élnek a marhák, ahogy Japánban: sör és masszázs helyett a szabadságon van a hangsúly.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Szatmári terített asztal Magyarország legkarakteresebb konyhája a szatmári, mégis méltatlanul kevesen ismerik. No de aki egyszer megkóstolta! Soha nem feledi.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Felfaltuk az országot! Tipikus fogások Vas megyétől Csongrádig Sváb knédli, szegedi halászlé, flódni, birkapörkölt és dödölle: 5 magyar étel és 5 tájegység, amit érdemes most azonnal felfedezni!