Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Új nyitás Balatonfüreden: érkezik a Groenk Deli Balatonfüreden nyitja meg második delijét a Velencén már lassan három éve üzemelő Groenk Deli.
Helyszín címkék: Dunakanyar Gasztronómia Natura Hill POP UP BÜFÉ 2.0 COVID idején született a Natura Hill POP UP BÜFÉ! 1.0 változata - most télen pedig a 2.0-val érkeznek.
Helyszín címkék: Győr és Pannonhalma Gasztronómia Hamarosan már az újborokat kóstolhatjuk az Év Pincészetében A magyarországi borvidékeken, köztük Pannonhalmán, már augusztus eleje óta tart a szüret, mely lassan mindenhol a végéhez közeledik.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A magyar szakács, aki „befőzte magát" a Tour de France elitjébe Szász-Kolumbán Attila mediterrán konyhájával 3000 kilométer hosszan követi majd a Tour de France csapatát. Megkérdeztük, hogyan jutott el idáig.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Rekordnevezés az idei Év strandétele versenyre! 40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije az elmúlt napokban, és választotta ki azt a tíz döntős nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia A pécsi génbankban jártunk, ahol a jövő borát készítik! Világon egyedülálló fajtagyűjteményével, valamint fáradhatatlan kísérletezéseikkel a pécsi kutatók kiemelt célja, hogy a magyar borászatok munkáját segítésék.
Helyszín címkék: Dunakanyar Gasztronómia Éhes vagy? Zebegényben hagyatkozz az orrodra! A sülő húsok illata, a füst, a fűszerek varázslatos felhői az emberek legősibb ösztöneihez szólnak. A barbecue viszont nem csak a velünk élő hagyományok miatt fontos.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Szarkaláb Bisztró: több lábon álló mádi családi siker A fiatal Szarka Dénes mind a bor, mind a vendéglátás világában szerzett inspirációkat, mára önálló bisztrót vezet a település északi csücskében.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Pezsgő gasztronómiai élet Bodrogkeresztúron A Tokaji borvidék 27 településén a vendéglátás terén változó mértékű, de igen sokszínű aktivitás mutatkozik az elmúlt 30 évben. Bodrogkeresztúron is látványos a mozgás néhány éve...
Helyszín címkék: Debrecen és térsége Gasztronómia Nem Balaton Szelet Olyan, hogy Tisza-tó, se földrajzi, se jogi értelemben nem létezik, lévén, hogy egyrészt nem tó, bár akként viselkedik, viszont hál’ Isten, tagadhatatlanul Tisza.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Húst hússal, kolbászt cigánkával A békési kolbász márkanévvé válása
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia "Pálinkalandok" Békés megyében Aki akar, ma már a pálinka olyan változatait is megkóstolhatja, amelyek a legnemesebb italokkal vetekszenek. Bőven találunk ilyet Békés megyében is – próbáljuk ki, érdemes!
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Az első magyar sajtolású olívaolaj Török Csabával, a 2HA Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosával beszélgettünk, aki a Balaton-felvidéken, Magyarországon elsőként olívaolajat sajtolt.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Szolnokra, a göröghöz! Hogyan került a Jón-tenger helyett a kies Tisza mellé egy görög taverna?
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia A séf és a kertész – egy különleges love story Hogyan találkozott egymással a séf és a kertész, és hogyan lett közös kertjük? Nem hétköznapi történet, mely több szállal (vagy inkább stílusosan: gyökérrel) fonódik egymásba, a Szentendrei-szigeten.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia A fenyőerdő titkai Kiváló étterem a fenyőerdő közepén, Szabolcs-Szatmár-Bereg szívében. A hely, amit érdemes felvenni a bakancslistára!
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Borkóstolás négykeréken, Sopronban Miről is szól a borkóstolás? Csak úgy, mint minden más, a személyes élményről. Kocsis Miklóssal indulunk UAZ-os kirándulásra a Soproni borvidéken.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Spájz, Erhardt és Kultúrpresszó: gasztro-élmények Sopronban Olyan soproni helyeket mutatunk most be, ahol fiatal és a minőség mellett maximálisan elkötelezett tulajdonosok céloztak meg egy-egy különlegesebb szegmenst a gasztronómián belül.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Itáliai dolce vita Balatonbogláron Paradicsomos pacal, vitello tonnato, pizza meranói stílusban, és valódi gyümölcsből készült, főzött fagyi. A Pavilon nem csak az ízlelőbimbóinkat csábítja el örökre, hanem a szívünket is.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Borkóstolás két keréken, Csopakon Nincs is frissítőbb annál, amikor egy kellemes kerékpártúra után belekortyolunk jól megérdemelt, jéghideg fröccsünkbe, miközben gyönyörű balatoni panoráma tárul elénk.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Szelíd turizmus, minőségi vendéglátás Köveskálon Köveskál a Káli-medence talán legnépszerűbb turisztikai célpontja, ami a hely szépségén túl annak is köszönhető, hogy az itt megtelepedett vendéglátók elkötelezettek a minőség iránt.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia A Szépasszonyvölgy színeváltozása A Szépasszonyvölgy bornegyed lett a javából, kistermelőtől csúcsborászatig.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Hol kávézzunk Hegyalján? Hol kapjuk a legjobb kávét Tokaj környékén? Ebben a cikkben a borvidék leghangulatosabb kávézóit fogjuk közelebbről megmutatni, sőt, még annál is többet...
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Jog, grafikai stúdió, wagyu marha tenyésztés – interjú Zichy Mihállyal A magyar csúcsgasztronómia Zichy Mihálynak köszönhetően figyelt fel a a wagyura. Ófalui birtokán azonban nem úgy élnek a marhák, ahogy Japánban: sör és masszázs helyett a szabadságon van a hangsúly.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Benkő Zoltán és a morzsa Benkő Zoltán újra visszatalált a gasztronómiához, egészen pontosan a morzsához, amely nappal Nordic stílusú kovászos pékség és specialty kávézó, este újkori bisztrókonyha - immár Michelin-ajánlással.