Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Szilvadzsungel a Szamos partján A szatmári szilva fogalom. Kiváló pálinka és különleges lekvár készül belőle. Utánajártunk az eredetének.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Mézbirodalom Vizsolyban Vizsolyba jellemzően középkori temploma és az ott őrzött, híres Biblia miatt érkeznek a látogatók. A település másik látnivalója Mézes Gergő mézbirodalma: a Mézmúzeum.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Gombócmustra Zamárdiban Zamárdi élete felpezsdült, és számtalan izgalmas hellyel bővült gasztronómiai repertoárja. Most azokat a fagyizókat mutatjuk be, ahol szinte biztosan kihívás kiválasztani a tölcsérbevalókat.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Fekete, lila, sárga, piros, de legfőképpen édes: ilyen az igazi paradicsom Csendes Ildikó husztóti tanyáján több mint 830 féle paradicsom terem, és egyik sem tökéletesen kerek és piros. A Paradicsomkertben jártunk, és kóstoltunk is!
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia A fenyőerdő titkai Kiváló étterem a fenyőerdő közepén, Szabolcs-Szatmár-Bereg szívében. A hely, amit érdemes felvenni a bakancslistára!
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Az első magyar sajtolású olívaolaj Török Csabával, a 2HA Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosával beszélgettünk, aki a Balaton-felvidéken, Magyarországon elsőként olívaolajat sajtolt.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia A séf és a kertész – egy különleges love story Hogyan találkozott egymással a séf és a kertész, és hogyan lett közös kertjük? Nem hétköznapi történet, mely több szállal (vagy inkább stílusosan: gyökérrel) fonódik egymásba, a Szentendrei-szigeten.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Gyökerek és csillagok – Szatmár Dry Cured Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos Salt Budapest séfje mesél gyermekkorról, Szatmárról, szabadságról és sikerük titkairól.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Indiáner, kapucíner és egy különleges cukrászda Sopronban Górcső alá vesszük a soproniak kapucsínó-fogyasztási kultúráját, valamint az indiáner magyar vonatkozását.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Az unalom miatt dobbantott Svájcból a guineai-magyar kecskesajt-készítő A félig guineai, félig magyar származású Kaba Lamine egyenesen Svájcból költözött Almáskeresztúrra feleségével. Az unalom hajtotta őket, amiből mára csodabirodalom lett ötven kecskével.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Tatai gasztro-körkép, fine diningtól hamburgerig Szinte bárhová látogat az ember az országban, néhány remek helyet biztosan talál, ahol csillapíthatja az éhségét. Tatára ez sokszorosan is igaz: alig lehet választani a megannyi lehetőség közül!
Helyszín címkék: Dunakanyar Gasztronómia Az ember, aki elhozta a Dunakanyarba a tüzet A Gabko Chili név nem csak Magyarországon, hanem külföldön is egyre ismertebb.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Rejtett csokoládé mennyország az Őrségben Kerek csokoládé, szögletes csokoládé, hosszúkás csokoládé, őrségi diópálinkás csokoládé, mentás csokoládé, levendulacsokoládé.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Ízek és nemzetek találkoznak Veszprémben, hamarosan! A balatoni régió gasztronómiájának jelentős szereplői, több mint 50 vendéglátóhely és borászat várja szeptember 29. és október 2. között Veszprémben a Séd partján a Balaton Wine & Gourmet látogatóit.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Hol kávézzunk Hegyalján? Hol kapjuk a legjobb kávét Tokaj környékén? Ebben a cikkben a borvidék leghangulatosabb kávézóit fogjuk közelebbről megmutatni, sőt, még annál is többet...
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Pisztrángkettős Egy hal, amit mindenki szeret. Legalábbis látni, hallani, olvasni – és alkalomadtán elfogyasztani.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Merjünk lelassulni az étel élvezetéért! Slow food mozgalom A felgyorsult világunkban néha azt érezhetjük, hogy nincs időnk semmire, rohanunk egyik helyről a másikra, egyik feladatunktól a másikhoz. De mi lenne, ha nem így lenne?
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Van, aki forrón szereti – Kipróbáltuk a mátészalkai Tony Curtis kávéházat Nem véletlenül nevezik Mátészalkát Hollywood bölcsőjének, erről a kis kelet-magyarországi településről származik például Tony Curtis is. Az ismert filmcsillagról a városban kávézót is elneveztek.
Helyszín címkék: Debrecen és térsége Gasztronómia Nem Balaton Szelet Olyan, hogy Tisza-tó, se földrajzi, se jogi értelemben nem létezik, lévén, hogy egyrészt nem tó, bár akként viselkedik, viszont hál’ Isten, tagadhatatlanul Tisza.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Szarkaláb Bisztró: több lábon álló mádi családi siker A fiatal Szarka Dénes mind a bor, mind a vendéglátás világában szerzett inspirációkat, mára önálló bisztrót vezet a település északi csücskében.
Helyszín címkék: Bük és Sárvár Gasztronómia Olajbárók az Őrségben Magyarország egyik legnépszerűbb vidéki, természetközeli úti célja az Őrség. Aranya a híres tökmagolaj. Az olajütés régi hagyománya a vidéknek, melyet ma is gyakorolnak.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A levendula bűvkörében: hova menj érte, mit csinálj vele? Divatos, ehető virág vagy reneszánszát élő gyógynövény? Mindkettő, és még ennél is több. Néhány száz év alatt a kolostorkertek fűszernövénye látványával és aromájával megbabonázta az egész világot.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Termőföldről a kosárba: manufaktúrák szerte az országban A felgyorsult világunkban néha jó kicsit megállni, ezt a nosztalgiát érezhetjük egy-egy manufaktúra portékáit látva, miközben rájövünk, hogy mennyire igazi az az érték, amit egy kistermelőtől kapunk.
Helyszín címkék: Dunakanyar Gasztronómia A valóságnál nem kell jobb aroma Ha a váci úticélokat soroljuk, mindig az elsők között merül fel a Mihályi Patisserie – a 13 éve működő cukrászat egybeforrott a Duna menti város nevével. Tulajdonosát kérdeztük édességeinek titkáról.