Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Pezsgő gasztronómiai élet Bodrogkeresztúron A Tokaji borvidék 27 településén a vendéglátás terén változó mértékű, de igen sokszínű aktivitás mutatkozik az elmúlt 30 évben. Bodrogkeresztúron is látványos a mozgás néhány éve...
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Tujázás Miskolcon: a színház és szomszédsága Múzeum, pizza, kávé, világbéke és desszert.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Hol kávézzunk Hegyalján? Hol kapjuk a legjobb kávét Tokaj környékén? Ebben a cikkben a borvidék leghangulatosabb kávézóit fogjuk közelebbről megmutatni, sőt, még annál is többet...
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia A kovász nyomában: Soproni lelőhelyek Igen jó érzéssel tölti el az embert, amikor lisztes kötényes, szorgos embereket lát, akik nap mint nap illatos és ízletes pékárut készítenek számunkra.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Egy könnyed esti borozás Sopronban A Soproni borvidék borait a belvárosban is megkóstolhatjuk - az itt lévő helyek kínálatában megtaláljuk a soproni borászok, borászatok különlegességeit.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Termőföldről a kosárba: manufaktúrák szerte az országban A felgyorsult világunkban néha jó kicsit megállni, ezt a nosztalgiát érezhetjük egy-egy manufaktúra portékáit látva, miközben rájövünk, hogy mennyire igazi az az érték, amit egy kistermelőtől kapunk.
Helyszín címkék: Debrecen és térsége Gasztronómia Tisza-tó környéki gasztro-kitekintő II. A Tisza-tavi gasztro-szcéna egyre izgalmasabb és színesebb.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Tujázás Miskolcon: a Szinva-terasz és helyek, amelyekért megéri gyalogolni Ha már leszálltunk a villamosról, sétáljunk egyet és keressünk fel izgalmas helyeket
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Az elfeledett Bükki borvidék Eger és némileg Mátra árnyékában talán kevesebbet beszélünk a Bükkről, pedig volt idő, amikor sokkal nagyobb szerepe volt a hazai borkultúrában, mint az elmúlt évtizedekben.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Ahol kolbászból van a kerítés: a gyulai és a csabai kolbász titka Van a gyulai és van a csabai kolbász. De vajon tényleg nagy a különbség a két kolbász között? És egyáltalán mi a titkuk? Kiderítjük!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Merjünk lelassulni az étel élvezetéért! Slow food mozgalom A felgyorsult világunkban néha azt érezhetjük, hogy nincs időnk semmire, rohanunk egyik helyről a másikra, egyik feladatunktól a másikhoz. De mi lenne, ha nem így lenne?
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Csopaki csodák (pincék, érdekességek, látnivalók) Csopakot ismerjük. Csopakot szeretjük. - Egy bő óra csak Budáról és már át is élhető a hamisítatlan balatoni riviéra hangulata. De a füredi túlzsúfoltság mellett miért is szeretjük annyira Csopakot?
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Benkő Zoltán és a morzsa Benkő Zoltán újra visszatalált a gasztronómiához, egészen pontosan a morzsához, amely nappal Nordic stílusú kovászos pékség és specialty kávézó, este újkori bisztrókonyha - immár Michelin-ajánlással.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Tujázás Miskolcon: Állomáson túl, Villanyrendőrön innen Sorozatunk a villamosvonalak mentén felfedezhető városi élmények eszenciáját keresi, ezúttal Miskolcon.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Generációk cukrászdája a Marján Az egri vár tövében található Marján cukrászat negyedszázad után is töretlen minőséggel, igényességgel és a családi tradíciókat tovább örökítve finom édeségekkel kényezteti a betérőt.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Gin, sör és pálinka: italok a boron is túl Tokaj környékéről Ha valaki unja már az édes borokat, elég tokaji szárazat kóstolt, de már a furmint pezsgők sem tudják meglepni Hegyalján, akkor is van még új a Nap alatt!
Helyszín címkék: Szeged és térsége Gasztronómia Bicikli, bor, Baja: leszállunk a bringáról, és jóllakunk Ahol Baján és a környéken ehetünk egy jót. Többször is. Több helyen.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Tanyasi ízek és életreszóló élmények a Körösök körül A tanya sokunk képzeletében igazi csodavilág. Békés megyében turistaként is bepillanthatunk az alföldi tanyák hétköznapi életébe, és finomságokat is kóstolhatunk!
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Kisüzemi sörök útja Békés megyében Számos nagyszerű kisüzem működik az ország éléskamrájaként emlegetett Békés megyében. A különleges és finom sörnek pedig lehetetlen ellenállni! Indulhatunk?
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Villásreggeli szenvedéllyel, avagy a biatorbágyi szabómester háza, szélesre tárt ajtókkal A Kisvilla gyönyörűen gondozott kerttel, nosztalgikus-karakteres berendezéssel tárul elénk. Cukrászda? Presszó vagy esetleg bisztró? Kutfej Krisztina inkább közösségi térnek nevezi a helyet.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia A BudaPrés bemutatja az alma legjobb oldalát A két borrajongó, Haberl Dániel és édesapja, Haberl Péter 2017-ben indították el vállalkozásukat, Etyeken. Azóta cidereikkel megnyitották az utat az elegáns és kifinomult magyar almaborok világa felé.
Helyszín címkék: Bük és Sárvár Gasztronómia Olajbárók az Őrségben Magyarország egyik legnépszerűbb vidéki, természetközeli úti célja az Őrség. Aranya a híres tökmagolaj. Az olajütés régi hagyománya a vidéknek, melyet ma is gyakorolnak.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Magyarország „legédesebb” kiállítása, Egerben Kopcsik Lajos néhai egri cukrász mester Berlinben a gasztronómiai olimpián tíz aranyérmet nyert. Szülővárosában megalapította a Kopcsik Marcipániát, amely látogatható és kóstolni is lehet.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Csúcsgasztronómia a várárokban – interjú Pesti Istvánnal A Platán Gourmet executive séfjével, Pesti Istvánnal beszélgettünk a tatai Öreg-tó partján csapatmunkáról, fúziós konyháról, valamint csillagokról – s mindenről, ami a felsoroltakkal együtt jár.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Hasznos infók és szuper lelőhelyek, ha gombaszedésre adnád a fejed A gombaszedés romantikus és igen izgalmas elfoglaltság: kedvünkre bóklászhatunk a természetben, és kutakodhatunk az avarban. Azonban van néhány fontos íratlan szabály, amit mindenképpen tartsunk be.