Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia A 42 univerzum – Varga Sándor, alias Alexander The Guest beszél arról, jó üzlet-e a fine dining Egy üzletember, aki próbál minél több mindent felfedezni és megérteni a gasztronómia világából, s egyúttal digitális naplót vezet 3 Michelin csillagos éttermi élményeiről a YouTube-on.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Bor helyett kombucha vagy pekmez: hódít az alkoholmentes italok világa Egyre több étterem és bisztró tud prezentálni változatos alkoholmentes italszortimentet, valamint egyre többen kísérleteznek a fogásokhoz megálmodott italsorral a vendégeknek.
Helyszín címkék: Gasztronómia Szellem a palackban, avagy: keressük az őshonos borokat! Interjú Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikussal és borszakíróval hamvaikból feltámadó szőlőfajtákról és arról, hol ér össze a globális felmelegedés és az igényes borfogyasztás.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia A St. Donát nyomában, avagy régi és új csodák Interjú Kovács Tamással, a St. Donát pincészet borász-tulajdonosával borról és történelemről, mely a csopaki dűlőkben olyannyira összefonódik. terasz panoráma borászat / pincészet vezetett kóstolás
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Tatai gasztro-körkép, fine diningtól hamburgerig Szinte bárhová látogat az ember az országban, néhány remek helyet biztosan talál, ahol csillapíthatja az éhségét. Tatára ez sokszorosan is igaz: alig lehet választani a megannyi lehetőség közül!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia 5 fun fact, amit nem biztos, hogy tudtál a spárgáról! Gondosan válogatva, kötegelve vehetjük a spárgát, ízük fenséges, és elkészítésre vannak viszonylag egyszerű eljárások is. Íme 5 érdekesség, amit nem biztos, hogy tudtál a zöldségek királyáról!
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Sárkányok földje, a Szent György-hegy kincsei A vulkanikus eredetű Szent György-hegy a Balaton-felvidék egyik jellegzetes tanúhegye, amelynek festői formája és nyugodt varázsa a legtöbbeket megragadja.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Békebeli édességek Békésből Egy jó cukrászdában az újragondolt vagy rendhagyó recept alapján készült sütik mellett jól megférnek a klasszikusok is. Szerencsére Békés megyében bőven akad belőlük!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Igazi francia életérzés itthon – macaron kóstolás vidéken Kifinomult és ínycsiklandó, igazi luxuscikk az édességek között: a kis, színpompás korongok, melyeket két vékony héj között finom töltelék tölt meg, azonnal magukra vonzzák a tekintetet.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Itt vehetsz krémesen lágy, friss házi tejet Baranyában! Mutatunk három olyan gazdaságot, ahol garantáltan friss tehén- vagy kecsketejet vásárolhatunk. No meg körbe is járhatunk, és kérdezősködhetünk az állatokról, birtokról, módszerekről.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Tejjel-mézzel, avagy a segédlelkész és a fine dining Göncruszkán a református gyülekezet nem csak remek éttermet visz, de méhészkedik, tehetséget gondoz és közösséget is épít. Sikersztori a Zemplénből.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia A keszthelyi tokhal – egy hazai alapanyag története A keszthelyi tokhal ma már sokunknak ismerős lehet, azonban talán kevesen ismerjük a Balaton melletti halnevelő sikertörténetét. Kovács Zoltánnal, a Panarini jelenlegi ügyvezetőjével beszélgettünk.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Romkocsma mustra, avagy szedett-vedett székeken finomabb a fröccs! Kopott székek, jobb napokat is látott asztalok, eklektikus dekoráció… ahogy magunk elé képzeljük mindezt, szinte biztos, hogy a szeretett romkocsmáink egyike rajzolódott ki a szemeink előtt.
Helyszín címkék: Gasztronómia Ízek és aromák a hazai gin piacról A gin egyre népszerűbb itthon, az elmúlt években nagy és hűséges követő tábora alakult ki, ezzel egy időben nő a magyar ginfajták száma is a piacon.
Helyszín címkék: Debrecen és térsége Gasztronómia Tisza-tó környéki gasztro-kitekintő I. A Tisza-tavi gasztro-szcéna egyre izgalmasabb és színesebb.
Helyszín címkék: Gasztronómia Már tervezés alatt a Taste Balaton 2025 „A nyárit sokan ismerik. Mi megmutattuk, milyen arca van a Balatonnak márciusban” – interjú a Kistücsök Food & Room**** tulajdonosával, Csapody Balázzsal a 2. Taste Balaton előkészületeiről.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia A zamárdi Fenegyerek, aki minden tudását belepárolta pálinkáiba A többszörösen díjazott pálinkafőző Pach Gábor, alias Fenegyerek saját laboratóriumában, a zamárdi Gyümölcs Wellness Központban fogadja a látogatókat. Egy dolgos vasárnapon értük utol.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Idő, figyelem és tapasztalás: így neveld a kovászod! Az elmúlt években kezdünk újra visszatalálni a „jó” kenyérhez, ezzel együtt a kovászolás technikája is reneszánszát éli. Hogy miért jó a kovász, azt Váczi Gergely, pályaelhagyó építész árulja el.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Lélekmelegítő egyedényes ételek + 3 szuper vendéglátóhely, ha nincs kedved főzni Tulajdonképpen van abban valami igazságtalan, hogy a kényeztető ételek épp ősszel és télen esnek a legjobban, akkor, amikor az egyre hűvösebb napok és a sötétség is inkább ádáz kuckózásra csábít,
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Őszi-téli kedvenc fűszereink jótékony hatása hétköznapi problémák ellen Amint beköszönt a hideg, valahogy egyre nehezebb megőrizni a vidámságot. Mutatjuk, milyen megoldást kínálnak erre az időszakra a legkedveltebb őszi-téli fűszerek.
Helyszín címkék: Szeged és térsége Gasztronómia Szeged, a magyar burekfőváros Egy remek utcakaja, amit leginkább a dalmát tengerparton ismerhetünk meg, kivéve, ha az utunk épp Szegedre vezet. A burek őstörténete és filozófiája.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Minket is elkapott a kombucsaőrület! A kombucsát egy úszkáló gombatenyészet erjeszti itallá, eredményként pedig egy ősi csodaszert kapunk, amit évszázadok óta fogyasztanak. Én is a megszállottja lettem, íme a tapasztalataim!
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Kincskereső élmények gyerekekkel, avagy családos élmények Tokajban Nem is gondolnánk, hogy egy pincészet mennyi, gyermekek számára is izgalmas kalandot rejthet.
Helyszín címkék: Gasztronómia Organikus borok a Balaton körül A borok izgalmas világában egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az organikus és természetes borok, amelyek növekvő népszerűségnek örvendenek a fogyasztók körében is.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia A fröccs Bor és szikvíz változatos kombinációit csak mi, magyarok ismerjük igazán. De pattanjunk be az időgépbe, és derítsük ki, hogy hol és mikor került először szóda a borba (vagy fordítva?).