Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Illatos kézműves termékek nyomában: szappantól a szörpökig Hmm, micsoda illatok! Talán nem is hinnénk, de a főváros közvetlen környezetében is számos olyan, kézműves termékeket kínáló hely van, ahol kényeztethetjük magunkat – és 12 millió szaglósejtünket!
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Gombócmustra Zamárdiban Zamárdi élete felpezsdült, és számtalan izgalmas hellyel bővült gasztronómiai repertoárja. Most azokat a fagyizókat mutatjuk be, ahol szinte biztosan kihívás kiválasztani a tölcsérbevalókat.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Határ a csillagos ég – interjú Pesti Istvánnal Mindig van hova fejlődni – vallja Pesti István, a két Michelin csillagos Platán Gourmet executive séfje, akivel többek között a szakmájáról, mint pályamodellről beszélgetünk.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Gyógy- és fűszernövények, amelyekből lélekmelegítő teát főzhetsz az őszi-téli hónapokban Mutatjuk, mit csempésszünk a forró vízbe, ha például köhögés, álmatlanság vagy épp fejfájás kínozna.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Pisztrángkettős Egy hal, amit mindenki szeret. Legalábbis látni, hallani, olvasni – és alkalomadtán elfogyasztani.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Gasztrobarangolás a hűség városában: tárt karokkal vár Sopron Sopron gyönyörű látnivalói után érdemes a kóstolnivalókról is beszélnünk, hiszen a nyugat-magyarországi város a gasztroturisták számára is kínál ínyencségeket.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Néhány órára Te is lehetsz borász! Míg korábban a borvidéki élményeink elsősorban a helyszínen, borkóstolókon megismert, majd megvásárolt borok hazavitelében teljesedtek ki, ma már sokkal szélesebb palettáról válogathatunk.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Ahol kolbászból van a kerítés: a gyulai és a csabai kolbász titka Van a gyulai és van a csabai kolbász. De vajon tényleg nagy a különbség a két kolbász között? És egyáltalán mi a titkuk? Kiderítjük!
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Finomságok faluról: manufaktúrák, kistermelők Buda környékén Milyen a tej, a joghurt vagy a túró, ha őszinte? Mi az az „etyeki hófehér”? Mit keres Pákozdon a „jamaicai álom”? Minderre választ kaphatunk, ha kóstolókörútra indulunk a Buda környékén.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Ínycsiklandó szlovák ízek békési tálalásban A békés megyei konyha évszázadok óta saját hagyományaként őrzi a felvidéki ízeket. A Dél-Alföldön mindmáig ismerős szlovák receptek közül válogatunk.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Forró csokoládé, te csodás! – Egy kis merítés az ország lélekmelegítő forró csoki lelőhelyeiből Egy szép nagy bögre forró csokoládé, jóval több egy testet és lelket átmelegítő forró italnál: a sűrű, fátyolosan gőzölgő forró csokoládé elkortyolása igazi életérzés.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Egy reményteli íz és illat nyomában: a kürtőskalács különös története Mutatjuk, mi mindent érdemes tudni erről a nem mindennapi, parázs fölött sült édességről, amely már hosszú idők óta nemzeti kincsünk.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Nem talált gyerekeinek tökéletes baguette-et, ezért kovászos pékséget nyitott Veszprémben A Makmoiselle pékség alapításáról, személyes motivációiról, és a vendéglátás szeretetéről beszélgettünk az alapítóval, Hegyesi Gabriellával.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia P, mint progresszív, K, mint különleges: A Pajta és a KÁSTU Kvaszniczáné Marjai Flórával és férjével, Ferenccel beszélgettünk a családi vállalkozásban vitt, Michelin-ajánlott étteremről, mely ősztől szállással is bír.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Megnyílt Magyarország legnagyobb borbárja, maga a Balaton! Újabb állomáshoz érkezett a VisitBalaton365 őszi keresletösztönző kampánya, az „1000 indok az őszi Balaton mellett”.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Márton-napi vigasságok: ezeken a helyeken eheted a legfinomabb libacombot! Szent Márton napja hazánkban különös jelentőséggel bír – érdemes ilyenkor megkóstolni a libából készült, tradicionális finomságokat és az újbort. Mutatjuk, hol juthatsz hozzá a legfinomabb falatokhoz!
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Ettél már gyrost kifliben? Mutatjuk, hol érdemes megkóstolni! Ha a hagyományos pitában kínált török változathoz van szokva az ember, meg fog lepődni, ha Nyíregyházán járva megéhezik. Az ország keleti végében ugyanis puha kifliben kínálják ezt a népszerű ételt.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia A rozé-specialista Nagygombos Borászat A Nagygombos Borászathoz közeledve páratlan szépségű panoráma bontakozik ki előttünk, az út két oldalán gömbakác-fasorral, a végén egy kissé megkopott, de elragadó kúriával. Tartsatok velünk!
Helyszín címkék: Gasztronómia Savak és szavak, avagy varázslat a pincesoron – interjú a Páskom 1802 Gasztroműhely séfjével, Csécsei Lászlóval Mosberger Mihály a régi családi pince alapjaira épített vendéglátóhelyre új koncepciót álmodott meg, mely nyomán immár Csécsei László szemet gyönyörködtető, könnyed és házias fogásait kóstolhatjuk.
Helyszín címkék: Gasztronómia A hagyományos magyar ételeket rafinált és nagyvilági módon szeretném megmutatni – interjú Bíró Dániellel A séf, aki legalább annyit tanult kungfu mesterétől, mint a külföldi Michelin csillagos konyhákon. Bíró Dániellel két szerviz között beszélgettünk.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Mama főztje - Nagy SVÉT találkozó Tatán Összesen 35 étterem, 20 borászat, több kézműves termelő és termelői közösség. A hazai kiállítók mellett, Erdélyből, Felvidékről és Vajdaságból is érkeznek árusok.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Szatmár „fekete aranya” - Nagymamák kincse A Minden, ami Szatmár-Bereg csapata igazi Hungarikumot kínál vidékükről a Nagy SVÉT találkozón, Tatán 2024. szeptember 14-15-én (szombat-vasárnap).
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Kifinomult ízléssel, stílusosan megkomponálva közeleg a Budapest Borfesztivál A Budapest Borfesztivál szeptember 12. és 15. között ismét beköltözik a Duna-parti panorámát meghatározó Budavári Palota gyönyörű, impozáns falai közé.
Helyszín címkék: Gasztronómia Női energiák mozgatják az idei Gourmet fesztivált Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra.
Helyszín címkék: Gasztronómia Tervezd meg te a Balatonfüred – Csopaki Borvidék arculati elemeit! Egységes borvidéki arculat kialakítására várja a Rizling Generáció grafikusok, képzőművészek pályaműveit a Balatonfüred-Csopaki Borvidéken.