Helyszín címkék: Sopron-Fertő Tudtad? Sopron Fő tere tartogat meglepetéseket, mondjuk, miért! Sopron Fő terének közepén található a Kecske templom, amelyről nem is gondolná az ember, hogy milyen meglepetéseket tartogat!
Helyszín címkék: Dunakanyar Tudtad? Verőcén aligátorok riogatták a betérőket A Migazzi-kastély hatalmas kapuján tilos a belépés – az egykori püspöki kastély ma nyugdíjasotthon, nem látogatható. Pedig, ha a falak és a vadaskert mesélni tudnának…
Helyszín címkék: Balaton Tudtad? A hekk-legenda Hogy lett a tengeri hekkből ikonikus magyar étel? Hogy sikerült leszorítania az olyan ténylegesen balatoni halakat, mint a fogas, vagy a ponty? És mi köze mindehhez a szocializmusnak? Eláruljuk.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Tudtad? Mesebeli csodaszarvasokkal vannak tele a magyar erdők Néha felbukkan a médiában egy-egy különleges színű szarvas: hófehér és éjfekete állatot is kaptak már lencsevégre a fotósok. A bábeli zűrzavartól követtük a csodaszarvas regéjét a magyar erdőkig.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Tudtad? A Dunántúl lehet az új Isztria: drága gomba nő nálunk! A klímaváltozásnak és a lelkes gombatermesztő gazdáknak köszönhetően sosem tapasztalt gazdasági és gasztronómiai távlatok nyílhatnak meg gombafronton!
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Tudtad? Eláruljuk a legendás szabolcsi töltött káposzta titkát Messzi földön híres az édes levélbe csomagolt, paradicsomos lében főzött, apróra tekert szabolcsi töltött káposzta, amelyet éjfélkor a lakodalmakban is sokszor kínálnak a vendégeknek.
Helyszín címkék: Győr és Pannonhalma Tudtad? Mi volt az a Magyar Ispita, és mit rejt ma? A XVII. századi műemléképület Győr belvárosának nevezetes épülete, mely ma múzeumként üzemel, és dr. Váczy Péter történészprofesszor egykori magángyűjteményét mutatja be.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Tudtad? 10 dolog, amire érdemes figyelni, ha tokajit kóstolunk Tokaj és borai megosztóak tudnak lenni. Az édesek különösen, de immár 20 év után furminttal, hárslevelűvel is van annyi tapasztalatunk, hogy kimondhatjuk: nem mindenki élvezi, szereti egyformán őket..
Helyszín címkék: Dunakanyar Tudtad? Verőce: vidám megálló Hollywood és Gulág között A kövér ember, aki megmutatta a dunakanyariaknak, hogyan kell mulatni: az egykori vidám összejövetelekre már csak egy gyönyörű villa emlékeztet Verőce fölött a hegygerincen.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Tudtad? Így lopja vissza magát a szívünkbe a múlt század superfoodja Kefir, kimcsi, kombucsa, fermentált (erjesztett) zöldségek és gyümölcsök, mind-mind őrülten finom vitaminbombák. Király Ágnes, a FerMentor Blog és Műhely szerzője mesél az ősi technika reneszánszáról.
Helyszín címkék: Balaton Tudtad? A balatoni bivaly nyomában A bivalyhús zsír-, kalória- és koleszterinszegény, magas az ásványianyag-tartalma, a marhahúshoz képest több fehérjét, foszfort és vasat tartalmaz, ráadásul nagyon finom is.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Tudtad? Hová tűnt Móré kincse, avagy a Kisnánai Vár Meglepő, de egyben megnyerő a Kisnánai vármaradvány és az ultramodern látványtechnika ötvözete, amely bemutatja a vár történetét. Gyertek velünk!
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Tudtad? Hazai hagyományok és külföldi példák a budajenői kovászakadémián Ormós Gabriella azon túl, hogy letette a pékvizsgát, a kovászolás hagyományához kötődve, de azokat minden ízében a mai kor igényeihez illesztve oktat profi és amatőr pékeket, séfeket.
Helyszín címkék: országos Tudtad? Ezt látni kell! Mintha milliónyi mécses világítana az erdőben! A szentjánosbogár-rajzás sci-fibe illő látványosság; a násztáncukat járó rovarok ezer apró, repülő „lámpásra”hasonlít leginkább. Eláruljuk, hogy hol és mikor érdemes őket keresni!
Helyszín címkék: Dunakanyar Tudtad? A falu, amire Szűz Mária is vigyáz Van, akinek kegyhely, másnak tökéletes túrapont. Akadnak viszont olyanok is, akiknek az évekig tartó bezártságot jelenti ez az elképesztő természeti környezetben rejtőző falu a Börzsönyben.
Helyszín címkék: országos Tudtad? Maszkos őslakosok, „tyúkverés” és bormustra: van, ahol így űzik a telet! Magyarország legtöbb téltemető hagyománya a farsangi szezon idejére esik. Az utolsó napok a „háromnapok”, másnéven a farsangfarka, ebben az időszakban lehet a leginkább zajongani. Mutatjuk, hogyan!
Helyszín címkék: Tudtad? Testközelben az állatok: Mikuláskor is a legjobb gyerekprogram a RoBirtok! A RoBirtokon az állatok gondozásában egyaránt részt vehetünk, jó ízeket kóstolhatunk, decemberben pedig a Mikulás is megérkezik!
Helyszín címkék: Budapest környéke Tudtad? Hol és hogyan készül a magyar pezsgő? Mára a pezsgőkultúra reneszánszát éli! Most elmondjuk, mitől olyan különleges, illetve hol és milyen eljárással készül ez a buborékos ital.
Helyszín címkék: Győr és Pannonhalma Tudtad? Mi terem, mi fő a Pannonhalmi Apátságnál? Az ezeréves Pannonhalmi Bencés Főapátság számára a tradíció és az értékteremtés mellett meghatározó alapelv az innováció. Nézzük mi minden található az Apátság raktáraiban.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Tudtad? A barack, ha Gönci A legkedveltebb magyar gyümölcs a Zemplén lankáin terem. Barack sokféle létezik, de jó ha tudjuk, mitől gönci a gönci.
Helyszín címkék: országos Tudtad? 3 gyönyörű dunántúli vár, és rabul ejtő történetük A következő három magyaroroszági vár, bár eltérő korokban épült, falai igazán izgalmas történeteket rejtenek.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Tudtad? Villány nemcsak a minőségi bor, hanem a vinoterápia otthona is Mitől olyan népszerű a vinoterápia, és hogyan hat a bőrre? Többek között erről is kérdeztük Gere Andrea borszakértőt, a Gere Attila Pincészet egyik vezetőjét.
Helyszín címkék: Balaton Tudtad? Egy újra felépült vár: Szigliget A Balaton-felvidék egyik jelképe, a Szigligeti vár megújult külsővel és élményekben gazdag új belsővel várja látogatóit.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Tudtad? Az ország egyik legjobb kecskesajtja, az Őrség szívéből Szeretnéd megkóstolni az ország talán legfinomabb kecskesajtjait? Látogass el az őrségi Magyarszombatfára, és jelentkezz be egy uzsonnára az Őrségi Ínyes Manufaktúrába.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Tudtad? Ahol mindenki Boldog: hatvani tájházak A tájházak általában egy adott település minden történelmi, tájegységi, kulturális és népművészeti jellegét próbálják egy csokorba gyűjteni. Utunk Boldog községbe vezetett.