Helyszín címkék: Szeged és térsége Tudtad? Az ország legcifrább háza Kecskeméten ma múzeum Kecskemét belvárosában található a város egyik jelképének számító épület, a Cifrapalota. A szecessziós stílus kicsit magyarosítva, népi elemekkel tarkítva különleges látványt nyújt a városképben.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Tudtad? Fordítás, máslás, szamorodni és aszú: mi a különbség? Szokás mondani, hogy Tokaj a világ egyik legbonyolultabb borvidéke. A fajtaválaszték viszonylag átlátható (6 engedélyezett fajtával, de a tokaji palackba tölthető borok közt nem egyszerű eligazodni...
Helyszín címkék: országos Tudtad? Utópisztikus elképzelés, hogy a belvárosban földet műveljünk – vagy mégsem? Mennyivel barátságosabbak és élhetőbbek lennének a városok akkor, ha minden utcasarkon lennének közösségi kertek, igaz? A koncepció azonban egyelőre gyerekcipőben jár ma Magyarországon.
Helyszín címkék: Szeged és térsége Tudtad? A Tudomány és Technika Háza Kecskeméten Kecskemét belvárosában sétálva az egyik legjellegzetesebb épület a Tudomány és Technika Házának központja, melynek egy zsinagóga ad otthont.
Helyszín címkék: Balaton Tudtad? Holdbéli tájjá alakítják élőhelyüket a kormoránok Sok a félreértés és a tévhit, kutatás és összefogás híján pedig egyre égetőbb kérdés a kormoránok által okozott ökológiai és gazdasági kár.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Tudtad? A Dunántúl lehet az új Isztria: drága gomba nő nálunk! A klímaváltozásnak és a lelkes gombatermesztő gazdáknak köszönhetően sosem tapasztalt gazdasági és gasztronómiai távlatok nyílhatnak meg gombafronton!
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Tudtad? Eláruljuk a legendás szabolcsi töltött káposzta titkát Messzi földön híres az édes levélbe csomagolt, paradicsomos lében főzött, apróra tekert szabolcsi töltött káposzta, amelyet éjfélkor a lakodalmakban is sokszor kínálnak a vendégeknek.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Tudtad? Így lopja vissza magát a szívünkbe a múlt század superfoodja Kefir, kimcsi, kombucsa, fermentált (erjesztett) zöldségek és gyümölcsök, mind-mind őrülten finom vitaminbombák. Király Ágnes, a FerMentor Blog és Műhely szerzője mesél az ősi technika reneszánszáról.