Helyszín címkék: Balaton Tudtad? Holdbéli tájjá alakítják élőhelyüket a kormoránok Sok a félreértés és a tévhit, kutatás és összefogás híján pedig egyre égetőbb kérdés a kormoránok által okozott ökológiai és gazdasági kár.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Tudtad? Mesebeli csodaszarvasokkal vannak tele a magyar erdők Néha felbukkan a médiában egy-egy különleges színű szarvas: hófehér és éjfekete állatot is kaptak már lencsevégre a fotósok. A bábeli zűrzavartól követtük a csodaszarvas regéjét a magyar erdőkig.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Tudtad? A Dunántúl lehet az új Isztria: drága gomba nő nálunk! A klímaváltozásnak és a lelkes gombatermesztő gazdáknak köszönhetően sosem tapasztalt gazdasági és gasztronómiai távlatok nyílhatnak meg gombafronton!
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Tudtad? Eláruljuk a legendás szabolcsi töltött káposzta titkát Messzi földön híres az édes levélbe csomagolt, paradicsomos lében főzött, apróra tekert szabolcsi töltött káposzta, amelyet éjfélkor a lakodalmakban is sokszor kínálnak a vendégeknek.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Tudtad? Így lopja vissza magát a szívünkbe a múlt század superfoodja Kefir, kimcsi, kombucsa, fermentált (erjesztett) zöldségek és gyümölcsök, mind-mind őrülten finom vitaminbombák. Király Ágnes, a FerMentor Blog és Műhely szerzője mesél az ősi technika reneszánszáról.