Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

Toplisták

Élményhelyek, amik minden érzékszervünkre hatnak!

  • Szabó Sára
A pihenés és a kivételes ízélmények tipikusan olyan tételek, amelyek felbecsülhetetlen értékűek. Az ezekhez a tapasztalásokhoz köthető emlékeink egész mélyen gyökereznek. Éppen ezért ünnepekre, évfordulóra, jeles eseményekre meleg szívvel ajánlunk olyan ajándékkártya variációkat, amelyekért cserébe kulináris kalandozás és pihenés jár – vagy fordítva.
A pihenés és a kivételes ízélmények tipikusan olyan tételek, amelyek felbecsülhetetlen értékűek. Az ezekhez a tapasztalásokhoz köthető emlékeink egész mélyen gyökereznek. Éppen ezért ünnepekre, évfordulóra, jeles eseményekre meleg szívvel ajánlunk olyan ajándékkártya variációkat, amelyekért cserébe kulináris kalandozás és pihenés jár – vagy fordítva.

Szerethető minőség Őriszentpéteren – PAJTA X KÁSTU ajándékkártya

Az Őrségbe az ember jellemzően lelassulni érkezik. Ebben a térségben visszatalálhatunk a természethez, elveszhetünk a szemet-gyönyörködtető mezőségek és erdőségek adta látványban, minőségben és letisztultságban. Jó nagyokat szippanthatunk a friss levegőből, és szinte érezhetjük, hogy errefelé máshogy rezegnek a molekulák. Ha ezen a vidéken járunk, szinte megkerülhetetlen desztináció az őriszentpéteri Pajta, valamint a Kvaszniczáné Marjai Flóra és Kvasznicza Ferenc által vezetett csúcsétteremhez tartozó, 2023-ban nyílt szálláshely: a KÁSTU.

A két egység mintha mindig is a látkép részei lettek volna: a Pajtában hagyományos őrségi ételekkel fogadnak, a KÁSTU pedig különleges „tájbútorként” egészíti ki a jelleghatárt. A természet metamorfózisába tökéletesen beleillik, és arra profin reflektál mind az étlap, mind a pajta éléskamrájáról elnevezett szálláshely, ahol a vendégek álomra hajthatják a fejüket. Szezonalitás, magas minőség, hagyományok, vidéki ízek, helyi alapanyagok és jóllakott, megpihent mosolyok jellemzik a helyet, ahol érdemes a „teljes élményre” benevezni. A PAJTA X KÁSTU ajándékkártyával komplex élményt ajándékozhatunk természetközeli pihenéssel és kulináris kalandozással a többfogásos, borokkal kiegészített degusztációs menü keretében.

Tóparti fényűzés felnőttbarát köntösben - LUA Resort ajándékutalvány

A Balaton északi partján található LUA Resortban szinte minden megtalálható, ami a luxus kikapcsolódáshoz kell – „adults only” formába öntve! A felnőttbarát elvonulásokhoz ötcsillagos minőség, ökotudatos életmód, kozmopolita környezet és szofisztikált gasztronómia társul. A szálloda fényűző díszletekkel és egyedülálló szolgáltatásokkal kényeztet. A tóparti feltöltődéshez meleg szívvel ajánljuk a balatoni panorámás lakosztályokat, de érdemes meginni egy koktélt a rooftop bárban, és kihasználni a LUA Resort exkluzív strandját is szezonban. Programok tekintetében is érdemes körülnézni, hiszen kedvünkre válogathatunk a kreatív és gasztro-workshopok, koncertek és a személyre szabott lifestyle programok között.

Ám ahogy összeállításunkban igyekszünk kidomborítani, a balatonfüredi egység nem csak pihenés tekintetében nyújt egyedülálló szolgáltatást! A Michelin ajánlással bíró NOON Restaurant & Lounge megálmodásában kreatív séfként Pesti István működött közre, a kiemelkedő színvonalú bisztró kínálatért Pintér Károly séf felel. A könnyed nagyvilági fogások friss és minőségi alapanyagokból készülnek, a kulináris Kánaán helyszíne pedig a NOON letisztult tere, ahonnan lenyűgöző panoráma nyílik a tóra, a vizuális élményt pedig a látványkonyha fokozza.  

Minden érzékszervünkre ható élménykomplexum Tatán - Platán ajándékutalvány

Lélegzetelállító természeti és épített, kulturális környezetben, Tata legkedveltebb részén, az Öreg-tó partján fekszik a Platán komplexum, ahol elképesztő tapasztalások várnak ránk. A tatai vár mellett, egy több, mint 230 éves platánfa árnyékában találjuk a több részlegből álló egységet, amelyek minden érzékszervünkre hatnak. A tóparton található a Platán Bisztró; amelyhez két szállodai rész is tartozik: a Platán Udvarház és a Platán Utca. Az Udvarház része a Mirror Spa, csakúgy, mint a Platán Gourmet Étterem is, ahol a fine dining legszínvonalasabb gyakorlataival találkozhatunk: színek, illatok, ízek, textúrák, látvány csavarják el a fejünket minden szegleten. A Platán Gourmet Étteremben valóságos „gasztroszínház” keretében kóstolhatjuk végig a degusztációs menüt, Pesti István séf „keze munkája” pedig még a vastapsot is megérdemelné. A komplexumban nemcsak az ízlelőbimbónk kényeztetését tartják fontosnak: a lenyűgöző ételkompozíciókon túl a dizájn is kiemelkedő. Ami a tányéron, az a térben is: Pesti István munkáira tökéletesen reflektál a New York-i Gold Key Awarddal kitüntetett dizájner, Varró Zoltán tervei alapján készült étterem miliője.

Az Esterházy Kastély és a vár között található Platán Bisztró édes kényeztetésben is rendkívül erős: saját cukrászata és fagylaltműhelye is megér egy misét. A teraszról szép időben pazar látvány tárul elénk, ha pedig megpihennénk, a Platán Udvarházban, vagy a Platán Utcában hajthatjuk álomra a fejünk.

Föld körüli élményutazás - Mövenpick BalaLand Resort ajándékutalvány

Verne rajongók figyelem: a szántódi Mövenpick BalaLand Resort és FamilyPark olyan, mintha a híres-neves kalandregény, a Nyolcvan nap alatt a Föld körül díszletébe toppannánk. Kívül koloniális karibi stílus, belül mesébe illő terek várják a családokat, párokat. A külön is látogatható FamilyParkban kisvasút, saját, privát strandrész, játszóház óriási és izgalmas játékra hívogató játszótér varázsolhatja el a kicsiket, de nem érdemes kihagyni a családi wellness csúszdabirodalmat és a park kültéri vizes játszóterét sem. A felnőtteket jakuzzik, panoráma szauna, gőzfürdő és sószoba is várja.

A szórakozáson túl ne feledjük, hogy BalaLandba a kulináris élményekért is érdemes ellátogatni! A komplexum része például a Tico Étterem & Terasz, ahol hamisítatlan itáliai dolce vita életérzés vár: vagyis kövön sütött friss pizzák! További büszkesége a létesítménynek a Reform club, amely a szállodakomplexum központi bárja, az itallapon karibi rumokkal, különleges koktélokkal és borokkal. Ha megéhezünk, itt sem maradunk hoppon, az étlapról helyi és nemzetközi kreációkat is rendelhetünk – utóbbiak közül a Mövenpick signature fogásokat, mint például a zürichi borjú vagy a svájci répatorta, mindenképpen érdemes megkóstolni!