Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

KávéBár Bazár 2024 – a kávé- és bárvilág seregszemléje a Millenárison

 • Forrás: sajtóközlemény
  Idén február utolsó hétvégéjén zajlik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a tizennegyedik KávéBár Bazárt, melynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával korlátlanul kóstolgathatnak közel ötven kiállító termékeiből. Idén számos program-újdonsággal készülnek a szervezők az exkluzív Tasting Table-kóstolóktól kezdve a pingpongversenyen át a KávéBár-kvízdélutánig. A belépőjegy árába szokás szerint korlátlan kóstolások tartoznak nemcsak kávékból, hanem a bárvilág izgalmas kínálatából is.
  Idén február utolsó hétvégéjén zajlik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a tizennegyedik KávéBár Bazárt, melynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával korlátlanul kóstolgathatnak közel ötven kiállító termékeiből. Idén számos program-újdonsággal készülnek a szervezők az exkluzív Tasting Table-kóstolóktól kezdve a pingpongversenyen át a KávéBár-kvízdélutánig. A belépőjegy árába szokás szerint korlátlan kóstolások tartoznak nemcsak kávékból, hanem a bárvilág izgalmas kínálatából is.

  Minden eddiginél több kiállító érkezik az idei KávéBár Bazárra, melynek idén is a Millenáris B csarnoka ad otthont. Úgy tűnik, a jelenlegi gazdasági környezetben is erősödik a különleges kávék hazai piaca, de az elsőszámú hazai kávéfesztiválon nemcsak kispörkölők, hanem jól ismert kereskedelmi márkák is részt vesznek. Február utolsó hétvégéjén a szakma és a kávérajongók megismerkedhetnek a legújabb gépekkel, kávés eszközökkel, és a kávépörkölők legfrissebb újdonságaival a világ legjobb termőterületeiről. Tovább erősödik a prémium italok seregszemléje is a rendezvényen, ahol számos kísérőeseménnyel, köztük ingyenes vezetett kóstolókkal, extra limitált létszámú exkluzív kóstolóprogramokkal, versenyekkel és szórakoztató programokkal készülnek a szervezők.

   

  Tasting Table, pingpongbajnokság és kvíz a Bazáron  

   

  A hagyományoknak megfelelően szakmai bajnokságok színesítik a hétvégét. Két napon keresztül zajlik a KávéBár AeroPress bajnokság, melynek nyertesét a júniusi, koppenhágai World of Coffee expóra utaztatják a szervezők. Izgalmasnak ígérkezik pénzdíjas Alproccino Latte Art verseny az Alproval közös szervezésben, ahol színes kávéhabokat és gerilla-öntéseket is láthatunk – garantáltan nem kávéscsészében! Újdonságnak számít a szuper-exkluzív Tasting Table, ahol kiegészítő jegy vásárlásával vehetnek részt a vendégek 12 fős kóstolóprogramokon. Ultrafriss kávészüret Costa Ricából, Geisha és Pink Bourbon „luxuskávék”, 20 éves rumok, japán whiskyk, artizán tonikok, osztriga-gin-vermut trió, bean to bar csokoládék – néhány tétel az ínyenceknek szerveződő kóstolóasztalról. Az idei rendezvény bárfókuszában a vermut áll, számos programban kerül elő az újrafelfedezett vermut spanyol, olasz és magyar verziója is. Vasárnap délután KávéBár-kvíz zárja a programot, ahol a látogatók nyereményekért tehetik próbára tudásukat kávébár-témában.

   

  „A vermut – és főleg a száraz verziók – egy ideje ismét nagyon divatos lett, a nemzetközi trendek és a bárvilág irányvonalai is ezt mutatják. Manapság mindenki imádja a Negronit, a Martinit, de a vermutok önmagukban, vagy tonikkal, szódával felhúzva is egyre népszerűbbek, a klasszikus és az új márkák egyaránt, erre reflektálunk mi is a rendezvényen.” – árulta el Szuna Noémi szervező, miért kerül a vermut számos kóstolóprogramba a kávék mellett.

   

  Készül az ország legnagyobb Ramos Gin Fizz koktélja

   

  A kiállítók közül többen is szerveznek saját bajnokságokat. Az egyik leglátványosabb program A méret a lényeg – Ramos Gin Fizz Bajnokság a Warehouse Collective szervezésében. Itt az a cél, hogy elkészüljön az ország legnagyobb prohibition-stílusú koktélja, melynek persze az íze is, nemcsak a mérete lényeges. Hasonlóan kreatív eseményre készül az Oatly, akik pingpongbajnokságot szerveznek a zabtejes dobozaik mellé felállított pingpong sarokban. A KávéBár Bazáron számos olasz gyártó mutat be vendéglátóipari és háztartási kávégépeket is. Olasz kávék és kávékoktélok, sőt, a patinás abruzzói Pasetti borászatnak köszönhetően olasz borok, mellé pedig antipasti kísérőfalatok is lesznek a rendezvényen, melyek közül számos termékek ingyenesen kóstolható. A bulihangulatról mindkét nap DJ gondoskodik, szaxofonkísérettel fűszerezve a pezsgő(s) kóstolókat.

   

  Repohár és szakmai programok a fenntarthatóság jegyében

   

  Idén is világ legjobb termőterületeiről érkező különleges kávékból készülnek az espressók, filterkávék és különféle tejes italok. Annak érdekében, hogy minél kevesebb szemetet termeljen a rendezvény, a Cup Revolution repoharait kapják meg a rendezvény idejére érkezéskor a vendégek, melyet a standjuknál cserélgethetnek a kiállítás ideje alatt. A BWT gondoskodik a kávé melletti hidratálásról, a fenntarthatóság pedig a szakmai kerekasztalokban is kiemelt téma lesz, akárcsak az piaci árstratégiák és a piaci trendek. Természetesen nemcsak kóstolni, hanem vásárolni lehet a standoknál, érkeznek otthoni eszközök, és rengeteg csomagolt kávékülönlegesség a kávés nagybevásárláshoz. A nagyközönség és a szakma számára egyaránt izgalmas hétvégi esemény s10:00-19:00 óra között tart nyitva mindkét napon, az indusztriális csarnok tereit egész hétvégén betölti majd a kávéillat. Az esemény karszalagjával lehet ingyenesen kóstolgatni a standoknál, és ki-be járni a csarnok területéről. A belépő elővételben is megvásárolható, a kiegészítő Tasting Table-jegyek pedig a napijegy megvásárlásával együtt érvényesek. A szervezők elmondása szerint a KávéBár-világ legizgalmasabb ínyencségei várnak teljes hétvégén át, csupán két koktél áráért az ország legnagyobb kávébárjában, Buda kedvenc rendezvényhelyszínén.

   

  FEBRUÁR 24., SZOMBAT - TASTING TABLE

   

  12 fős exkluzív kóstolók, amely a belépő mellé vásárolt, kiegészítő Table-jeggyel vehető igénybe

  12:00 Ultrafriss, limited kávészüret cup tasting a Bányai Farmról          

  Vezeti: Tóth Sándor

  13:00 Tonic-tasting ginnel párosítva                                                    

  Vezeti: Erdei Zsolt                                                    

  14:00 Érlelt rumok bean to bar csokoládék kóstolója                         

  Vezeti: Tollas Csilla és Szabó Gabriella   

  15:00 Pink Bourbon és kolumbiai társai – exkluzív arabica cup tasting      

  Vezeti Bóka Csaba         

  16:00 MITICO Deluxe – gin, vermut, osztriga Mitico-módra                  

  Vezeti: Sztaszkiv Gergely            

                                                                                      

  FEBRUÁR 25., VASÁRNAP - TASTING TABLE

   

  12 fős exkluzív kóstolók, amely a belépő mellé vásárolt, kiegészítő Table-jeggyel vehető igénybe

  12:00 Geisha exkluzív arabica kapszula-kóstoló a Samurai Shoelace-től           

  Vezeti: Lonkai Márton

  13:00 VERMUT di DANTE Collective – piemonti DOCG vermutok kóstolója           

  Vezeti: Nauner Luca

  14:00  20 RUM  exkluzív 20 éves rumok kóstolója                                         

  Vezeti: szervezés alatt

  15:00 Japán whiskyk kóstolója                                                                        

  Vezeti: szervezés alatt

   

  KIÁLLÍTÓK

   

  Tonic Water &T

  Altejego

  Alpro

  Arch & Beans

  Balatonic

  Bányai Coffee

  Barista Attitude

  BEMER

  Beauté du Café

  Big Ben Teaház

  Black Sheep

  Bruberi Coffee & Bakery

  BWT - vízélmény, Neked

  Boutiq'Bar

  CaffeCarraro

  Caffè Diemme Hungary

  Caffè Pertè

  Café Tiko

  Casino Mocca

  CrackerJack Coffee Roasters

  Cause Coffee

  Collective Warehouse

  Cup Revolution

  Csinta

  De'Longhi Hungary

  Dilmah Tea

  Esystem Vendéglátó program

  Goosebumps.Coffee

  Hausbrandt

  HERZ New York Coffee Roasters

  iDrinks.hu Italkereskedés

  Impresso Micro Roastery

  Kitti Antal Ceramics - KAC

  La Marzocco Hungary

  Lavazza

  Liquid Gold italkereskedés

  Madal Cafe - Specialty Coffee Bar

  Mahlkönig

  Mayer Szörp

  ODK by Orsadrinks

  Portioli

  Pesti Cola

  Portioli

  Premirum Europe

  Premium Gin Hungary

  Roastopus

  Samurai Shoelace

  Sanremo Coffee Machines

  Sproud

  Tasting Room

  WhiskyNet

   

  További infó: www.kavebar.hu 

   

  az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/2161385847586550