Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

Toplisták

5 vidéki delikátesz, ahol remek finomságokat szerezhetsz

  • Mészégető Marcsi
Csapjatok egy kellemes pikniket egy napsütéses délutánon, amihez szerezzétek be az alapanyagokat a hozzátok közel eső kistermelői boltok valamelyikében!
Csapjatok egy kellemes pikniket egy napsütéses délutánon, amihez szerezzétek be az alapanyagokat a hozzátok közel eső kistermelői boltok valamelyikében!

1. Bringázás után jön meg az étvágy a Velencei-tó partján

A Velencei-tó partja legalább annyira csábító egy szép őszi napon, mint a nyári hónapokban. A sportolók egyik kedvenc úti célja ugyanis rengeteg programlehetőséget kínál. Tekerjétek körbe a tavat vagy járjátok be a Madárdal tanösvényt, ami után irány a Groenk deli, ahol a magyar kistermelői finomságok mellett többek között spanyol sonkákat is kóstolhattok. Ráadásul a delikátesz egyben vendéglátóegység is, ahol többek között tradicionális magyar fogásokat; töltött paprikát vagy borsófőzeléket is választhattok.

 

2. Ha a Balaton egyik legszebb panorámáját keresed: vár Balatonkenese

A Budapestről érkezőknek jó hír, hogy a fővárosból csupán egy óra alatt a Balaton partján találhatják magukat. Ha egy szép hétvégi napon a kirándulás mellett döntenétek, akkor irány Balatonkenese, ahonnan a magyar tenger egyik legszebb panorámája tárul elétek. Nem mellékesen itt találhatjátok a Pörc Bisztrót, ami egyben delikátesz is! Válogassatok össze az igazán szép, nem csak hús-hentesáruból álló kínálatból akár csak pár szuper sajtot, magvakat, szőlőt, és keressetek magatoknak egy szabad placcot a parti padok egyikén egy kellemes piknikhez! 

 

3. Csoda város, élő történelem: piknik Veszprémben, a Benedek-hegyen

Veszprém belvárosában számos új hely nyílt az elmúlt időszakban, melyeket a már régi motorosok mellett érdemes bejárni! Az újdonságok közül az egyik legszuperebb a Pekedli, ahol a termelői kolbászok, illatos sajtok mellé akár Zirci apátsági sört is vásárolhatsz. Ha ránk hallgatsz, egy nagyobb kosárral érkezel, hogy minden fontos hozzávalót be tudj gyűjteni, akár egy napsütéses őszi piknikhez. Ha pedig beszerezted a kedvenceid, akkor irány a Benedek-hegy, ahol fantasztikus kilátás mellett falatozhattok.

 

4. A Káli-medence ízeitől roskadozik Kinga kamrája

Csodás környezetben, a Káli-medence csendjében, egészen pontosan Káptalantóti mellett található Kinga kamrája. A családi gazdaság kisboltjában kecskesajtok, háztáji füstölt áruk, lekvárok, szószok, zöldségek és gyümölcsök sorakoznak a polcokon. Nemcsak a finomságok miatt érdemes ellátogatni ide, a farm hangulata abszolút magával ragadó! Utána pedig nincs is más dolgotok, mint keresni egy kellemes padot a környéken, és elmajszolni az ősz finomságait.

 

5. Tisza-parti piknik, egy kis csavarral

Ha Szeged környékére tervezitek az őszi pikniket, akkor térjetek be a Helyi-Ségbe, a város apró, de annál szuperebb termelői boltjába. Többek között mézek, szörpök, teák és lekvárok várnak rátok. Itt még a híres Bácsalmási Vámpírűző krémet is tesztelhetitek, ami remek finomság mondjuk egy halloween tematikájú piknikhez. Akkor sem kell üres kézzel távoznotok, ha némi édességre vágynátok: többek között maharadzsa csemege, kókuszgolyó és retro, töltetlen keménycukorka közül választhattok.