Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

Toplisták

4 vendéglátóhely Nyíregyházán, ahová érdemes betérni

 • Séra Zsanett
  A nyírségi gombóclevestől a kiflis gyroson át az olasz pizzáig számos finomságot kipróbálhatunk Nyíregyházán járva. A szabolcsi megyeszékhely gasztrokínálatában megtalálhatók a tradicionális és újhullámos vendéglátóhelyek is, így biztosak lehetünk benne, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt.
  A nyírségi gombóclevestől a kiflis gyroson át az olasz pizzáig számos finomságot kipróbálhatunk Nyíregyházán járva. A szabolcsi megyeszékhely gasztrokínálatában megtalálhatók a tradicionális és újhullámos vendéglátóhelyek is, így biztosak lehetünk benne, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt.

  Chloé New Yorkban

  Már a neve is sokatmondó, s nevével összhangban ez az étterem egy csipetnyi külföldi, nagyvvilági életérzést ígér. Az ételek minőségi, termelői alapanyagokból készülnek, legyen az akár házi marhahúsleves, akár pankómorzsában sült csirkemellfilé. Vegetáriánus fogásokat is találni az étlapon; valamint mennyei desszerteket, például a vendégek egyik nagy kedvencét: a málnás csokoládé szuflét. Hétköznaponként remek ár-érték arányú ebédmenüt készítenek. Rendszeresen tartanak zenés esteket is.

  Hedonist

  Néhány éve a belváros szívében nyitotta meg kapuit a Hedonist, mely időközben Nyíregyháza egyik legkedveltebb éttermévé nőtte ki magát. Jó időben érdemes kiülni a teraszra, hiszen a vendéglátóhely egy gyönyörű park közepén található, a Rózsakert Szabadtéri Színpad és a Móricz Zsigmond Színház szomszédságában. Az elsősorban mediterrán ételeket kínáló vendéglátóhely szezonálisan megújuló étlapjával a törzsvendégeknek is mindig tud újat mutatni. A legkiválóbb olasz alapanyagokból készült légiesen könnyű kovászos pizzáikat gyönyörű fatüzeléses kemencében sütik meg, ráadásul gazdag feltétkínálatból válogathatnak a vendégek. Nem szabad kihagyni!

  Cvekedli Tésztabár

  Három, a csúcsgasztronómiában jártas fiatal srác bátor vállalkozásából született meg a tésztabolondok nyíregyházi mekkája. A tésztabár már nyitásakor is óriási sikert aratott a helyiek körében, az éhes vendégek lelkesedése pedig azóta is töretlen. Ez többek köszönhető a frissen készített tésztának, amit minden nap saját kezűleg gyúrnak és formáznak. Habár egyszerű és hétköznapi fogásnak tűnhet egy káposztás kocka, biztosak lehetünk abban, hogy a Cvekedliben nem a menzás változat kerül majd a tányérunkra. Az itt készült tésztás finomságok bizony a világ bármelyik nagynevű éttermében megállnák a helyüket. Látványkonyhájukban pedig mennyei illatok kíséretében követhetjük végig rendelt ételünk elkészítését.

  Giri Gyros

  Nyíregyházán bizony nem pitában kapja az ember a gyorst, hanem pihe-puha kifliben. Ez a helyieket leszámítva szinte minden embert megbotránkoztat, pedig egyáltalán nem kell félni tőle, sőt! A város számos gyorsbüféjének kínálatában megtalálható ez a fajta étel, a Giri Gyros mégis kiemelkedik a többi közül. A több évtizedes múlttal rendelkező vendéglátóhely számos visszatérő vendéggel büszkélkedhet, ami a finom ételeken túl a barátságos kiszolgálásnak köszönhető. Ha valaki egy igazán extra nyíregyi gyrost szeretne kipróbálni, akkor a legjobb helyen jár: a májas, baconös, vegyes sajtos (füstölt és trappista) kombó mindenképpen megér egy próbát. A pikáns ízeket kedvelők különböző erősségű csípős szószok közül választhatnak, a kiflit pedig minden esetben érdemes pirítva kérni!