Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

Szállás

Erdei kiskabin, dézsafürdő, szauna, avagy miért vágyódunk az erdőbe?

  • Novitatis
Csendes helyet keresel a kikapcsolódáshoz? Távol a város zajától, a tömegtől és a rohanástól, az erdőszélen hangulatos kis kabinok várják a természetbe vágyódókat, ropogó kandallóval, panorámás kilátással és befűtött jakuzzival. Ha Te is az erdő csöndjét keresed, az általunk összegyűjtött kuckók valamelyike biztosan szerelem lesz első látásra.
Csendes helyet keresel a kikapcsolódáshoz? Távol a város zajától, a tömegtől és a rohanástól, az erdőszélen hangulatos kis kabinok várják a természetbe vágyódókat, ropogó kandallóval, panorámás kilátással és befűtött jakuzzival. Ha Te is az erdő csöndjét keresed, az általunk összegyűjtött kuckók valamelyike biztosan szerelem lesz első látásra.

Nincs is jobb, mint az erdő tökéletes csöndjében feltöltődni. Erre sokan eszméltünk rá az elmúlt évek eseményei következtében. A karanténból kiszabadulva szinte mindenki a természetbe vágyódott, ennek köszönhetően pedig egyre népszerűbbé váltak a természetközeli szálláshelyek. Tömérdek különleges, természetbe ágyazott kis szállás jelent meg kedvelt hazai úticéljainkon, amelyek a természetbe való visszacsöppenés élményét kínálják vendégeiknek. Az erdei szálláshelyek egyik hazai fellegvára egyértelműen a Mátra, itt egymás után bukkantak fel a hangulatos kis faházak és kabinok, dézsafürdővel és szaunával. Ezeknek a szálláshelyek általában apró méretűek, azonban ennek ellenére tökéletesen felszereltek, így még a természet közvetlen közelében sem kell lemondania a vendégnek az otthon kényelméről. Összegyűjtöttünk pár egyedi, erdőszéli szálláshelyet, ahol Te is friss erdei levegőt szippanthatsz be a reggeli kávéd mellé.

Kabinka Mátra

A mátrakeresztesi Kabinka igazi szerelemprojektként indult, és ez a végeredményen is látszik: tökéletes zug a romantikus búvóhelyre vágyóknak. Az erdőszéli faház már nevében is utal rá, hogy méretét tekintve aprócska: kompakt, tökéltes helykihasználással, minden van, amire csak szükség lehet. A természet tényleg karnyújtásnyira van, hiszen ahogy kilépünk az üvegajtón, a hatalmas teraszon rögtön az erdőben lehetünk, és nincs is más dolgunk, mint elnyúlni a dézsafürdőben a fákat szemlélve.

Fenyővölgy

Az igazi luxusról a hegyekben sem kell lemondanunk, ezt bizonyítja a Fenyővölgy Mátrakeresztes. A szálláshely privát szaunát és jakuzzit biztosít, továbbá felejthetetlen panorámát a fenyőkkel tűzdelt völgyre. A modern stílusú faház kialakításakor a technológia és a természetes anyagok tökéletes harmóniájára törekedtek, az üvegfalas megoldásnak köszönhetően a belső tér szinte egybeolvad a természettel. Tökéletesen felszerelt konyha áll a vendégek rendelkezésére, alternatívaként pár perc sétára a Templomvölgy Resort éttermében igazi vidéki gourmet élményben is részük lehet.

Redwood Resort

A Redwood Resort igazi klasszikus A-Frame (alpesi tetős) stílusú kabin, egy rendhagyó elemmel: a hegyoldal felé néző fal a padlótól a plafonig üveg. A házikó közvetlenül a Natura 2000 természetvédelmi terület mellett helyezkedik el, így a szomszédok biztosan nem zavarják meg a pihenést, maximum átszaladgáló mókusok. A kert hátsó bejárat közvetlenül rávezet minket egy túraútvonalra, így az aktív kikapcsolódás kedvelői biztosan azonnal beleszeretnek. Természetesen itt sem maradhat el a fák közé rejtett, panorámás dézsafürdő, ahol kiereszthetjük a gőzt.

River Cabin Mátra

A River Cabin Mátra igazán különleges, hiszen nem csak, hogy közvetlenül az erdő mellett helyezkedik el, még egy patak is keresztül szeli a telket. Így nem csak a friss erdei levegő, de patakcsobogás is adott a teljes kikapcsoláshoz. A szintén alpesi tetős kialakítású házikó teljesen felszerelt: a kandalló felett még egy kis projektor is helyet kapott egy összebújós esti filmezéshez. A terasz a lombszinten helyezkedik el, gyönyörű kilátást biztosítva az erdőre a jakuzzi melegéből.

Woodhouse Parádóhuta

A parádóhutai Woodhouse az eddigiekkel szemben nem egy új építésű erdei ház: a tulajdonosok egy régi faházikóba leheltek új életet. A Mátra egyik legkisebb településén elhelyezkedő szállás kivitelezésénél igyekeztek a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyni, minden környezetbarát és tudatos anyagokból készült, és ezt a berendezés is követi. A teraszról örökpanoráma tárul elénk, amit a jól befűtött jakuzziból csodálhatunk.