Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

Aktív

Pestközeli vidéki élmény

  • Szalay Ibolya
Kevés a szabadidőnk, nem utaznánk messzire a fővárostól, de mindenképp vidéki környezetre és kikapcsolódásra vágyunk? Jó ötlet ellátogatni Veresegyházra és környékére!
Kevés a szabadidőnk, nem utaznánk messzire a fővárostól, de mindenképp vidéki környezetre és kikapcsolódásra vágyunk? Jó ötlet ellátogatni Veresegyházra és környékére!

Veresegyházi Medveotthon

Autóval mindössze fél óra alatt eljuthatunk Budapesttől Veresegyházára, ahol izgalmasabbnál izgalmasabb látnivalók és programok várnak. A település tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető, vonattal Veresegyház-Ivacs megállónál kell leszállnunk, ami a tavak és a Medvefarm közelében van. A Malom tó és az Ivacsi tó között közlekedik a vonat, így, ha csak horgászni, fürdeni, sétálni támad kedvünk, akkor is szálljunk le. A Medveotthon innen még 1600 méter gyalogosan, ahol a farm borzos barna bocsait leshetjük meg. A macitanyát könnyű megtalálni: ki van táblázva a városban és a bekötő útvonalakon is, így lehetetlen eltévedni, minden út a Medveotthonba vezet. A nagy állatok otthona különféle programoknak is otthont ad, van múzeumvasút, Predátor Program, sőt, egy kedves gesztusként örökbe is fogadhatunk egy medvét vagy egy farkast. Ha a nagy barna bundásokat már meglátogattuk, érdemes egy kitérőt tenni és körbesétálni a Veresegyházi Tavak Tanösvényt, és ha további látványosságokat, programokat keresel, olvass tovább, garantáltan elégedetten és nagy mosollyal távozol majd a városközeli vidéki hangulatból.

Veresegyházi Termálfürdő

Ajánlott bepakolni a fürdőruhát is a táskába, és irány a városi termálfürdő!  A fürdő területén egy szabadtéri termálvizes medence található, ugyanis a helység adottságainak köszönhetően a felszínre kerülő termálvíz majd’ 1500 méteres mélységből kerül ki a maga 65 Celsius fokával, és ez a víz visszahűtve kerül a medencébe, 36-38 fokosan. Nem csak pihenésre, de az ízületi betegségek, gyulladások kezelésére is tökéletesen alkalmas a veresegyházi gyógyvíz, viszont arra érdemes figyelmet fordítani, hogy egyszerre maximum 20 perces szakaszokat töltsünk a melegvízben. A fürdő területén 0-24-ben működik a portaszolgálat, parkolás is biztosított, továbbá szauna, büfé, masszázs, és ha egy kis extra szolgáltatásra van igény, pedikűr is igényelhető előzetes egyeztetés után.

La Vie En Rose

A séta és a termálvízben való ázás után érdemes ellátogatni a La Vie En Rose kávézó és pékségbe, hogy megjutalmazzuk magunkat, közeledve a kiadós nap vége felé. A kávézó egy Edith Piaf számról kapta a nevét, mely azzal is büszkélkedhet, hogy a betétdala volt a „Szeress, ha mersz!”című francia filmnek. A kávézó követi ennek a hanyag eleganciának a tematikáját, így nem maradt más hátra, mint átadni magunkat a Carpe Diem életérzésnek, a minőségi finomságok fogyasztása közben.

Sissi fagyizó

A fővárosba való visszatérés előtt érdemes meglátogatnunk a Sissi Fagylaltozót, ahol a sok-sok fagylaltot (köztük megtaláljuk az aktuális Év fagyija ízeket is) természetes alapanyagokból készítik, így figyelve az egészségünkre. A többszörös díjat nyert családi vállalkozás jobbnál jobb remekműveit a környék 3 pontján is megtalálhatjuk.

Gödöllői Királyi Kastély

Kár lenne kihagyni Sisi királyné kedvenc magyarországi kastélyát, a Grassalkovich Antal által épített Gödöllői Királyi Kastélyt, ami a két világháború közt Horthy Miklós kormányzó nyári rezidenciája volt. A ’90-es években szinte a semmiből építették újjá. Április 1-től október 31-ig minden nap 10 – 18 óráig látogatható, november 2-től március 31-ig pedig 10 – 17 óráig vannak nyitva a kapuk az érdeklődők előtt, lovarda- és istállólátogatási lehetőséggel, 3 D vetítővel gazdagodva. A kastély könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel is, HÉV-vel a legegyszerűbb kijutni, a Szabadság téri megállóban ajánlott a leszállás, onnan már látható is a kastély az út túloldalán. A nap elegáns zárása után pedig a karnyújtásnyira lévő HÉV vissza is visz Sisi kedvenc kastélyából a város nyüzsgésébe.