Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

Aktív

Itt a grillszezon - 5 különleges grillező hely Budapest környékén

  • Hype&Hyper
Grillezés, kolbászsütés, mályvacukor pirítás – jó időben jó móka a szabadban sütögetni. Hol csurdítunk (azaz szalonnát sütünk), hol bográcsozunk, de egy biztos, mindig ott lobog a tűz, ami köré összegyűlhetünk. Nézzük, hogy a főváros környékén erre hol van lehetőség!
Grillezés, kolbászsütés, mályvacukor pirítás – jó időben jó móka a szabadban sütögetni. Hol csurdítunk (azaz szalonnát sütünk), hol bográcsozunk, de egy biztos, mindig ott lobog a tűz, ami köré összegyűlhetünk. Nézzük, hogy a főváros környékén erre hol van lehetőség!

Gyadai Tanösvény, Vác

Egy karnyújtásnyira Váctól vár ránk egy kifejezetten gyerekbarát, izgalmas természeti program, ahol még a gasztronómia oltárán is áldozhatunk – ez a Gyadai tanösvény. A túra kicsiny házigazdájával, HanGYA DAni vezetésével nemcsak az élővilág rejtelmeibe pillanthatunk be, de egy különleges grillezős élményt is kaphatunk. A Katalinpusztai Kirándulóközpontból induló túra kellemesen szórakoztató program a természetben, izgalmas állomásokkal tűzdelve: mocsárjárás fapallókon, cölöpökön, óriási függőhíd és rengeteg kisebb-nagyobb domb és egyéb másznivaló, melynek végén ott a sütögető. Ha valaki nem szeretné cipelni a grillezéshez szükséges felszereléseket, az se habozzon, hiszen könnyedén választhatja a tanösvény mellett futó aszfaltutat is, amin keresztül autóval is eljuthat a túra végpontjáig, hogy csodás panoráma mellett sütögethessen.

Erdei Macis játszótér, Pilis

Vannak helyek, ahol nemhogy félelemmel, de inkább örömmel találkozunk medvékkel, ilyen például a 2019-ben megújult Macis játszótér a Pilisi Parkerdőben. Az emblematikus maciszobor ihlette játszótér tele van medvés és egyéb állatfajtákat idéző mászókával, csúszdával és libikókával. Azonban ennél sokkal többet kínál: családok kényelmét szem előtt tartva, tűzrakóhelyeket alakítottak ki a terület fenntartói, így lehetővé téve, hogy minél hosszabb időt töltsenek ott – egy meseszerű bográcsozás keretében. Emellett a kiépített kapcsolódási pontok segítségével könnyedén csatlakozhatnak a túraútvonalakhoz azok, akik tovább folytatják útjukat.

 

 

Fotókredit: Pilisi Parkerdő Zrt.

Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark, Pákozd

A Pagony hangulat tovább folytatódik: amennyiben már kiaknáztuk a grillezési lehetőségeket Budapest környékén, íme egy kicsivel távolabbi, a Velencei-hegység és a Velencei-tó északi partja között fekvő pákozdi Arborétum. Itt a sokrétű szolgáltatásnak köszönhetően akár nagyobb rendezvények keretében is sütögethetünk: a 150 férőhelyes tűzrakóhely céges és nagycsaládos programoknak is helyet kínál. A tűzifával sem szükséges bíbelődni, hiszen a belépőjegy ára tartalmazza a hely használatát és az ehhez tartozó alapszükségleteket.

Az arborétum és a vadaspark egyesítése minden korosztály számára izgalmas kalandot kínálhat: a park kalandjátszótere és erdei iskolája lenyűgöző lehetőségeket nyújt az erdő titkaiba való bepillantáshoz, miközben megfigyelhetjük az egymással szimbiózisban élő emukat, szarvasokat és muflonokat is. Barangoljuk be a tanösvényeket, vagy gyönyörködjünk a 15 méter magas kilátóból! Érdemes élményeket is beiktatni a sütögetés mellé.

Róka-hegyi kőbánya, Csillaghegy

A Csillaghegyen található Róka-hegyi kőbánya egykor a fővároshoz tartozó legnagyobb mészkőbányaként volt híres. A Budapest Grand Canyonjaként ismert többszintes kőbánya és környéke hétvégente megtelik élettel, hiszen itt a sziklamászók és a szalonnasütők egyaránt kedvüket lelik. A terület védett státusza révén fontos környezeti értékeket óv, mégis lehetőséget kínál a pihenésre és a természet közelségének élvezetére. Legyen szó bográcsozásról vagy aktív pihenésről, a robosztus panoráma varázslatos látványt nyújt, ami miatt a Róka-hegyi kőfejtő közkedvelt esküvőfotózás és filmforgatás helyszíne is. A tűzrakóhely könnyen észrevehető: csak keressük a sárgás színben úszó, sziklák előtti teret.