Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

Tudtad?

Testközelben az állatok: Mikuláskor is a legjobb gyerekprogram a RoBirtok!

  • Mészégető Marcsi
Budapesttől alig félórányi autózásra, Kosdon, a Naszály oldalában találjuk azt a kedves családi birtokot, ahol lovak, malacok, ormányos medvék és alpakák gondozásában egyaránt részt vehetünk, jó ízeket kóstolhatunk, és egy, vagy akár több napra is elfeledhetjük a rohanást. Decemberben pedig a Mikulás is megérkezik a RoBirtokra.
Budapesttől alig félórányi autózásra, Kosdon, a Naszály oldalában találjuk azt a kedves családi birtokot, ahol lovak, malacok, ormányos medvék és alpakák gondozásában egyaránt részt vehetünk, jó ízeket kóstolhatunk, és egy, vagy akár több napra is elfeledhetjük a rohanást. Decemberben pedig a Mikulás is megérkezik a RoBirtokra.

Minden egy lóval kezdődött, „aki” kezdetben Gyetvai Róbert és Gyetvainé Zováth Anikó, valamint négy gyermekük kosdi házának udvarába költözött be. A paci mellé a család állatszeretetének köszönhetően újabb állatok csatlakoztak, így Gyetvaiék területet vásároltak a Naszály oldalában – ebből nőtt ki a családfő keresztnevét viselő RoBirtok. Itt a városi gyerekek is elszakadhatnak a kütyüktől, és megismerhetik egy igazi tanya életét. Frissen fejt tejet kóstolhatnak, részt vehetnek az állatok etetésében, gondozásában, ugrálhatnak a szalmaugrálóban, és mindezt finom, házias ízekkel koronázhatják meg.

Falusi állatok és egzotikus kedvencek

A farmon minden olyan állatot megtalálunk, amelyekkel egy falusi portán találkozhatunk: vannak itt malacok, tehenek, bárányok, lovak, nyulak. Mellettük azonban élnek itt dámszarvasok, alpakák, ormányos medvék, kenguruk is, akikkel szintén testközelből lehet megismerkedni. Minden órában más-más állat kifutójába lehet belépni, és segíteni az etetésben, sőt, akár alpakát is sétáltathatunk. Ráadásként azt is megtudhatjuk, miért ne nevezzük a dámszarvast őzikének, akkor se, ha egyébként valóban hasonlítanak egymásra. A birtok vendégháza különleges: a padlóba üveglapot építettek be, így a vendégházban szállást foglalók felülről tarthatják szemmel a tengerimalac-családot.

Érkezik a Mikulás!

A közelgő tél egyik legfontosabb programja a két Mikulás-hétvége lesz a RoBirtokon. December 3-án és 4-én, illetve 10-én és 11-én az állatsimogatók bejárása mellett családi játékkal, kakaóval, gyerekpunccsal és persze magával a Mikulással, illetve az általa kiosztott csomagokkal várják a vendégeket. A látogatásra – épp a családias hangulat megtartása végett – előre be kell jelentkezni a  honlapjukon. Ez az egyéni birtoklátogatások tavasztól késő őszig tartó szezonjában is érvényes, hiszen egyszerre csak korlátozott számú vendégnek tudják garantálni a magas színvonalú kiszolgálást és a személyre szóló figyelmet, amelyből a tulajdonosok nem szeretnének alább adni. Télen a tematikus hétvégéken kívül csak csoportokat fogad a birtok, legyen az gyereké, vagy akár csapatépítő élményt gyűjteni tervező felnőtt csoportoké. Nyitva van viszont a vendégház, amelynek egyedülálló panorámájú teraszáról a Naszály szépségét élvezhetjük. Itt olyan érzés megszállni, mintha lenne egy saját falusi portánk! A téli hidegben a dézsafürdőben melegedhetünk fel, és közben teljesen átadhatjuk magunkat a kikapcsolódásnak.

A RoBirtok 2022 télén már a következő tavaszi szezonra is készül: a szokásos felújítási és állagmegóvási munkák mellett épül a rendezvénypince, amely csapatépítő hétvégék és más csoportos rendezvények, például pálinkakóstolók helyszíne lesz, valamint a szabadtéri lovaspálya, ahol szakértő segítséggel sajátíthatják el a látogató gyerekek és felnőttek a lovaglás alapjait.