Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

5 hazai termék, ami szuper karácsonyi ajándékötlet is egyben!

  • Szabó Sára
Ha fontos számodra, hogy olyan karácsonyi ajándékkal lepd meg szeretteidet, ami egyedi, különleges, és magyar tervező, vállalkozó keze munkája, akkor ne keresgélj tovább! Mutatunk öt ötletet, amivel minden fenti feltétel teljesül, így olyan meglepetés kerülhet a fa alá, aminek mindenki – de tényleg mindenki – örül!
Ha fontos számodra, hogy olyan karácsonyi ajándékkal lepd meg szeretteidet, ami egyedi, különleges, és magyar tervező, vállalkozó keze munkája, akkor ne keresgélj tovább! Mutatunk öt ötletet, amivel minden fenti feltétel teljesül, így olyan meglepetés kerülhet a fa alá, aminek mindenki – de tényleg mindenki – örül!

Nevetés és keverés kocsmahősök szerepében a Fröccsel

A karácsonyi időszak egyik legnagyobb sikere lehet a Fröccs, ami szinte biztosan az asztal köré csábítja az egész családot (és aztán ott is tartja órákig). Az elmúlt években számos lenyűgöző, magyar tervezésű társasjáték került a boltok polcaira, Hajnóczy Soma bűvész világbajnok nemrég megjelent kártyajátéka azonban kiemelkedő. Egyszerű, bravúros, vicces, tele van fondorlattal, zsírosdeszkával, kocsmahőssel, no meg fröccsel. Ez egy igazi családi, partijáték, amin mindenki tud kacagni. A szabályok könnyen tanulhatóak, a karaktereknek és az alkudozásnak köszönhetően pedig kifogyhatatlan a kártyajáték humorforrása. Bátran ajánljuk a fa alá, csak ott ne ragadjunk egész éjszakára.

Ehető, vegyszermentes finomságok a Séf és a Kertész birodalmából

Török Patrícia és Horváth Gábor pócsmegyeri kertjében csodák születnek! Ez mindenki tudhatja, aki járt már a Séf és a Kertész vegyszermentes birodalmában, ahol az innovatív kertgondozás kulináris élményekkel egészül ki. Különleges love story az övék, ami igazán izgalmassá teszi a projektjüket, a kertjükben tett látogatás pedig felér egy flow-élménnyel. Patrícia és Gábor a téli időszakban is serényen dolgozik a Szentendrei-szigeten található mini birtokon; vegyszermentes zöldségeikből kreatív ízvilágú zöldségkrémeket, lekvárokat, mártásokat, ragukat készítenek, de ajándékozhatunk tőlük kóstolófogásokkal egybekötött kertlátogatást is szeretteinknek. A portékákból ajándékcsomagot is összeállíthatunk, ráadásul rendelésünk mellé egy minőségi vászontáskát is kapunk ajándékba. Egészséges, minőségi, hazai és kreatív – kell ennél több? Szerintünk nem!

Környezettudatos növényi ékszerek a Frideától

Szemet-gyönyörködtetően szépséges ékszerek közül válogathatunk a Frideánál. Bár a környezettudatos kiegészítők nem számítanak újdonságnak, ezek a tárgyak meseszépek. Találunk a kollekcióban levelekből, virágokból, gombákból és lepkék szárnyaiból, környezetbarát műgyantás technikával készült nyakláncokat, gyűrűket és fülbevalókat. Az ékszerekbe gondosan válogatott növények kerülnek csak, kerülve a védett vagy ritka fajokat. Külön plusz pont, hogy a leszedett, ám kevésbé szép részekből apró fülbevalók készülnek, valamint a lepkék etikus forrásból származnak; vagyis hazai lepkeházak elhullott állataiból. Semmi nem vész kárba!

ZUZMO, az első magyar fermentált, natúr üdítőital

Néhány európai nagyváros vendéglátóegységeiben már régóta hódít a kombucsa és a vízikefír. Jóllehet hazánkban sem ismeretlenek ezek a fermentált, probiotikus italok, mégis az emberek zömének el kell magyarázni, hogy mik is ezek pontosan. Aki kóstolta már egyik-másik natúr italt, az tudja, hogy kellő tudással és fűszerezéssel csodák tudnak születni, például olyanok, mint a ZUZMO üdítői. Ezek az italkülönlegességek tulajdonképpen kisüzemi, natúr innivalók, amelyek egy ősi, természetes módszerrel, fermentálással készülnek. Milliónyi hasznos baktériummal vannak tele, továbbá „mindenmentesek”, ezáltal alkoholmentesek is, vagyis bárki fogyaszthatja őket. Ínyenceknek, karácsonyi ajándéknak szuper választás!

Stílusos és egyedi apróságok Balaton-imádóknak a Mirc Jewellerytől

Nyárfanatikus szeretteink minden bizonnyal ki fognak ugrani a bőrükből, ha meglátják ezeket az egyedi apróságokat a fa alatt. Egy falat a Balatonból, ráadásul gyönyörű, egyedi kivitelezésben, minőségi anyagokkal, izgalmas színekkel és visszafogott formákkal. A Mirc Jewellery Balatonos ékszereiben kellemes harmóniára talál a forma és a szín, lágyan emlékeztetve minket a forró vízparti nyarak legszebb perceire. Legyen a szívünk csücske a déli-, vagy az északi part, a vitorlázás vagy a „hullámlovaglás”, a kollekcióban biztosan találunk kedvünkre valót. Mondanunk sem kell; a fülbevalók, karkötők, gyűrűk és a medálok is ezüstből, egyedileg, kézzel készülnek. A stílusos, hazai és egyedi darabokból könnyű karácsonyra választani ajándékot.