Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

Szállás

Romantikus búvóhelyek a Balatonnál a természet szerelmeseinek

  • Novitatis
A „glamping” mozgalom hazai elterjedésének köszönhetően már akkor sem kell lemondanunk a tökéletes kényelemről, ha egy kis menedéket keresünk a természet lágy ölén. A „glamping” az angol glamorous (lenyűgöző) és camping (kemping) kifejezések összevonásából jött létre, a természet és a modern luxus találkozására utal, lényegében ötvözi a sátrazás szabadságérzését a szállodák kényelmével.
A „glamping” mozgalom hazai elterjedésének köszönhetően már akkor sem kell lemondanunk a tökéletes kényelemről, ha egy kis menedéket keresünk a természet lágy ölén. A „glamping” az angol glamorous (lenyűgöző) és camping (kemping) kifejezések összevonásából jött létre, a természet és a modern luxus találkozására utal, lényegében ötvözi a sátrazás szabadságérzését a szállodák kényelmével.

A hagyományos kempinggel szemben itt nem fog hiányozni sem az elektromosság, sem a pihe-puha franciaágyunk vagy a svédasztalos reggelik, minden adott a tökéletes kikapcsolódáshoz. A glamping szállások felszereltségükben, szolgáltatáskínálatukban és komfortérzetükben is felérnek egy modern szállodával. A mozgalom először külföldön jelent meg, azonban az elmúlt pár évben egyre több ilyen típusú szállás bukkant fel Magyarország-szerte is. Nem kivétel ez alól a Balaton sem: a Balaton-felvidéken sorra nyílnak a luxus sátrak, indián sátrak, jurták a különleges szálláshelyeket kutatók legnagyobb örömére.

A kis rejtett szállások különösen kedveznek a romantikus búvóhelyet kereső szerelmespároknak: csak ketten, egy üveg bor, a csillagos ég és tücsökciripelés. Mi lehet ennél meghittebb? A badacsonyi Istvándy Glamping pontosan ezt ígéri gyönyörű franciaágyas, vintage ihletésű lakosztályával az Istvándy Liget közepén. A szállásnak igazán egyedi hangulatot ad az antik zománcozott lábas kád, amely közvetlenül a franciaágy mellett áll: tökéletes egy romantikus, gyertyafényes fürdőzésre. A liget természetes forrása mellett megpihenhetünk a függőágyban elnyújtózva egy jó könyvvel, vagy napozószékből nézhetjük a páratlan szépségű naplementét egy Istvándy Kéknyelű pezsgővel a kezünkben.

A természetben ébredés luxusát gyönyörű balatoni kilátással kombinálja az ábrahámhegyi Panoráma Jurta Hotel. A luxus jurták baldachinos franciaágyakkal, privát zuhanyzóval és minibárral felszereltek, a tornácról pedig egyenes rálátásunk van az Ábrahámhegy lankás dombjainak szőlőtőkéire, azon túl pedig a Balatonra. A hegyoldal csöndje tökéletes kiszakadás a nagyváros nyüzsgéséből, amit már csak egy jó pohár balatoni borral tehetünk még tökéletesebbé. Az aktív kikapcsolódás kedvelőinek kiváló célpont lehet, hiszen rövid túrával elérhetjük a szálláshelytől pár kilométerre fekvő Folly Arborétum és Borászatot is, ahol megcsodálhatjuk a különleges növénygyűjteményt és az egyedülálló panorámát.

 

Szintén jurtákba csomagolt luxus pihenéssel várja a romantikázni vágyókat a Jurta Hotel Balatongyörök. A Balatonra néző lankákon kilenc prémium felszereltségű, kétfős jurta áll, amelyek különlegessége, hogy hűthetők és fűthetők: minden évszakban nyitva állnak az érdeklődők előtt. Hozzá kell tennünk azonban, hogy a jurta mégis csak jurta, így a hőmérséklet hullámzását vagy akár a természetet nem tudjuk tökéletesen megregulázni, de ez a hely varázsához tartozik.

 

A szálló vendégei olyan kiegészítő programokból válogathatnak, mint a hőlégballonozás, kerékpározás vagy akár cseppkőbarlang látogatás, amelyeket a szálláson keresztül előre le is foglalhatnak. A szállás reggelit ugyan kínál, de érdemes lehet a gasztronómiai élményekért kicsit távolabb kalandozni, és felfedezni a partmenti bisztrókat. A szállasadók nagy hangsúlyt fektetnek a kikapcsolódás és a spirituális feltöltődés feltételeinek megteremtésére, így felnőttbarát szálláshelyként csak felnőtt párokat fogadnak. Különleges hangulatot kölcsönöz a domboldalnak a jurták éjszakai kivilágítása, amit érdemes egy romantikus séta keretében megcsodálni.

Az új szállásforma nagy népszerűségnek örvend a különleges helyszíneket kereső utazók körében, hiszen a szabadságérzet és a tökéletes kényelem páratlan kombinációját nyújtja. A szálláshelyek árazásukat tekintve középárkategóriától a luxusig széles skálán oszlanak meg, azonban érdemes képben lenni, hogy a glamping árakat nézegetve inkább a szállodai szobánk kategóriájára számítsunk, mint a klasszikus balatoni kempingek díjaira.

Ha tehát valami igazán különleges meglepetést szeretnél a következő évfordulóra, vagy csak egy nyugis hétvégre vágytok kettesben a város zajától távol, akkor irány a Balaton, irány glampingezni!