Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

Szállás

Erdei szállások a Dunakanyarban I.

 • DunakanyarGO
  Ma olyan időket élünk, amikor az elvonulás, elszigetelődés lehetősége egyre inkább felértékelődik. Túl sokan, túl összezárva, túl sokáig nem egészséges. Erre kínálnak nekünk megoldásokat a Dunakanyart övező hegyvidékek erdeinek páratlan hangulatú szállásai.
  Ma olyan időket élünk, amikor az elvonulás, elszigetelődés lehetősége egyre inkább felértékelődik. Túl sokan, túl összezárva, túl sokáig nem egészséges. Erre kínálnak nekünk megoldásokat a Dunakanyart övező hegyvidékek erdeinek páratlan hangulatú szállásai.

  Árnyas Dió Lombház, Verőce: Ház a fán Árnyas Dió Lombház - Verőce

  Ki ne szeretett volna gyerekkorában egy fára épült házban időt eltölteni? A Dunakanyarban ezt is megtehetjük, hiszen az egyik legkülönlegesebb szállás birtokba vételéhez fára kell másznunk, ugyanis egy diófára épült. Rögzítésekor viszont figyeltek a környezetbarát megoldásokra! Belseje mesét idéző színekben pompázik, a berendezési tárgyak és a bútorok, ugyanakkor tökéletes harmóniában állnak a környék hangulatával. A tulajdonosok művészi vénája minden egyes apró részletben tettenérhető, de a legszembetűnőbb mégis a fürdőszoba mozaik, amely darabról, darabra lett kirakva. A romantikus életérzést tovább fokozhatjuk a fadézsa fürdővel, amely télen is állandó jelleggel áll rendelkezésre. Wifit, tévét, rádiót ne keressünk!

  Hegyi Kabin, Zebegény: Letisztult kényelem

  Az angol nyelvben a ‘cabin’ olyan épületet jelöl, ami általában fából épül, nem túl nagy méretű és jellemzően természeti környezet veszi körül. Ezek közül a Hegyi Kabin mindnek megfelel, sőt még azon túl is. Puritán vonalaival és dizájn elemeivel, már kívülről is rögtön egy skandináv, tóparti búvóhely képét idézi fel bennünk, csak azzal a különbséggel, hogy ezt a festői Zebegényben találjuk, így a napsütéses órák száma is biztatóan magas. Az ajtón belépve hívogató belső környezet fogad minket, annak minden modern felszereltségével, mindezt a felhasznált anyagok, a terek és a fény természetes összhangjában. Külön említést érdemel a falból kiugró, erdőre néző, teljes felületen üvegezett olvasózug. Könnyedén indíthatjuk innen gyalogtúráinkat például a Börzsöny egyik leglátványosabb túrájára a Remete-barlang felé.

   

  Meredély Kunyhószállás, Leányfalu: A ’slow design’ ritmusa

  A vadon szava érintheti meg a Meredély Kunyhószállásban pihenni vágyókat. Még akkor is egy alaszkai menedékházban képzelhetjük magunkat, ha a berendezési tárgyak egyes darabjai, nagyanyánk korúak, melyek közül mindegyiknek saját története van. Mindezt persze kifinomult ízléssel szerkesztették meg a tulajdonosok. A belső rusztikus, nyers-fa burkolat teszi igazán természetesen meleggé és a környékbeli erdő szerves részévé a kunyhót. Stílusos teakonyha, queen-size ágyikó és igazi, klasszikus fa fürdőkád csábít bennünket hívogatóan a pihenésre és egy kis digitális detoxikálásra. Leányfaluról egy könnyed túra keretében érhetjük a Dunakanyar egyik legszebb panorámáját nyújtó kilátó pontot a Vörös-kő csúcsát.

   

  Mitlaker, Kismaros: Csak semmi sietség

  Dédapai örökségen épült az aprócska, kétszemélyes skandináv jellegű faház, amely a Börzsöny kapujában és a Dunától 10 percre, egész évben fogadja a természetbe vágyókat. A mindössze 20 négyzetméteres belsőben, a bútorok nagy része az örökségből megmaradt faanyagok felhasználásával készült. A tulajdonosok a környezettudatos szemlélet nevében igyekeztek a műanyagok és a környezetre terhelő kemikáliák használatát is kerülni. Hatalmas faburkolatú terasz, cseres ligetekben elhelyezett függőágyak és klasszikus tűzrakó hely fokozza az északi életérzést. Kérésre reggelivel is tudnak szolgálni, melyet a zebegényi Helyben Kávézó biztosít, helyi termékekből. A kertet egy több méter mély árokban húzódó, időszakos vízfolyás választja el Duna-Ipoly Nemzeti Park turistaösvényeitől.

   

  Naphegy, Zebegény: A nyugalomterápia

  Zebegény egyik eldugott szegletében rejtőzik ez a pazar módon megálmodott búvóhely. Rusztikus belső világával, egy délkelet-ázsiai luxus apartman enteriőrjét idézik, olyannyira, hogy a bútorok között találunk thaiföldi és indonéz darabokat is. Tulajdonosaik mégis a fürdőszobájukra a legbüszkébbek, melynek bejáratát egy kézzel készített teakfa-ajtó védi meg a külvilágtól. Szauna, dézsakád, gyertyafényes fürdő és szabadtéri fedett nyugágyak várják a relaxálni vágyókat. Amennyiben csónakázni vagy strandolni vágyunk, azt vendégmarasztaló környezetben tudjuk megtenni a zebegényi Duna-parton, amely innen egy rövid sétával elérhető.