Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

  Szállás

  (Design)kabin körkép

  • Hype&Hyper
   A lelassulós, bekuckózós, romantikus elvonulásokhoz nem is tudnánk tökéletesebb helyszínt elképzelni, mint ezeket a hangulatos kabinszállásokat! Egyediek, otthonosak, és programok után sem nagyon kell nézni, hiszen már egyszerűen az ott tartózkodás maga is élmény!
   A lelassulós, bekuckózós, romantikus elvonulásokhoz nem is tudnánk tökéletesebb helyszínt elképzelni, mint ezeket a hangulatos kabinszállásokat! Egyediek, otthonosak, és programok után sem nagyon kell nézni, hiszen már egyszerűen az ott tartózkodás maga is élmény!

   Treehouses Noszvajon

   Ahhoz, hogy inspiráló környezetben tudjunk kikapcsolódni, nem szükséges túl messzire utazni, az Egertől csupán néhány kilométerre található Noszvaj többek között az ország lefrissebb levegőjéről híres, a fák lombkoronái között ráadásul hamisítatlan luxuskörnyezetre találhatunk a tökéletes feltöltődéshez. A karakteres és tájba olvadó, TreeHouses névre hallgató üdülőház-komplexum a Bükk déli völgyében, a Síkfőkúti tavak mellett helyezkedik el. A hely luxuskabinjait 2017 december óta lehet kipróbálni, négy egységgel indultak, de a nagy sikernek köszönhetően azóta már három újabb kabin is megépült. A lombházak tervezésénél kiemelt célként fogalmazódott meg, hogy magas színvonalú, az erdei környezettel jól harmonizáló házak jöjjenek létre, a szállást kifejezetten elvonulásra vágyó pároknak szánták. Minden egység teraszán privát, szabadtéri pezsgőmedence található. Ha ez még nem lenne elég, a torony-lombházak enteriőrje privát infraszaunával egészül ki, a közösségi élményre vágyók pedig egy panorámás szaunát is igénybe vehetnek, amelyből csodálatos kilátás nyílik a Síkfőkúti tavakra.

   Sziklák - kabinok a Balaton-felvidéken

   A nagy sikert arató noszvaji lombkoronaházak megálmodóival, a TreeHouses-zal partnerségben a Hello Wood építészeti stúdióhozott létre különleges szálláshelyet: a fasétánnyal összekötött hat szikla alakú designkabin és egy fogadóépület a Balaton-felvidék egy rejtett szegletében kapott helyet, egy egykori majorság, Csórompuszta kiszolgáló helyszínén. A kabinház vagy tiny house szemlélet lényege, hogy minimális területen minőségi építészeti tér jöjjön létre, minden egyes négyzetcentiméternek megvan a pontos helye, minden ki van találva: nincsenek fölösleges terek, túlszaladt vonalak. A Sziklák kinézetét természetesen a környezet inspirálta, a szürke épülettömegek mindössze a terasz és a bejárat bemetszésénél nyílnak meg, a szoborszerű formát nem töri meg sem nyílászáró, sem lépcsősor. A kilátás a környező szántóföldekre és lankás dombokra nyílik, így a házakban pihenő vendégek semmit sem érzékelnek szomszédjukból.

   Hegyi kabin, Zebegény

   A Dunakanyar festői táján magasodó Hegyi Kabin igazi szerelemprojektjeként valósult meg. Szűr-Szabó László és belsőépítész felesége, Budai Nikolett korábban designboltot üzemeltettek, majd főként osztrák és szlovén példákból inspirálódva kezdték el tanulmányozni a kabinokat. A Hegyi Kabin helyén anno egy körülbelül 15 négyzetméteres csehszlovák faház állt, melyet teljesen elbontottak. Helyére épült a két hálószobás, csodás panorámával rendelkező könnyűszerkezetes ház, mely azóta folyamatosan fogadja a látogatóit. Berendezésekor régi dán és svéd beszállítóikhoz nyúltak vissza, a skandináv egyszerűség ötvöződik a hegyi vendégházak otthonosságával. A kuckóban nagy szerepet kap az „olvasósarok” válogatott könyvkínálata, illetve a hatalmas üvegfelület, ami teljes pompájában beengedi a Dunakanyart a nappaliba.


    

   Ég & Föld Borvendégház Szekszárdon

   Nemes Richárd eredetileg magának tervezte a Bakta-tetőn található borvendégházat, de mire elkészült, az már kicsinek bizonyult az addigra gyarapodó családjának – a 2015 óta oda járók vagy látogatásukat fontolgatók nagy örömére. Az eredeti ház lebontását követően német építész barátjával tervezték az Ég & Föld Borvendégházat, amely nevét a ház alatti, hűvös borospince és a napsütéses, gyönyörű kilátással rendelkező galéria után kapta. Az enteriőr a házaspár saját ízlését tükrözi: visszafogott, kedves és minimalista stílusú, funkcionális berendezéssel, maximális térkihasználással. A ház körüli kertben Richárd saját, organikus művelésű szőlőse található, melynek terméséből minden évben isteni kékfrankos készül, mindenféle adalékanyag hozzáadása nélkül.