Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

Szállás

7 varázslatos szálláshely Hegyalján

 • Ripka Gergely
  Közeleg a főszezon és a pandémia egyik kevés pozitív hozadékaként hozható fel, hogy a lakosság talán kicsit jobban a hazai desztinációk felé fordult az elmúlt években. Tokaj és környéke dinamikusan fejlődik: az úthálózat, a kerékpárutak, az infrastruktúra, a látnivalók fejlesztésén túl például Tokaj városában 4 és 5 csillagos szálloda és hozzájuk tartozó szolgáltató helyszínek is épülnek. Ma a borvidéki „bejáratottabb" szálláshelyei közül ajánljuk a legszebbeket.
  Közeleg a főszezon és a pandémia egyik kevés pozitív hozadékaként hozható fel, hogy a lakosság talán kicsit jobban a hazai desztinációk felé fordult az elmúlt években. Tokaj és környéke dinamikusan fejlődik: az úthálózat, a kerékpárutak, az infrastruktúra, a látnivalók fejlesztésén túl például Tokaj városában 4 és 5 csillagos szálloda és hozzájuk tartozó szolgáltató helyszínek is épülnek. Ma a borvidéki „bejáratottabb" szálláshelyei közül ajánljuk a legszebbeket.

  Préselő Vendégház

  Mivel nem mindenki az 5 csillagos luxusra vágyik, ha bortúrát szervez, így azoknak is szeretnénk kedvezni összeállításunkban, akik például aktívabb kimozdulásra vágynak, és a szállást leginkább este 10 és reggel 8 között veszik igénybe. Akik közben akár nagyobb létszámmal szívesen kirándulnak, kóstolgatnak, fesztiváloznak akár bringáznak a környéken, azoknak a kisebb vendégházak takaros romantikája még testhezállóbb is, mint a hotelek személytelen, steril egyhangúsága. Erdőbénye egyébként is a 27 borvidéki település talál legromantikusabbja. Számtalan vendégház közül választhatunk, de a Préselő organikus, természetes, autentikus bája nem csak a szobákon, hanem a tulajdonos házaspár borain is gyönyörűen lemérhető.

  Úrágya Vendégház

  Mád a borvidék másik kisebb települése, mely az elmúlt évtizedekben nagy figyelmet kapott turisztikai szempontból is. Azoknak, akik szeretnek borozni, és kikapcsolódás közben a csendes, nyugodt pihenés, hamisítatlan falusias környezet kedvesebb számukra, nekik szintén egy csupaszív szálláshely, melynek hűs pincéjéből a saját bor teszi teljessé a hegyaljai összképet. Csodásan felújított mádi kőház, igényes, rusztikus belső terek és nagyon szívélyes vendéglátás fog fogadni itt minket, Mád egyik legszebb utcájában.

  Tokaj Paradise

  A közösségi média felületein aktívabb fiatal generációk számára egy igazi kis csemege a tállyai projekt, mely teljesen alternatív, bár napjainkban nagyon népszerű élményt kínál. A futurisztikus instant-lakosztályok szinte terápiás módon közel engednek a tájhoz és a természethez a Vároldal-dűlő lágy ölén. A fűthető kilátóházikók ideálisak akár elvonulni, olvasni, alkotni, hullócsillagot és a természetet szemlélni vagy romantikázva kikapcsolódni a festői tóparton.

  Botrytis Hotel

  Szállodák közül kezdjük egy kisebb, amolyan butikhotellel, mely szintén Mádon található. A Botrytis mindenképp a magasabb igényűek szálláshelye. A szobák felszereltsége, a wellness, a kilátás, a komplex élménycsomagok és transzfer szolgáltatások számtalan élményt kínálnak a dűlőtúrától a kóstoláson át a gasztronómiáig. Mindez emberléptékű méretben, ahol a vendég kellően fontosnak érezheti magát.

  Hotel Bodrog Wellness

  Azon kényelmes, akár üzleti céllal érkező utazóknak ajánlott, akik nagy szállodákhoz vannak szokva, ahol minden igény azonnal kielégíthető, minden kéznél van: a reggeli, az ebéd, a vacsora, a személyzet, a wellness, egy karton pezsgő vagy épp a városi infrastruktúra. Sárospatak közben rengeteg élményt kínál: ott a gyönyörű Rákóczi-vár, a Bodrog-parti környezet, a vízi turizmus lehetőségeivel, vagy a Megyer-hegyi tengerszem és persze a tokaji pincészetek borai.

  Kőkapu Vadászkastély

  Zemplénben  megbújva  a  Hegyközben  találjuk.  A  vadregényes  természeti  környezet  élménye  már  a völgyben  vezető  úton  közeledve  megtapasztalható.  A  csónakázótó  partján,  a  sziklaszirten  magasodó kastélyépület  és  környékének  látványa  elragadó  (esküvőhelyszínnek  is  tökéletes).  A  kastélyt  svájci vadászkastélyok mintájára építtette gróf Károlyi László a századfordulón. Az egykoron magas rangú állami vezetők körében is népszerű vadászterület napjainkban már a tiszta, békés természetet kedvelő turistáknak is  kedvelt  célpontja.  Igazi  rejtekhely,  elzárva  a  városi nyüzsgéstől,  közel  a  Pálházi  Kisvasúthoz  és  más kirándulóhelyekhez.  Étterem,  bowling,  biliárd,  kerékpár-kölcsönzési  lehetőség  is  adott.  Hideg  vizes úszómedence, pezsgőfürdő és finn szauna áll a vendégek rendelkezésére, széles masszázskínálattal.

  Andrássy Kúria & Spa*****

  A borvidék egyedüli 5 csillagos szállodája Tarcalon látványos megújuláson ment keresztül az elmúlt években. Eddig is volt elegancia, gyönyörű wellness és egyre jobb étterem is, de a jelenlegi vezetés úgy tűnik, valóban meg tudja szilárdítani a maximális csillagok számát. A személyzet kedves és magabiztos, valamint profi módon képviselve van a bor és a történelmi borvidék. A konyha magas minőségben és egyedi megoldásokkal képes elkápráztatni a gourmet közönséget is, miközben a megújult belső terek is merészebb, izgalmasabb, frappánsabb világba kalauzolják a látogatót. (A szálloda melletti parkolónál lévő remek speciality kávézót is érdemes meglátogatni, ha az adott napon nyitva vannak.)