Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

Vonódj be! Workshopok és közös főzések a Taste Balatonon

0:00
0:00

Szabó Sára

A Balatonnál már a tavasz első napjaiban vibrál az élet! Naptárt elő: hozunk egy ízelítőt abból, milyen workshopokon és interaktív gasztronómiai programokon vehetünk részt a fesztivál 10 napja alatt!
A Balatonnál már a tavasz első napjaiban vibrál az élet! Naptárt elő: hozunk egy ízelítőt abból, milyen workshopokon és interaktív gasztronómiai programokon vehetünk részt a fesztivál 10 napja alatt!

Tavaly osztatlan sikert aratott az első Taste Balaton fesztivál, amely nem kevesebb, mint 26 balatoni étterem, gasztrohotel, valamint múzeumok és borászatok összefogásával valósult meg. A szervezők nem titkolt szándéka volt, hogy a gasztro- és kulturális rendezvény keretében összehozzák a helyi közösségeket és a Balaton szerelmeseit – ez a kooperáció pedig egy fergeteges fesztivált eredményezett. A helyi éttermek, borászatok, termelők és kulturális intézmények szoros együttműködése keretében remek programok valósultak meg, amelyek szerte az országból idecsalogatták a kultúra és gasztronómia iránt érdeklődő nagyérdeműt. Az első Taste Balaton teltházas programokkal futott, a látogatók és éttermek visszajelzései alapján pedig nem volt kérdés a szervezők számára, hogy van igény a folytatásra.

2025. március 7. és 16. között még több résztvevővel és a korábbinál is színesebb programkínálattal fut majd a fesztivál: több, mint 100 esemény közül válogathatnak a látogatók, a reggeli brunch-októl a főzős workshopokon át a kerámiázásig.

A teljesség igénye nélkül: lesz vacsoraszínház, gasztrotúra, gasztroszauna, koktélkóstoló, képzőművészeti kiállítás, BBQ workshop Dragomán Györggyel, és olyan ismert vendégek érkeznek, mint Kepes András, Gerendai Károly, Ráskó Eszter, Beck Zoli, Thuróczy Szabolcs, Grecsó Krisztián, valamint számos borász, séf és egy fantasztikus olasz vendégrégió is! De hogy mire érdemes már most regisztrálnunk, ha az interaktív programokat kutatjuk, az alábbi lista a segítségünkre lehet!

Fermentált ital és kitchen workshop a Villa Kabalában

A zöld Michelin csillagos szigligeti Villa Kabala több remek workshopot is kínál a fesztivál 10 napja alatt: részt vehetünk 2 órás fermentált ital workshopon, ahol bepillanthatunk a vízikefír- és kombuchakészítés világába, a konyhai workshop keretében pedig a professzionális főzés színfalai mögé leshetünk be. Ez utóbbi foglalkozáson megismerhetjük a modern konyhatechnológiákat és munkafolyamatokat, valamint részt vehetünk a napi szerviz felkészülési és főzési folyamataiban is. Mind a két workshop zárásaként lehetőségünk van vacsorázni, amihez külön bejelentkezés, asztalfoglalás szükséges. A fermentált ital workshopra itt, a kitchen workshopra pedig itt tudunk jelentkezni.

Főzz Szikra Gabival és Szabi, a pékkel A Konyhám Stúdió 365-ben

A fonyódi Michelin ajánlott A Konyhám Stúdió 365 csapata is igazán kitesz magáért, ami a Taste Balaton programokat illeti: március 10-én valóságos ízutazáson vehetünk részt az étterem séfjével, Szikra Gabival, ezúttal a színfalak mögött! A workshop során négy fogás készül: előétel, leves, főétel és desszert, a francia, olasz, spanyol és magyar konyha különleges ízeiből szemezgetve. Amennyiben a pékáruk világa vonz jobban, március 13-án Szabadfi Szabolcs, alias „Szabi, a pék” lesz az étterem vendége. A program keretében Szabi elkalauzolja az érdeklődőket az édes és sós pékáruk csodálatos világába, valamint megosztja titkait és különleges receptjeit, miközben a négyfogásos ebédmenü további fogásairól Szikra Gabriella gondoskodik. A közös főzésre itt, míg Szabi, a pék programjára itt tudunk regisztrálni.

Disznóvágás és kolbásztöltés a Pörcben

Íme két kiváló workshop húsimádóknak! Ha mindig is érdekelt, hogy hogyan készül a pörc, vagy hogy hogyan kell ropogósra sütni a tepertőt, akkor a március 15-i disznóvágó workshop a balatonkenesei Pörc Bisztró és Delikátban kiváló választás a Taste Balaton programjai közül! A foglalkozás során egy hentescsalád bemutatásában ismerhetjük meg a sertés feldolgozásának egész folyamatát. A közös munkát disznótoros lakoma zárja. Ám akkor sem maradunk hoppon, ha a kolbásztöltés izgatja jobban a fantáziánkat: március 7-én betekintést nyerhetünk a kolbásztöltés rejtelmeibe, mindezt a hentesdinasztiánk ötödik generációjának útmutatásával. A programon természetesen szabad a csipegetés is.

Cipődekorálás, festés és kerámiázás a Taste Balatonon

A Taste Balaton workshop kínálatában a kézműves foglalkozások sem maradhatnak el: míg a köveskáli Kővirág étteremben március 16-án Zakar Kata tulajdonos vezetésével ismerhetjük meg a kerámiázás alapjait, a balatonszepezdi Villa Chez Les Amis-ban március 13-án Vágó Réka dizájnerrel és csapatával találkozhatunk, akiknek a segítségével mi is megalkothatjuk egyedi cipődíszünket. Március 8-án és 9-én a keszthelyi John’s Pub a festészet iránt érdeklődőket szólítja meg. Kezdő vagy már haladó felnőtt alkotóknak, valamint gyermekeknek is kínálnak programot.

 

Mivel a Taste Balaton legtöbb programja kisebb, családias létszámmal zajlik, érdemes időben beszereznünk a jegyeket és lefoglalni a szállást – érdemes ugyanis több napra maradni, hogy minél több gasztronómiai programot, koncertet és workshopot látogathassunk meg a fesztivál alatt.

Hirdetés