Ugrás a tartalomhoz
A 30 hektáron elterülő Laposa Birtok valóságos borbirodalom a Badacsony tetején. A Laposa testvérek, Bence, Lilla és Zsófi – a családi vállalkozásból ki-ki kivéve részét saját szakterülete mentén – egyetértenek a közösségépítés, valamint a fenntartható fejlődés és az értékteremtés fontosságában. A főként helyi szőlőfajtákból évente 500.000 palack bor készül, amelyeket nem csak a birtokon található Hableányban, hanem a szintén családi közreműködéssel működő Frissteraszon, Szőlőhegy Bisztróban és Borteraszon egyaránt megízlelhetünk, akár vezetett borkóstoló keretében is. Az ételek mind a négy helyen helyi termelőktől vásárolt alapanyagokból készülnek, a modern bisztrókonyha által felvonultatott ízkombinációknak pedig csak a képzelet szab határt.