Sajtkészítés guineai-svájci-magyar kooperációban. A farm két tulajdonosa, a félig guineai-félig magyar Lamine Kaba és felesége, Simone, Svájcból költözött a nagyszülőktől megörökölt almáskeresztúri birtokra. Jelenleg 65 kecskéjük van, a tejből szezonális fűszerezésű sajtokat készítenek: kóstolhatunk natúr, alpesi és provence-i fajtát, de van grill- és krémsajtjuk is. A hétvégente látogatható birtokon kutyák, pónik, disznók és tyúkok között kószálva bepillantást nyerhetünk az állattartás titkaiba, szezonban pedig “Chill&Grill” elnevezésű gasztronómiai programokon is részt vehetünk.
/
Kapcsolódó tartalmak
Kapcsolódó cikkek
„Erzsébet királyné és korának képzőművészete” címmel nyílt meg Pekingben a Gödöllői Királyi Kastély és az MMNKK közös időszaki kiállítása.
A kiállítás 2025. február 16-ig látogatható Pekingben, és lehetőséget nyújt arra, hogy a kínai közönség betekintést nyerjen Erzsébet királyné Magyarországon töltött éveibe.