
Helyszín címkék:
Étteremajánló: 4 különleges vidéki vendéglátóhely
Hype&Hyper
Black Sheep Kávézó & Konyha (Debrecen)
Ha egy bőséges, tartalmas reggelivel és egy csésze ízletes kávéval indítanánk a napot, a debreceni Black Sheep kínálatában is megtalálhatjuk a számításainkat. A belvárosban helyet kapó kávézó és reggeliző koncepciója első ránézésre kézenfekvőnek tűnhet, de mégis tartogatott némi rizikót, hiszen a reggelizésnek nincs akkora kultúrája Magyarországon, így Debrecenben sem. A Black Sheep különlegességei közé tartozik saját készítésű kovászos kenyerük, amit jó eséllyel melegen szolgálnak fel reggelink kísérőjeként, de a repertoárjuk egyik alapját képezi saját, világos és sötét pörkölésű kávéjuk is. A gasztroműhelyben ma már nem csak reggelit, de hamburgert, pizzát és különféle desszerteket is megkóstolhatunk.

Il Baffo (Miskolc)
A miskolci étterem alapfilozófiája, hogy a vendéglátásban, ízvilágban és hangulatban is sajátos élményt nyújtsanak a vendégeik számára. Az Il Baffo tereiben olaszosan sziesztás életérzés fogad minket; enteriőrje a casual lounge-ok hangulatát idézi, ahol részben önkiszolgáló, részben á la carte rendszerben működik az éttermi koncepció. Ebben a jellegzetes hangulatban az autentikus olasz, de magyar és nemzetközi konyha különlegességeit is kipróbálhatjuk, legyen szó akár egy sietős reggeliről, vagy egy hangulatos ebédről.

Bitang Burger & Coffee Shop (Alsóörs)
A Balaton északi partján, Alsóörs szívében található apró hamburgerező nem csak egy gasztrohely, hanem egyfajta családias találkozóhely is. A hely megnyitásával az ötletgazdák egyrészt igyekeztek megreformálni Alsóörs gasztrokultúráját, mindemellett tinédzser kori álmukat is valóra váltották. Elmondásuk szerint burgereik népszerűsége az egyszerűségben és a lehető legjobb alapanyagok használatában rejlik. Így a hamburgerbuci például a veszprémi Mákmoiselle pékségből érkezik, a hamburgerhús pedig saját recept szerint készül. A Bitang Burger repertoárjában a húspogácsa és a pulled pork egy szendvicsben is élvezhető, valamint a hamburgerezés élményében a vegán vendégek is elmerülhetnek. Ha már itt járunk, az itallapot is érdemes felfedezni, amin a helyi borkínálat mellett a badacsonyi borvidék és a Káli-medence borai, valamint a kisüzemi Hübris sörök is helyet kaptak.

Panificio il Basilico (Szentendre)
Liszt, kovász és életszeretet harmóniája: valahogyan így jellemezhető Szabadfi Szabolcs pék, egyben a Panificio il Basilico alapítójának filozófiája, akinek odaadása a hely hangulatának alapját is adja. A Szentendrén található pékség és étterem a Duna-menti város szeretnivaló, nyüzsgő utcáitól távolabb kapott helyet, idilli környezetben, egy csörgedező patak partján. A pékség-pizzéria-étterem kínálatában kedvünkre válogathatunk a friss, helyben készült kézműves péksütemények, a tradicionális olasz konyha, valamint a nápolyi típusú pizzák változatos felhozatalából. Házi kedvencünkkel is érdemes ide betérni, hiszen az étterem kutyabarát.
