Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

Jubileumi év - SVÉT 15 - Ízek tiszta forrásból

Forrás: sajtóközlemény

    Jubileumi évet ünnepel a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) tatai nagyszabású rendezvénye, hiszen immáron tizenötödik alkalommal találkozhatnak személyesen a vidék legjobb éttermei, termelői éves seregszemléjén. Idén 2025. szeptember 13-14-én Tatán az Esterházy-kastély parkjában állítanak ki újra az egybegyűltek.
    Jubileumi évet ünnepel a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) tatai nagyszabású rendezvénye, hiszen immáron tizenötödik alkalommal találkozhatnak személyesen a vidék legjobb éttermei, termelői éves seregszemléjén. Idén 2025. szeptember 13-14-én Tatán az Esterházy-kastély parkjában állítanak ki újra az egybegyűltek.

    Az idei esztendő különleges évnek számít hiszen jubileumi évet ünnepel a SVÉT közössége. Hosszú idő telt el és megannyi feladatot teljesített az évek alatt a közösség. A legfontosabb célkitűzése a csapatnak, hogy minőségi alapanyagokat használva, minőségi ételek kerüljenek az asztalra, hogy a hazai gasztronómia a hagyományokat követve újra elsőrangú hozzávalókat használjon fel a készítésnél. A hazai éttermek a magyar agráriumot támogatva szeretné minél szélesebb körben megtalálni azokat a hazai termelőket, termelői közösségeket, akik szintén ezt az irányt képviselik. 

    Az idei év szlogenje Ízek tiszta forrásból.

    A tizenöt év számadása is ezt mutatja. A gasztronómiai közönségtalálkozón idén a fő hangsúlyt a magyar sajt és tejtermékek kapják, de emellett természetesen a mangalica is újra terítéken lesz, illetve a szarvasgomba, a magyar borok, méz és a helyi alapanyagok is kiemelt szerepet kapnak. Az idei évben is részt vesznek az eseményen határon túli kiállítók, illetve Franciaországból, Spanyolországból is érkeznek vendégeink, továbbá a Nyitott Porta Napok hazai programsorozat 4 tájegységéről: Minden, ami Szatmár-Bereg; Kisalföld Kincsei; Vasfüggöny – az Alpokaljától Dél-Zaláig; Dunántúl szíve – a Balaton-felvidéktől egészen a Vasi-hegyhátig is érkeznek kiállítók. 

    Készételek, helyi termelői áruk, vidéki ízek és sok-sok finomság kerül a tatai eseményünkön a helyszínre, hogy ezekkel az ismeretségekkel, újabb kapcsolatok elmélyítésével tudjuk segíteni ezt a réteget. Az esemény nem csak egy gasztronómiai fesztivál hanem egy igazi vásári forgatag, ahol azok a termelői portékák is jelen lesznek, amelyekből a finom ételek készültek. A regisztráció már megkezdődött a https://svet.festin.hu/ linken kaphatók a jegyek! Bővebb információ.