Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia „Halat, vadat, s mi jó falat..." – ízelítő Békés megye hal- és vadételeiből A Körösök, a megannyi ártéri erdő, a szinte érintetlen természet: halból és vadból sincs hiány Békés megyében. Kis gasztronómiai körkép – a halászlétől a vaddisznóoldalasig, és tovább.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Minket is elkapott a kombucsaőrület! A kombucsát egy úszkáló gombatenyészet erjeszti itallá, eredményként pedig egy ősi csodaszert kapunk, amit évszázadok óta fogyasztanak. Én is a megszállottja lettem, íme a tapasztalataim!
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Tejjel-mézzel, avagy a segédlelkész és a fine dining Göncruszkán a református gyülekezet nem csak remek éttermet visz, de méhészkedik, tehetséget gondoz és közösséget is épít. Sikersztori a Zemplénből.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Taste Balaton Fesztivál - étel & ital & kultúra Első alkalommal kerül megrendezésre 2024 tavaszán a TASTE BALATON 10 napos gasztro- és kulturális fesztivál, mely összefogja a balatoni régió legjobb éttermeit, szállásait és kulturális eseményeit.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Amikor a bor mesél - Tematikus borkóstolók, szakember vezetésével A 2023-ben indított Vince Borműhely alig egy év alatt hazánk egyik kedvenc boros rendezvényévé nőtte ki magát.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia „Abszolút tudunk azzal azonosulni, amiben felnőttünk” – interjú Csapody Bencével és Jahni Bálinttal 2 apa, akik sógorságban állnak egymással, feleségeik és fiaik mind megtalálták helyüket a vendéglátásban, ráadásul egy helyen.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Idő, figyelem és tapasztalás: így neveld a kovászod! Az elmúlt években kezdünk újra visszatalálni a „jó” kenyérhez, ezzel együtt a kovászolás technikája is reneszánszát éli. Hogy miért jó a kovász, azt Váczi Gergely, pályaelhagyó építész árulja el.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Innen nem mész haza üres kézzel: ezt kínálják a vidéki termelői piacok Mutatunk öt vidéki piacot, ahonnan egészen biztosan legalább egy kosárnyi vásárfiával fogunk hazatérni!
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia A kovász nyomában: Soproni lelőhelyek Igen jó érzéssel tölti el az embert, amikor lisztes kötényes, szorgos embereket lát, akik nap mint nap illatos és ízletes pékárut készítenek számunkra.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Termőföldről a kosárba: manufaktúrák szerte az országban A felgyorsult világunkban néha jó kicsit megállni, ezt a nosztalgiát érezhetjük egy-egy manufaktúra portékáit látva, miközben rájövünk, hogy mennyire igazi az az érték, amit egy kistermelőtől kapunk.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Az elfeledett Bükki borvidék Eger és némileg Mátra árnyékában talán kevesebbet beszélünk a Bükkről, pedig volt idő, amikor sokkal nagyobb szerepe volt a hazai borkultúrában, mint az elmúlt évtizedekben.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Csopaki csodák (pincék, érdekességek, látnivalók) Csopakot ismerjük. Csopakot szeretjük. - Egy bő óra csak Budáról és már át is élhető a hamisítatlan balatoni riviéra hangulata. De a füredi túlzsúfoltság mellett miért is szeretjük annyira Csopakot?
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Tanyasi ízek és életreszóló élmények a Körösök körül A tanya sokunk képzeletében igazi csodavilág. Békés megyében turistaként is bepillanthatunk az alföldi tanyák hétköznapi életébe, és finomságokat is kóstolhatunk!
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Kisüzemi sörök útja Békés megyében Számos nagyszerű kisüzem működik az ország éléskamrájaként emlegetett Békés megyében. A különleges és finom sörnek pedig lehetetlen ellenállni! Indulhatunk?
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia A BudaPrés bemutatja az alma legjobb oldalát A két borrajongó, Haberl Dániel és édesapja, Haberl Péter 2017-ben indították el vállalkozásukat, Etyeken. Azóta cidereikkel megnyitották az utat az elegáns és kifinomult magyar almaborok világa felé.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Csúcsgasztronómia a várárokban – interjú Pesti Istvánnal A Platán Gourmet executive séfjével, Pesti Istvánnal beszélgettünk a tatai Öreg-tó partján csapatmunkáról, fúziós konyháról, valamint csillagokról – s mindenről, ami a felsoroltakkal együtt jár.
Helyszín címkék: Dunakanyar Gasztronómia A valóságnál nem kell jobb aroma Ha a váci úticélokat soroljuk, mindig az elsők között merül fel a Mihályi Patisserie – a 13 éve működő cukrászat egybeforrott a Duna menti város nevével. Tulajdonosát kérdeztük édességeinek titkáról.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Kedvenc nyári frissítőnk, a szörp története A szörp maga a nosztalgia, ami visszaidézi gyerekkorunk nyarai. Hogyan vált a gyógyszeripar egykori terméke minden idők egyik legnépszerűbb élvezeti cikkévé? Most eláruljuk.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Mézbirodalom Vizsolyban Vizsolyba jellemzően középkori temploma és az ott őrzött, híres Biblia miatt érkeznek a látogatók. A település másik látnivalója Mézes Gergő mézbirodalma: a Mézmúzeum.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia ’Nosbácsi, a mikrozöldek koronázatlan pécsi királya Bogárdi János vegyszermentes mikrozöldségei nemcsak koncentrált vitaminbombák, de az ízektől is kicsattannak! De hogy mi is az a mikrozöldség, és a permakultúra, arról ő maga mesélt nekünk.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Szatmári terített asztal Magyarország legkarakteresebb konyhája a szatmári, mégis méltatlanul kevesen ismerik. No de aki egyszer megkóstolta! Soha nem feledi.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Felfaltuk az országot! Tipikus fogások Vas megyétől Csongrádig Sváb knédli, szegedi halászlé, flódni, birkapörkölt és dödölle: 5 magyar étel és 5 tájegység, amit érdemes most azonnal felfedezni!
Helyszín címkék: Debrecen és térsége Gasztronómia Nullkilométeres vendéglátás a kastélykertben Valódi termőföldtől-az-asztalra-élményt kínál a kivételes ízléssel megálmodott Graefl Major, ahol egyvalamit biztosan nagyon tudnak: vendégül látni. Nézzünk be hozzájuk!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia 5 fun fact, amit nem biztos, hogy tudtál a spárgáról! Gondosan válogatva, kötegelve vehetjük a spárgát, ízük fenséges, és elkészítésre vannak viszonylag egyszerű eljárások is. Íme 5 érdekesség, amit nem biztos, hogy tudtál a zöldségek királyáról!
Helyszín címkék: Debrecen és térsége Gasztronómia Tisza-tó környéki gasztro-kitekintő I. A Tisza-tavi gasztro-szcéna egyre izgalmasabb és színesebb.