Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia A ropogós malacfültől a robbanócukros makaronig – mit ehetünk az idei Gourmet Fesztiválon? Az MBH Bank Gourmet Fesztivál olyan hazai és világkörüli gasztroutazást kínál, amelyhez elég csak a Millenárisig menni.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Átadták a Sakura-díjakat Új szakmai díj a vidéki gasztronómiának!
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Pici hotel, parádés reggeli, piaci élmények és Michelin csillag – interjú Barna Ádámmal A 42 Restaurant séfjével, Barna Ádámmal beszélgettünk arról, miből áll az úgynevezett 42 univerzum.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Az év legnagyobb Kéknyelű kóstolója Badacsonyban A Badacsony Szőlőhegyért Egyesület, a MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Badacsonyi Kutató Állomása és a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend június 15-én rendezi meg a Kéknyelű Virágzás Ünnepét.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia GASTOUR 2024 - két nap a fenntartható gasztronómia jegyében A páratlan szépségű lillafüredi Palotaszállóban került megrendezésre a Bükki Kör és az Innotime Hungary Kft által megszervezett GASTOUR nemzetközi fenntartható gasztronómiai konferencia.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Villány a járatlan ösvényen A napfényes Villány a komoly vörösborok egyik honi mekkája. Mi most a közepesen vagy kevésbé ismert, illetve újhullámos borászatokról szólunk.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Új elnököt választott a 10 éves Balatoni Kör Pach Gábor lett az új elnöke az idén 10 éves Balatoni Körnek, a tó körüli egyesület a tisztújító közgyűlésen 9 új taggal is bővült.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia A legjobb tál különdíjával jutott tovább a magyar csapat a Bocuse d’Or európai válogatóján! Március 19-20-án a norvégiai Trondheim adott otthont a Bocuse d’Or európai válogatójának. A tét ismét nem kevesebb volt, mint a továbbjutás a lyoni döntőre.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia KávéBár Bazár 2024 – a kávé- és bárvilág seregszemléje a Millenárison Kávébajnokságok, az ország legnagyobb ginkoktélja, kóstolóasztal és pingpongbajnokság is a programok között
Helyszín címkék: Dunakanyar Gasztronómia Az ember, aki elhozta a Dunakanyarba a tüzet A Gabko Chili név nem csak Magyarországon, hanem külföldön is egyre ismertebb.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Rejtett csokoládé mennyország az Őrségben Kerek csokoládé, szögletes csokoládé, hosszúkás csokoládé, őrségi diópálinkás csokoládé, mentás csokoládé, levendulacsokoládé.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Az első magyar cigányétterem: a Kira Vendégségben az ország első cigányvendéglője tulajdonosánál
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia „Halat, vadat, s mi jó falat..." – ízelítő Békés megye hal- és vadételeiből A Körösök, a megannyi ártéri erdő, a szinte érintetlen természet: halból és vadból sincs hiány Békés megyében. Kis gasztronómiai körkép – a halászlétől a vaddisznóoldalasig, és tovább.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Amikor a bor mesél - Tematikus borkóstolók, szakember vezetésével A 2023-ben indított Vince Borműhely alig egy év alatt hazánk egyik kedvenc boros rendezvényévé nőtte ki magát.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Innen nem mész haza üres kézzel: ezt kínálják a vidéki termelői piacok Mutatunk öt vidéki piacot, ahonnan egészen biztosan legalább egy kosárnyi vásárfiával fogunk hazatérni!
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia A kovász nyomában: Soproni lelőhelyek Igen jó érzéssel tölti el az embert, amikor lisztes kötényes, szorgos embereket lát, akik nap mint nap illatos és ízletes pékárut készítenek számunkra.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Termőföldről a kosárba: manufaktúrák szerte az országban A felgyorsult világunkban néha jó kicsit megállni, ezt a nosztalgiát érezhetjük egy-egy manufaktúra portékáit látva, miközben rájövünk, hogy mennyire igazi az az érték, amit egy kistermelőtől kapunk.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Az elfeledett Bükki borvidék Eger és némileg Mátra árnyékában talán kevesebbet beszélünk a Bükkről, pedig volt idő, amikor sokkal nagyobb szerepe volt a hazai borkultúrában, mint az elmúlt évtizedekben.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Csopaki csodák (pincék, érdekességek, látnivalók) Csopakot ismerjük. Csopakot szeretjük. - Egy bő óra csak Budáról és már át is élhető a hamisítatlan balatoni riviéra hangulata. De a füredi túlzsúfoltság mellett miért is szeretjük annyira Csopakot?
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Tanyasi ízek és életreszóló élmények a Körösök körül A tanya sokunk képzeletében igazi csodavilág. Békés megyében turistaként is bepillanthatunk az alföldi tanyák hétköznapi életébe, és finomságokat is kóstolhatunk!
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Kisüzemi sörök útja Békés megyében Számos nagyszerű kisüzem működik az ország éléskamrájaként emlegetett Békés megyében. A különleges és finom sörnek pedig lehetetlen ellenállni! Indulhatunk?
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia A BudaPrés bemutatja az alma legjobb oldalát A két borrajongó, Haberl Dániel és édesapja, Haberl Péter 2017-ben indították el vállalkozásukat, Etyeken. Azóta cidereikkel megnyitották az utat az elegáns és kifinomult magyar almaborok világa felé.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia Csúcsgasztronómia a várárokban – interjú Pesti Istvánnal A Platán Gourmet executive séfjével, Pesti Istvánnal beszélgettünk a tatai Öreg-tó partján csapatmunkáról, fúziós konyháról, valamint csillagokról – s mindenről, ami a felsoroltakkal együtt jár.
Helyszín címkék: Dunakanyar Gasztronómia A valóságnál nem kell jobb aroma Ha a váci úticélokat soroljuk, mindig az elsők között merül fel a Mihályi Patisserie – a 13 éve működő cukrászat egybeforrott a Duna menti város nevével. Tulajdonosát kérdeztük édességeinek titkáról.