Helyszín címkék:
5 ütős signature ital a hidegebb időkre!
Szabó Sára
Az ősz ízei és illata édesszájúaknak a Reggeliben
A Pécs főutcáján található vendéglátóegység nemcsak a helyiek, de a külföldiek egyik kedvenc helye is. A Reggelinek a stílusos étkezésen túl a fenntarthatóság, illetve a „zero waste” szemlélet is fontos szempont, amellyel kiemelkedő példát mutatnak a környékbeli vendéglátóegységeknek. A szezonalitást szintén komolyan veszik, így természetes, hogy találunk az itallapon olyan tételt, ami a cidriben is szuper választás. Egyik legizgalmasabb, új, őszi-téli italuk a vaníliás körte latte, amely egy saját készítésű, vaníliás, körtés karamell szirup, zabtejjel összegőzölve, pici chai fűszerrel megszórva. Ha egy csészében kellene elképzelnünk az ősz hangulatát, ízeit és illatait, akkor valószínű egy ilyen italra gondolnánk először. Ezzel a krémes desszertitallal egyszerre ünnepelhetjük a színpompás őszt és pöröghetünk fel a borongósabb napokon.
Alma, kávé és whisky az I Love Pécsben: ahogy az igazi urak isszák!
Ha valahonnan élvezetes a belvárosi nyüzsgésre kitekinteni, az az I Love Pécs kávézó. A tágas belső térben kényelmes ülőrészen időzhetünk, ám ez az élmény is csak akkor lehet teljes, ha kezünkben valami igazán különleges őszi-téli ital van. A szezonálisan változó tea-, és kávékülönlegességek, alkoholos és matchás italok közül az Old Man’s Cider második alkalommal kerül a kínálatba, miután nagy vendégkedvenc lett karakteres ízvilága miatt. Kiss Béla barista italkölteménye egy szárított almachipsen áztatott, világos pörkölésű szűrt kávé, french press-szel készítve, leheletnyi erdeigyümölcs-sziruppal és Jameson ír whiskyvel. A világos pörkölésű, filter profilú kávé tökéletesen harmonizál a szárított almaszirommal és az ír whiskyvel. Az eredmény egy enyhén gyümölcsös, egyben markáns ital, ami ékes bizonyítéka a mondásnak: öreg ember nem vén ember.
Sütőtökös őrület a legdidergősebb időkre a Rokuschtól
A rókusdombi kávézó az egyik legbarátságosabb, egyben legprofibb kiszolgálást nyújtó kávészentély a megyeszékhelyen. Szezonálisan változó kínálatukra kiemelt figyelmet szentelnek, az itallapon pedig időről-időre felfedezhetjük a baristák „keze munkáját”. Az őszi-téli időszakra is készül a Rokusch, több testet és lelket melengető ital közül is válogathatunk. Egyik kedvenc tételünk a Chunky Pumpkin Spice Latte, amelyet az időjárásnak megfelelően kérhetünk melegen, de jegesen is, ha éppen tombol az indiánnyár. A speciality kávé és a bubble tea világ találkozik ebben a fenséges italban: az ősz ikonikus ízét a bubble tea-ből ismert tápiókagyöngy teszi izgalmasabbá, innen a „chunky” jelző. A csodaitalhoz pedig helyben sült pizzát is választhatunk, ha közel már a délidő. Vigyázat, addiktív kombináció!
Téli lazulás egy ütős koktéllal a Partisanban
A hajdani Nádor Szálló sörözőjéből kialakított Cafe Partisanba több dologért is érdemes betérni. Finom kávék, ütős koktélok, esténként pedig pezsgő közösségi élet vár. Ráadásul a Partisan bartenderjei az évszakhoz igazodva újra és újra előrukkolnak valami finomsággal. A Hungarian Duke egy olyan három komponensű, elegáns ital, ami a Partisan őszi-téli koktél lapján előkelő helyen szerepel. A hideg évszakokban melegen ajánljuk ezt a nem mindennapi nedűt. Hogy miért? Az Unicum Riserva alapú koktél egyszerre lágy, elegáns és merész a füstös Dos Deus vermouth-nak és a Lillet Rose aperitifnek köszönhetően. A merészek italának is nevezhetnénk, a koktél ugyanis tisztán alkohol alapú.
Merész melegség a Flash by Nexttől
A debreceni Flash by Next egyik legújabb téli „signature” koktélja a Warm Winter fantázianévre hallgató italkreáció, ami izgalmas és merész, a téli cidriben pedig kiváló választás. A pohárban grapefruit, kókuszvíz és whisky találkozik, a vagány keveréknek pedig a komló leheletfinom aromája ad egy extra csavart. Az eredmény egy határozott, kiegyensúlyozott téli ital, amelyben kivételes ízek adnak extra melegséget a hidegebb időkben.