Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

Aktív

Adj élményt! Íme, 5 szuper program, amivel örök emléket szerezhetsz édesanyádnak

  • Mészégető Marcsi
Valószínűsíthetően minden édesanya örül egy nagy csokor virágnak, ám ha igazán különlegessé tennéd az idei anyák napját, ajándékozz ezúttal minőségi időt. Íme öt szuper program, amivel bearanyozhatod május első vasárnapját!
Valószínűsíthetően minden édesanya örül egy nagy csokor virágnak, ám ha igazán különlegessé tennéd az idei anyák napját, ajándékozz ezúttal minőségi időt. Íme öt szuper program, amivel bearanyozhatod május első vasárnapját!

1. Gyönyörködjetek a virágzó rododendronok pompájában!

A vas megyei Kám mellett található Jeli arborétum nevezetessége a rododendron virágzás, amelynek sokan járnak a csodájára. A havasszépe májusban nemcsak lélegzetelállító színekben pompázik, de csodás illata is belengi az arborétum területét. Ilyenkor végigsétálni a virágok és növények sorfala között életre szóló élmény. Az itt töltött anyák napját biztosan sokáig emlegetni fogjátok.

2. Kalandozzatok a Balaton-felvidék gasztronómiai kincsei között!

Igaz, erre nem elegendő egyetlen nap, mégis különleges ajándék lehet az év egyik tavaszi balatoni látogatását anyák napjára időzíteni. Ha ínyencek vagytok, a gasztronómiai lehetőségek tárházát, amely vár benneteket, valószínűleg lelkesen üdvözlitek majd. Jó napkezdet lehet például egy reggeli a Búzalelke pékségben. A Kisapátiban található pékség díjnyertes félbarna kenyeréről híres, amelynek a kovászába a rajnai rizling mustját is beleteszik. A nosztalgikus környezet mellett persze a péksütemények is csábítóak, így az édesszájúak rögtön le is csaphatnak egy finom kakaós csigára. Amennyiben inkább az ebédre helyeznétek a hangsúlyt, akkor például a köveskáli Kővirágban a helyetek. A romantikus hangulatú, régi bútorokkal otthonossá varázsolt étteremben igazi kulináris kalandok várnak titeket, persze kitűnő balatoni borok társaságában.

 

Ha igazán nosztalgikus élményre vágytok, látogassatok el a Közért Bárba. A régen szövetkezeti boltként és kocsmaként működő házban ugyanis most pop-up galéria és bár működik, de szálláshelyek is elérhetőek az épület hátsó részében. A hatalmas Csemege felirat előtt helyet foglalva felidézhetitek a gyermekkori élményeket, miközben megcsodálhatjátok a kiállított alkotásokat. Sőt, közülük bármit meg is vásárolhattok, akár a bútorokat is. Ha igazi nyugalomra vágytok, élvezzétek a májusi naplementét egy különlegesen finom olaszrizling társaságában a Csobánc-hegyen. A gyönyörű borvidék panorámáját akár például a Villa Tolnay borház teraszáról csodálva tökéletes alkalmatok nyílik a mély beszélgetésekre.

3. Relaxáljatok Blaha Lujza kedvenc gyógyfürdőjében!

A székesfehérvári Árpád fürdő igazi kuriózum. 110 éves falai között megelevenedik a történelem. A törökfürdőből élvezhetitek a helyreállított kupola szépségét, de a patkómedence faragott oroszlánfej szobraiban is gyönyörködhettek. Persze, az élményrészleget sem érdemes kihagyni: pezsgőmedence, szaunavilág, masszázs és sószoba is gondoskodik arról, hogy testetek-lelketek felfrissülhessen. Ha édesanyád számára a legjobb ajándék idén a pihenés lenne, akkor ez egy tökéletes anyák napi program lehet.

4. Alkossatok együtt!

A közös alkotás egyre népszerűbb, hiszen remek élményprogram, amelyben igazán örömötöket lelhetitek. Legyen szó virágkötő workshopról, agyagozásról, táskavarrásról vagy élményfestésről, ma már az ország számos területén lehetőségek tárháza várja a kézműveskedni vágyókat. Ne gátoljon az sem, ha nem a kézügyességedről vagy híres, hiszen a vezetett workshopokon segítenek abban, hogy sikerélménnyel záruljon a program. Persze, mindez jóeséllyel jóízű nevetéssel is jár. Ha többen vesztek részt rajta még szuperebb családi program lehet a közös alkotás és maradandó élményt nyújthattok édesanyátoknak.

5. Fedezzétek fel a napfény városát!

Dél-Magyarország gyöngyszeme, Szeged pompás belföldi úticél lehet, ha egy kirándulással lepnéd meg édesanyádat. Belvárosában sétálva nemcsak a lenyűgöző épületekben gyönyörködhettek, de a Kárász utca üzletsorának pezsgő életét is élvezhetitek. Fedezzétek fel ráérősen a hangulatos macskaköves utcákat, csodáljátok meg a REÖK Palotát (Regionális Összművészeti Központ), és ha már arra jártok, egyetek egy finom süteményt a palota aljában található kézműves cukrászdában. Persze, a dóm, a Tisza-part és a Móra Ferenc Múzeum is ajánlott látnivalók. A napfény városában töltött nap nagy eséllyel bearanyozza az idei anyák napját!