Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

Szállás

Fedezd fel a Balatont digitális nomádként!

 • Novitatis
  Néha úgy érezzük, dobna a produktivitásunkon, ha a munkanapot a szabadban, gyönyörű környezetben tölthetnénk. Vagy valahol, ami nem a lakásunk, de nem is a megszokott iroda, ahol megismerkedhetnénk hasonló életstílusú emberekkel és közös élményekkel gazdagodhatnánk. Nos, a közösségi iroda és közösségi együttélés erre lett kitalálva!
  Néha úgy érezzük, dobna a produktivitásunkon, ha a munkanapot a szabadban, gyönyörű környezetben tölthetnénk. Vagy valahol, ami nem a lakásunk, de nem is a megszokott iroda, ahol megismerkedhetnénk hasonló életstílusú emberekkel és közös élményekkel gazdagodhatnánk. Nos, a közösségi iroda és közösségi együttélés erre lett kitalálva!

  Az elmúlt években egyre inkább eltávolodtunk a klasszikus irodai munkavégzéstől: egyre többen szeretnének angolszász nevén „home office” lehetőséget, legalább heti 1-2 napon, vagy akár teljes munkaidőben is. Számos előnye elvitathatatlan, például lefaraghatjuk az ingázási időt, és saját ízlésünk szerint kialakított otthonunk kényelméből vághatunk neki a munkanapnak. A COVID-19 járvány következtében „otthon ragadva” azonban sokan megtapasztaltuk, hogy nem mindig ideális az otthoni munkakörnyezetünk: van, hogy ki kell teregetni, vagy odaég az ebéd, és azt vesszük észre elszaladt a nap, mi pedig nem érünk a munka végére. Vagy épp ellenkezőleg: mivel ugyanaz a tér szolgál munka és a kikapcsolódás helyszíneként, nem tudunk teljesen kiszakadni a feladatainkból, ami először csak zavaró, de hosszútávon nagyon könnyen kiégéshez is vezethet.

   

  Felmerül a kérdés, hogy ennek mi lehet a megoldása: hol tudunk a tipikus irodai környezetnél lazábban, de mégis produktívan munkát végezni? Ennek a dilemmának a feloldására született meg az elmúlt évtizedben a közösségi irodák (angolul co-working) gondolata. Olyan új, rugalmas munkavégzést biztosító területek ezek, ahol minden adott egy ideális munkanaphoz: gyors internet, inspiráló környezet, finom kávé, azonban nem kell hosszú távú bérleti szerződést kötnünk: bármilyen időtávra kölcsönözhetünk helyet magunknak. A klasszikus irodai munkaterülettel szemben, a közösségi irodában dolgozó emberek általában nem ugyanannak a cégnek dolgoznak, sokan közülük szabadúszók. És ha adott a lehetőség, hogy bárhonnan dolgozzunk, miért ne választanánk az egyik kedvenc hazai úticélunkat, a Balatont?

  Kortárs mini galéria közösségi irodádban

  A szabadúszókat, digitális nomádokat, és induló vállalkozásokat célzó K125 coworking Balaton Keszthelyen kapott otthont. A közösségi iroda fő fókusza a közösség és a kreatív tér létrehozása. Ez utóbbit mi sem bizonyítja jobban, mint a saját kortárs mini galéria, amit helyi művészek alkotásaiból hoztak létre az irodában dolgozók legnagyobb örömére.

   

  Közösségi iroda tehénistállóból

  A vászolyi PortusHome igazán komplex kínálatot nyújt: egyszerre funkcionál találkozási pontként, közösségi térként, rendelkezik teljeskörűen felszerelt irodával és szálláshelyekkel. Mindezt a Balaton-felvidék csodálatos lankáira álmodták meg, Balatonfüredtől 15 km-re. A közösségi irodaként szolgáló tér egy régi tehénistállóból került átalakításra, külön figyelmemmel az üzleti igényekre: hangulatos munkaállomásokkal, tárgyalókkal, stabil, gyors internettel, projektorokkal és az elmaradhatatlan flip-chartokkal. Ezt ötvözték a környék természeti örökségével: nyitott terek, természetes anyaghasználat és hatalmas terasz, ahol épp úgy tudunk kávézgatni, mint a laptopunkon dolgozni. A közösségi irodát széles körből látogatják: vendégeik között vannak céges csapatok, digitális nomádok, egyéni utazók, környéken lakók és környéken üdülők egyaránt. Vannak, akik csak pihenni érkeznek, mások pedig csapatépítésre vagy továbbképzésre, megint mások kifejezetten a közösség miatt keresik fel őket. A közös munka mellet helyet kap a PortusHome-ban a közösségi szálláshely, közösségi együttélés gondolata is. Különleges, két- és háromágyas apartmanok állnak a vendégek rendelkezésére, saját konyhával, tágas terekkel és teraszokkal. Rendszeresen szerveznek üzleti kapcsolatépítő reggeliket, közösségi ebédeket és más gasztronómiai és sport programokat.