Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

Szállás

Erdei szállások a Dunakanyarban III.

 • DunakanyarGO
  Amilyen természetesnek vesszük manapság, hogy az ember napi nyolc órát tölt munkával, olyan természetes igényünk a pihenés is. Azonban nagyon nem mindegy, ezt hogyan tesszük: kettesben elbújva a világtól, egy hajdanvolt polgári házban, vagy a Börzsöny erdei csendjében. Hál’ Istennek a Dunakanyarnak rengeteg megoldása és meglepetése van erre is!
  Amilyen természetesnek vesszük manapság, hogy az ember napi nyolc órát tölt munkával, olyan természetes igényünk a pihenés is. Azonban nagyon nem mindegy, ezt hogyan tesszük: kettesben elbújva a világtól, egy hajdanvolt polgári házban, vagy a Börzsöny erdei csendjében. Hál’ Istennek a Dunakanyarnak rengeteg megoldása és meglepetése van erre is!

  Kényeztetés dunakanyari módra: MoodHouse 2623 (Kismaros)

  Nem kisebb célt tűztek ki a tulajdonosok, minthogy minden egyes részlettel elkápráztassák a vendégeket, akik erre csak annyit legyenek képesek mondani: AZTA! Ehhez mérten a szolgáltatások minősége és mennyisége is egy boutique szálloda szintjével vetekszik. Ígéretük szerint a személyes holmikon túl a vendégeknek semmire nem lesz szükségük az itt töltött idő alatt: mindenről a MoodHouse csapata gondoskodik! Éppen ezért a helyet 2 főre tervezték, akik teljes figyelmet, luxust, pihenést, nyugalmat, kényelmet, tisztaságot és magányt tudhatnak magukénak, ha a MoodHouse 2623-at választják úticélul.

  A visszafogott arisztokrata: Völgyház (Zebegény)

  A ház 1928-ban épült a zebegényi Újvölgyben, és ez az atmoszférájában is tökéletesen tetten érhető. Stílusos verandáján eredeti pompájába visszaállított lóca várja, hogy hűvös italunk mellett beszippantsuk a völgy páratlanul tiszta levegőjét, amit egykoron orvosi javallatra az eredeti lakók tettek meg. A ház enteriőrje is a régi és a megújult dolgok összhangját tükrözi. A kellő gondossággal megválasztott pasztell színek jól illeszkednek az egykori polgári miliő elegáns, de nem hivalkodó, törtfehér környezetébe. Az új köntösbe bújtatott vintage bútorok visszafogott harmóniában szolgálnak kényelmet, a jelenkor elvárásainak megfelelő, modern tárgyaival kiegészítve. Egy pompás reggeli után dőljünk hátra, lapozzuk fel kedvenc Agatha Christie regényünket, és repítsük vissza magunkat egy boldog békeidőbe, ami, ha jobban végiggondoljuk, épp ott van körülöttünk a Völgyházban, Zebegényben…

  Egyszer volt, hol nem volt…: Mesebeli Vendégház (Kismaros)

  Kismaros titokzatos, hegyi részében, Börzsönyligeten épült egykori nyaralót álmodtak újra a tulajdonosok, ahol egy ősfás kertben húzódik meg a gyönyörű kis mézeskalácsház. Akár kisebb társaságok hat főig is kényelmesen megszállhatnak itt. Túraútvonalak egész tárházából válogathatunk, akár a Gál-hegyen gyalogosan szeretnék bevetni magunkat a Börzsöny rengetegébe, akár kisvonattal szeretnénk a Királyrétet megcélozni, vagy esetleg a Dunát néztük magunknak úticélul.  Előre egyeztetve, igény szerint gyalogtúrát, kerékpározást vagy akár evezős programot is szerveznek nekünk, amiről visszatérve aztán infraszaunában, vagy a csertölgyekre felakasztott függőágyakban pihenhetünk.

   

  Gyermekkorunk legszebb nyarainak helyszíne: Dunakavics vendégház (Zebegény)

  Nevéhez méltóan igazi kis dunakanyari kuckó, amely arra hivatott, hogy innen visszatérve sokáig emlékezzünk az itt töltött feledhetetlen percekre. Különlegessége, hogy közvetlen a Duna parton található, és saját, privát strandon élvezhetjük akár az ébredező tavaszi, akár a nyüzsgő nyári, akár csendes őszi-téli zebegényi Dunát. A ház minden elemében a letisztult egyszerűséget, az emberi léptéket és a végtelen nyugalmat árasztja. Tulajdonosai elkötelezett környezetvédők, akik szeretnék ezt a szemléletet az ide látogatóknak is átadni.

   

  Egy darabka alpesi életérzés: Börzsönypagony Pihenőház (Kismaros)

  A tátrai, meredek tetős vendégházak stílusát idéző erdei szállás. Részletei, kiegészítői akár egy lakberendezési katalógus belső oldalai is lehetnének. A sötét kontúrok a Börzsöny vulkanikus eredetének szimbólumaként jelennek meg, amit jól ellenpontoznak az ízlésesen megválasztott világos színek. Az akár négy főt is befogadó vendégház szolgáltatásai között jakuzzit, finn szaunát, hegyi kerékpár túrát és börzsönyi gyalogtúrát is találunk. Ugyanakkor pár percre található Kismaros központja, ahonnan gyakorlatilag a Dunakanyar bármely pontja könnyen elérhető vonattal, hajóval, kerékpárral vagy gyalog.