Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

Szállás

Erdei szállások a Dunakanyarban II.

 • DunakanyarGO
  Ahogy az emberiség közelít a technológiai szingularitáshoz, úgy erősödik bennünk mindinkább a vágy: vissza kellene térnünk a természethez. A Börzsönyben és a Pilisben egyre több olyan szálláshelyet találunk, ahová visszavonulhatunk a város zajától, és újra felidézhetjük magunkban, hogy milyen is az, ha sáros a cipőnk, ha teherautó zaj helyett a csilp-csalp füzikék ébresztenek, és benzingőz helyett friss, erdei levegőt szippantunk be.
  Ahogy az emberiség közelít a technológiai szingularitáshoz, úgy erősödik bennünk mindinkább a vágy: vissza kellene térnünk a természethez. A Börzsönyben és a Pilisben egyre több olyan szálláshelyet találunk, ahová visszavonulhatunk a város zajától, és újra felidézhetjük magunkban, hogy milyen is az, ha sáros a cipőnk, ha teherautó zaj helyett a csilp-csalp füzikék ébresztenek, és benzingőz helyett friss, erdei levegőt szippantunk be.

  A Ház, Kismaros - A börzsönyligeti búvóhely

  Kis ház, szauna, erdő – erről a legtöbben talán Skandináviára asszociálnak. Pedig ezekhez elég Budapestről ötven kilométert utaznunk és elrejtőznünk Kismaros egyik eldugott szegletében. A jellegzetes meredek tetős, négyszemélyes, hétvégi nyaraló, a tulajdonosok letisztult, egyszerű és természetes elképzelése szerint éledt újjá. A felhasznált anyagok jól illeszkednek a tájba, hiszen A Ház márianosztrai andezitből épült, a beltérben pedig a fa dominál. Az északi életérzésünket a valódi, fatüzelésű, kültéri szaunával tehetjük teljessé, miután kialudtuk végre magunkat a gerendaágyon. A helyi alapanyagokból készült reggelit a Helyben Kávézó csempészi az ajtónk elé, ha előző nap leadjuk a rendelést.

   

  A Kisház, Zebegény - Zebegényi béke szigete

  “Zebegény jó helyen van, még rossz időben is,” olvasható Himmer Gellért versében, amit a Kisház honlapján találunk. Innen nem nehéz nyerni, hiszen az Akác dombra épült mézeskalács házikóból, elragadó panorámában köszön vissza a Duna völgye és az abban csücsülő festői szépségű falu. A Kisházba sem kapkodni, sem rohanni nem lehet, mert nincs hova. Innen bámulva a folyó habjain lenyugvó napkorongot, önkéntelenül is felébreszti a bennünk lakó Coelhot és a “like” áradat garantált az itt készült instagram posztunk alatt. Ha gyereket vagy kutyát is hoznánk magunkkal, szállásadóink szeretettel fogadják őket is.

  Treestyle Zebegény – Fentről, hidd el, minden szép!

  Lombház, jacuzzi a teraszon, panoráma a Dunakanyarra. Ha ezek közül csak kettő teljesül, már akkor is biztosak lehetünk benne, hogy feledhetetlen élmény vár ránk. Igazi tünde otthonra lelhetünk ebben a nyolc méterrel a föld feletti, fára épült csodakuckóban, amit a kívül-belül a Börzsöny erdeinek hangulatába belesimuló formatervezés, anyagfelhasználás tesz egészen egyedivé. Olyannyira, hogy az erdei madarak, mókusok és szarvasok is mindennapos látogatók errefelé.  Kapcsold ki a külvilágot és bekapcsol belsőd!

   

  Szarvashegy Panoráma Apartman, Szentendre - Közel a városhoz, távol a hétköznapoktól

  Ha egyetlen szóval kellene leírni a Szarvashegyet, az a ‘kényeztetés’ lenne. A Pilisi Parkerdő tőszomszédságában, Budapesttől mindössze huszonöt, Szentendre belvárosától pedig nyolc kilométerre fekvő apartman együttes méltó példája a tökéletesen letisztult luxuskényelemnek. Akár az ágyból, akár a kinti jacuzziból csodálhatjuk vég nélkül az elénk táruló panorámát, hiszen az apartman egyik oldala gyakorlatilag semmi más csak üvegfelület. Fény és természetes fafelület dominál mindent, amitől még inkább egy paradicsomi fészekben érezhetjük magunkat. Koccintani ne felejtsünk!

  Odu House, Verőce - Kilátás a Dunakanyarra

  Valószínűleg a Dunakanyar bal partjának legszebb kilátása az Odu Houseból tekinthető meg. Innen úgy tűnhet, mintha a világ egy nagy terepasztal lenne, amelyen az égiek játszanának esztétikai társasjátékot. Nevéhez illően az ODU-ban mindenhol találunk magunknak egy kis odút. Zegzugos helységekkel megbolondított belső terekkel teszik egy felfedező számára oly izgalmassá ezt az egészen egyedi stílusú szálláshelyet. Játszótér, jógatábor, nagycsaládos pihenőhely – mindegy, hogy hogyan gondolunk rá, számításunkat biztosan megtaláljuk az organikus környezet adta lehetőségekben. Amerre csak nézünk, tucatnyi ablak engedi szemünket belerévedni a messzeségbe. Madárbarát kertjében pedig sütögetés közben figyelhetjük meg, hányféle füttyöt képes a csőrös társaság megtanulni!