Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

Kultúra

Engedd ki a gőzt! Ezekben a klubokban is megteheted

  • Hype&Hyper
Ki mondta, hogy minden jó buli és koncert a fővárosban van? Magyarország vidéki nagyvárosai végtelen lehetőséggel kecsegtetnek, nemcsak történelmi-, vagy kulturális-, de a szórakozás szempontjából is – íme négy olyan szórakozóhely, ahova érdemes betérni, ha a városban járunk!
Ki mondta, hogy minden jó buli és koncert a fővárosban van? Magyarország vidéki nagyvárosai végtelen lehetőséggel kecsegtetnek, nemcsak történelmi-, vagy kulturális-, de a szórakozás szempontjából is – íme négy olyan szórakozóhely, ahova érdemes betérni, ha a városban járunk!

Amper Klub – Pécs

Ha Pécs, akkor kultúra, ám mindez nem merül ki az ókeresztény sírkamrákban, vagy Gázi Kászim pasa dzsámijában – a pécsi éjszakai élet is kecsegtet élményekkel. Az Amper Klub hazai- és nemzetközi előadókat is vendégül lát, a szórakozóhely műfaji skálája pedig kifejezetten széles. A klubban a beskatulyázás helyett a minőségi zenei élményt tartják szem előtt. Az Amper Klub ars poeticája: „nem akarunk semmi mást, csak egy jó és korszerű klubot, ahol a legfontosabb a zene”, ezt a minőséget pedig egy Funktion One névre keresztelt high-end hangrendszer biztosítja, amelyet egyébként a világ legjobb klubjaiban használnak. Az Amper színpadán olyan nevek fordultak már meg, mint Henri Gonzo és a Papírsárkányok, Beton.Hofi, vagy a Jazzbois. 


 

Petőfi Kultúrtanszék – Székesfehérvár

A Fejér megye székhelyének szívében található Petőfi Kultúrtanszék ugyancsak különböző programok sokaságának szolgál helyszínül: az egykori Petőfi Mozi épületét a szórakozni vágyó fiatalok (és egyéb korosztályok) paradicsoma lett. A Kultúrtanszék minden nap nyitva tart, szerdánként egyetemi bulikkal várja a tanulásban kimerült diákokat, hétvégente pedig élőzenés koncertekkel csábít. A tematikus bulikon, a hétköznap délutáni kávékon (vagy fröccsökön) kívül olyan formációkat is elcsíphetünk Fehérváron, mint a Hiperkarma, vagy az Anna And The Barbies. Egy szó, mint száz: érdemes nyitott szemmel járni, és figyelni a kínálatot! 


 

Helynekem – Miskolc

A Helynekem 2014-ben és 2017-ben is kiérdemelte a Magyarország legjobb vidéki klubja címet, ami nem véletlen – a Miskolc főutcáján található kulturális tér és szórakozóhely programkínálata kifejezetten sokszínű: hétköznapokon irodalmi estek várják az érdeklődőket, havonta slam poetry versenyek vannak terítéken, és csütörtökönként még táncházban is részt vehetnek a látogatók. A hétvégéken természetesen a koncertek sem maradhatnak el – pénteken és szombaton underground zenekarok lépnek fel, amelyeket igazi, tombolásra alkalmas bulik követnek. A Helynekem kortól és érdeklődéstől függetlenül mindenki számára kínál programlehetőséget, legyen az egy ütős koncert, egy hamisítatlan, egész éjszaka tartó buli, vagy egy irodalmi est. 


 

Rómer Ház – Győr

A Győr belvárosában álló Rómer Ház az előbbiekhez hasonlóan többféle kulturális programnak ad otthont: rendszeresen megtekinthető például a legfrissebb filmkínálat a kertmoziban, szerdánként „lazulgatással egybekötött eklektikus e-zenei kalandozás” várja a bulizni vágyókat, ám a valódi nagy durranást talán a Rómer Ház koncertkínálata nyújtja – a szórakozóhelyen a magyar zenei szcéna olyan előadói fordultak már meg, mint Krúbi, Lil Frakk, vagy a Blahaluisiana, a sor pedig feltehetően nem ér véget velük, és még számos nagy névre tombolhat a közönség a zegzugos Rómerben. 


 

Irány egy vidéki nagyváros, ahol nappal hazánk gazdag kulturális és történelmi örökségével ismerkedhetünk, este pedig akár életünk legjobb koncertjén, vagy egyik legfergetegesebb bulijában találhatjuk magunkat!