Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

Gasztrobarangolás a hűség városában: tárt karokkal vár Sopron

  • Mészégető Marcsi
Tűztorony, Kecske-templom, bájos utcák és egy kőhajításnyira Ausztria: a „leghűségesebb magyar városként” aposztrofált Sopron kedvelt belföldi úti cél. A gyönyörű látnivalók után érdemes a kóstolnivalókról is beszélnünk, hiszen a nyugat-magyarországi város a gasztroturisták számára is kínál ínyencségeket.
Tűztorony, Kecske-templom, bájos utcák és egy kőhajításnyira Ausztria: a „leghűségesebb magyar városként” aposztrofált Sopron kedvelt belföldi úti cél. A gyönyörű látnivalók után érdemes a kóstolnivalókról is beszélnünk, hiszen a nyugat-magyarországi város a gasztroturisták számára is kínál ínyencségeket.

Reggeli király módjára – Café Nana

A reggelizőhelyek virágkorukat élik, így nem maradhat ki ajánlónkból Sopron egyik legszebb kávézója, a Café Nana, ahol nagypolgári hangulatban fogyaszthatjuk el a nap legfontosabb étkezését – akár mentes változatban is. A villásreggeli menüje egész nap rendelhető, így a későn kelők sem maradnak le a finomságokról. Ehhez pedig a napi koffein adagunkat speciality kávékkal biztosíthatjuk. Ha nem is reggeliznénk, érdemes akár egy süteményre is betérni a nap folyamán.

 

Édesszájúak mennyországa – Harrer Csokoládéműhely és cukrászda

A csokoládékóstolást a Harrer Csokoládéműhelyben mindenképp javasolt beiktatni egy soproni látogatás alkalmával. Az osztrák családi vállalkozás már négy generáció óta működik, rendkívül magas színvonalon. Karl Harrer és felesége cukrászdájuk mellett, 2009-ben nyitották meg a műhelyüket Sopronban. Filozófiájuk szerint a legjobb minőséget és választékot szeretnék kínálni – mindezt pedig kellemesen kialakított, modern környezetben. A program így nemcsak az édesszájúaknak, de az építészet rajongóinak is tökéletes kiruccanás. A kóstoló során kézműves bonbont majszolva élvezhetjük a csokoládékészítés bemutatóját, majd nyers, ét, tej- és fehércsokoládét, illetve egyéb ízesítéseket is kóstolhatunk. Emellett ránk vár a csokiszökőkút és a csokoládéitalok felfedezése is. A kóstolóhoz előzetes bejelentkezés szükséges, amelyet a honlapon található elérhetőségeken tehetünk meg. 

 

Nagypolgári ebéd – Perkovátz-ház

Ha szeretnénk egy igazi, békebeli étteremben ebédelni, akkor irány a közel 100 éves Perkovátz-ház! Az angol pubot idéző, ugyanakkor minden ízében soproni vendéglőt Perkovátz Félix nyitotta meg 1924-ben. Ekkor még bor- és sörcsarnokként működött, majd állami kézbe került, végül a rendszerváltás idején, néhány évig tartó jogi csatározás után került vissza a tulajdonos, Félix unokája, Perkovátz Tamás kezébe. A Perkovátz-ház nemcsak konyhájáról ismert, itt tartja üléseit több soproni társaság, egyesület is. A háromszintes vendéglőben, három különböző hangulatot idéző teremben kóstolhatjuk meg a térség jellegzetes ízeit, mint például a soproni kékfrankossal készült szarvasragut. Az étterem tökéletes helyszíne lehet egy nagy, családi ebédnek.

 

Délutáni kávé a főtéren – Placz Café 1379

A Sopron nevezetességei között megbúvó, kis speciality kávézó tökéletes a pihenésre, ha elfáradtunk a városnézésben. A Placz Café 1379 a COVID alatt, 2020 júniusában nyílt meg.  A kávézót egy házaspár nyitotta, akiknek közös szerelmük a baristaművészet, és ezzel a lelkesedéssel készítenek minden egyes csésze kávét a vendégeik számára. Ha megpihennénk, válasszunk egy könyvet a polcukról és olvassunk pár oldalt, mielőtt tovább indulnánk.

 

Magyar vadnyugat - Papa Joe's Saloon & Steakhouse

Vacsorára valami könnyűt – mondanánk, ha nem várna minket Sopron különleges steakháza. A Papa Joe's Saloon & Steakhouse nemcsak a konyhájában, de a kialakításában, hangulatában is a vadnyugatot idézi. Az étteremben a steakek a szemünk láttára készülnek, így az illat és a látvány egyszerre hozza meg a kedvünket egy kiadós vacsorához. A húshoz kísérőként több mint 100 féle whiskyből választhatunk, de magyar vörösborokkal és pálinkákkal is szolgálnak. Tökéletes helyszín baráti találkozókhoz és csapatépítő vacsorákhoz.