
Helyszín címkék:
Belvedere Premier - bemutatkozik a Villa Gyetvai pezsgője
Forrás: sajtóközlemény
Igazi balatoni pincészethez hűen mikorra is időzíthették volna pezsgőnk bemutatását, mint az év legpezsgőbb időszakára, a nyár közepére? Az egy hónapig tartó Belvedere Premier az 57. alkalommal megrendezésre kerülő Kékszalag vitorlásverseny zárónapján, július 12-én, szombaton startol el a Füreden, a Villa Gyetvai Borbirtokon megrendezésre kerülő pezsgős brunch-csal. Itt találkozhat a közönség először a Villa Gyetvai pezsgővel.

„Bár mára már megvannak a közönség Villa Gyetvai-kedvencei, elég csak az üde sauvignon blanc-unkra vagy a méltóságteljes rajnai rizlingünkre gondolni, mi mégsem veszítettük el kísérletező kedvünket. A Belvedere-rel azonban új szintre léptünk, hiszen tradicionális eljárással pezsgőt készíteni alapvetően eltért a csendes borok alkotása során szerzett tapasztalatainktól. Ez is az oka annak, hogy a szőlő művelésétől a szüreti időpont meghatározásán és az alapbor elkészítésén át a pezsgősítésig és a palackos érlelésig gondoskodtunk arról, hogy a legnagyobb odafigyelés és szakértelem kísérje a Belvedere útját” – foglalta össze Gyetvai Zsolt borász, a Villa Gyetvai tulajdonosa a pezsgő születésének folyamatát.

A pincészet úgy alakította ki szőlőfajtáik összetételét, hogy az egyaránt megfeleljen a mai kor fogyasztói elvárásainak és a régió tradícióinak. A furmintból készült pezsgővel pedig egyszerre mindkét kritériumot kipipálják, hiszen borágazati adatokból, de mindennapi tapasztalainkból is egyaránt tudhatjuk, hogy a pezsgő egyike azon bortípusoknak, ami iránt stabilan nő az érdeklődés itthon és szerte a világban. Az, hogy ehhez a buborékos műfajhoz a furmintot választották, az elköteleződésünket mutatja az észak-balatoni termőterület hagyományai felé, ahol a furmintnak régre nyúló története van.

Július 12-én a füredi Villa Gyetvai Vinotéka és Borbárban indul tehát a Belvedere Premier egy kényelmes, szombat reggeli brunch-csal, majd innentől egy hónapon át sok helyen találkozhatnak még vele a buborékok rajongói.

Fotós: Kőrösi Tamás