Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

Aktív

6 bámulatos játszópark, felnőttbarát tippekkel

  • Szabó Sára
Szerepjáték reneszánsz köntösben, ejtőzés gigantikus tobozokban, kincskeresés a forró afrikai őstölgyes rejtekében? Bizton állítjuk: a játszóterezés igenis lehet izgalmas! Mutatunk 6 teljesen egyedi játszóteret és játszóparkot, amelyek még a felnőttekből is elő tudják csalogatni a kíváncsi gyermeki ént. De tippekkel szolgálunk azoknak az olvasóknak is, akik inkább a gasztronómiai élvezeteket, vagy a wellness-szolgáltatásokat keresik a játszóterek közelében!
Szerepjáték reneszánsz köntösben, ejtőzés gigantikus tobozokban, kincskeresés a forró afrikai őstölgyes rejtekében? Bizton állítjuk: a játszóterezés igenis lehet izgalmas! Mutatunk 6 teljesen egyedi játszóteret és játszóparkot, amelyek még a felnőttekből is elő tudják csalogatni a kíváncsi gyermeki ént. De tippekkel szolgálunk azoknak az olvasóknak is, akik inkább a gasztronómiai élvezeteket, vagy a wellness-szolgáltatásokat keresik a játszóterek közelében!

Középkori Játszótér – Bikal

Szerepjáték reneszánsz köntösben és időutazás korhű programokkal. Nem csalás, nem ámítás: a Bikali Élménybirtokon a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki jól érezheti magát. Az európai mércével is egyedülálló tematikus parkban attrakciók tömkelege várja a látogatókat. A miniváros óvárosán túl középkori játszótér található, ahol az apróságok vár alakú akadálypályán tehetik próbára bátorságukat. Mászókák, mászófal, hinták és csúszdák gondoskodnak az aprónép boldogsághormon-fröccséről. A „szomszéd” főtéren mindeközben harcedzett lovasok, íjászok és madarászok tartanak izgalmas bemutatókat, ahol a szülők és a nagyobb gyerkőcök ámulhatnak-bámulhatnak. Érdemes átböngészni az aktuális programkínálatot és egész délutánra tervezni Bikalon. 

Hello Hungary tipp: Az 1990-es években, a Puchner Kastély megmentése után fürdőház, különféle típusú szállások, végül az élménybirtok is megvalósult Bikalon. A gyönyörű környezetben fekvő Puchner Kastélyszállóban többek között vendégcsalogató wellnessrészleggel, éttermekkel és hétféle szálláshangulattal várják a látogatókat.

Maya Játszópark – Miskolctapolca

Ha elmerülnénk a maják titokzatos kultúrájában, akkor irány a miskolctapolcai Avalon Park! A mintegy 2500 négyzetméteres, kültéri és beltéri részekkel rendelkező Maya gyerekbirodalomban az ősi civilizáció díszletei között kalandozhatnak kicsik és nagyok egyaránt. A dzsungelhangulatot idéző, egyedi parkban mászófal, versenycsúszdák, trambulin, ügyességi, mászó- és ugrálóelemek, és megannyi időszakos program várja a családokat.

Hello Hungary tipp: Miskolctapolcára nemcsak a játszópark miatt érdemes ellátogatni! Az Avalon Park Resort & Spa hazánk egyik legszínvonalasabb családi élményparkja, amely nemcsak családbarát szolgáltatásaival és különleges, Honka technológiával épített erdei házaival, de Michelin ajánlott éttermi résszel is rendelkezik.

Agroverzum Tudományos Élményközpont – Martonvásár

A martonvásári Brunszvik-kastély parkjában különleges élményközpont található, ahol azok a gyerkőcök is remekül érezhetik magukat, akik jobban preferálják az agytornát az izomtornánál. A tudomány iránt érdeklődő kicsik különleges kiállítások, programok, játékok és kísérletek során ismerhetik meg a kutató tudósok munkáját. Ha például foglalkoztat minket a klímaváltozás, tudni szeretnénk, hogy hogyan „készül” a laborban a búza, vagy hogy milyen élőlények alakítják ki a talajt, az Agroverzumban valószínűleg nem fogunk unatkozni! Keressük az aktuális programok között például a hétvégi élménylabor bemutatókat, ahol a résztvevő kis tudósok játékos, szórakoztató kísérleteket végezhetnek!

Vizek háza élménypark – Zamárdi

Ha van valami, amit a gyerekek bárhol, bármikor előszeretettel művelnek, az a vizezés! És ha azt mondanánk, hogy van egy hely, ahol a gyerekek mindenféle kötöttség és szigor nélkül játszhatnak a vízzel, sőt, még tanulhatnak is közben? A zamárdi Vizek háza élménypark pontosan ilyen! A Siófok és Zamárdi határán található, ismeretterjesztő és szórakoztató élménykomplexumhoz bemutatóterem, vizes játszótér és tanösvény is tartozik. Itt megtudhatunk mindenféle érdekességet a Balaton vízgyűjtőjéről, az ivóvízellátásról és a szennyvízkezelésről, építhetünk vízvezetéket, végigsétálhatunk a víz útja sétányon, és ha eleget tekerünk, még szökőkutat is fakaszthatunk!

Toboz játszótér - Balatonfenyves

Mintha egyenesen a meséből lépett volna elő a balatonfenyvesi játszótér: a város szabadstrandján ugyanis gigantikus tobozokban játszhatnak az apróságok (és a nagyobbak is). Hogy ezt hogyan kell elképzelni? Szó szerint! A déli part egyik legizgalmasabb játszóterén a központi elem egy hatalmas, stilizált tobozokból álló játszóvár. A három toronyba rámpákon mehetnek fel a kicsik, a tobozok között kötélalagúton közlekedhetnek, a kijáratot pedig két csúszda biztosítja – remek kilátással a Balatonra! A játszótér nem utolsó sorban pedig csodás térelem, szokatlan művészeti alkotás és remek fotótéma, így amíg a gyerekek játszanak, a felnőttek remek képeket készíthetnek róluk és a páratlan panorámáról.

Bükki Rejtélypark – Felsőtárkány

Aki régóta vágyik a forró afrikai őstölgyes rejtekébe kincsek után kutatni, annak nem kell repülőre pattannia: elég elmenni Felsőtárkányba. Van itt ugyanis egy varázslatos hely, ahol majmokkal, törpekengurukkal és még sárkánnyal is találkozhatunk! A Bambara Hotelhez tartozó Bükki Rejtélypark megannyi kalandot tartogat a kicsiknek: Majomváros szövevényes labirintusában (valódi) törpekenguruk és szurikáták szegélyezik utunkat, és miközben próbáljuk megközelíteni a majom klán féltve őrzött helyszíneit, izgalmas kalandokba bonyolódhatunk.

Hello Hungary tipp: Ha Felsőtárkányban járunk, érdemes összekötni a kellemeset a még kellemesebbel és megszállni néhány éjszakára a Bambara Hotelben. A hotel maga rendkívül különleges, a kétszintes, 1000 négyzetméteres wellness-birodalomban pedig remek  szolgáltatásokat találunk. Részt vehetünk misztikus élményfürdőzésen, kipróbálhatjuk a meditációs lélek-oázist, az afrikai herbárium-kunyhót, vagy a hagyományos szaunák mellett egy uszadékfából épült szaunát is.