
Helyszín címkék:
Helyszín címkék:
Kovászos kenyér workshop - Folly Arborétum és Borászat
Időpont:
Hely adatai:
Hogyan készül náluk a semmihez sem fogható, illatos, puha kovászos kenyér?
Fél napos, a szüretre időzített, kovászos kenyér workshopjukon elmondja és megtanítja Turcsics Gábor, a Folly séfje.
Dátum: 09.21. (vasárnap), 9:30-16:00 (a program időtartama: 6 és fél óra)
A program részletei:
- A 6,5 órás workshopot saját kovász készítéssel kezdenek. Elmondják, hogyan kell gondozni, nevelni a kovászt. A kovász hazavihető és a megfelelő idő után felhasználható az otthoni sütéshez.
- Náluk az első lépéstől kezdődően a saját kenyerén dolgozik minden résztvevő, tehát nem készülnek előre elkészített, megkelesztett tésztával. Mindenki a saját tésztáján dolgozva tanulja meg a dagasztás, hajtás, formázás minden csínját-bínját, lépését. Minden fontos mozdulatot és technikát közösen vesznek majd át. Tekintettel arra, hogy a kovászos kenyér kelesztése hosszú idő, a tésztákat mindenki hazaviheti és otthon fejezheti be, sütheti ki.
- A szakajtót a tésztához ők biztosítják a résztvevőknek.
- A workshopon ebéddel, szörpkóstolóval és a cukrászműhelyünkbe történő rövid kiruccanással várják az érdeklődőket.
Ár: 24.900 Ft/fő, amely magába foglalja
- az arborétumi belépőjegyet
- a workshopon való részvételt
- az alapanyagokat, a haza vihető kovászt és a szakajtóban a nyers kenyeret
- egy egyfogásos ebédet és egy Folly szörpkóstolót
- és egy grátisz pogácsa- és parmezános keksz készítést
A program ára: 24.900 Ft / fő