Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

Helyszín címkék:

A természetközeli konyhaművészet - Le Primore/Pajta

    Időpont:
    Mentés a naptárba
    A természet ihlette alapanyagok, a gasztronómia művészete és két séf közös alkotása – júliusban a Le Primore Hotel & Spa La Vie Gourmet étteremében. Borda Attila Executive Séf és csapata vendégül látja Akács Istvánt, az őrségi Pajta séfjét, hogy együtt egy inspiráló, újragondolt gasztronómiai világot hozzanak létre – kizárólag erre az alkalomra.

    Egy estére minden falat élménnyé válik. Júliusban a Le Primore Hotel & Spa La Vie Gourmet étteremében olyan ízutazás vár, ahol a kreativitás, a szezonalitás és a kifinomult technikák találkoznak egy közös menüsorban.

     

    Júliusi vendégséf:

     

    Akács István 2023 áprilisa óta vezeti az őriszentpéteri Pajta konyháját. Pályája az Olimpia Vendéglőben indult, majd a Platán Bisztróban és az Onyxban is tapasztalatot szerzett. Inspirációját skandináv Michelin-csillagos éttermekből (Maaemo, Noma), valamint Mexikó gasztronómiájából merítette. A fenntartható, helyi alapanyagokra épülő konyha híve – fogásai kulturálisan sokrétegűek, mégis természetközeliek.

    )