Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

Amikor a bor mesél - Tematikus borkóstolók, szakember vezetésével

 • Forrás: sajtóközlemény
  A 2023-ben indított Vince Borműhely alig egy év alatt hazánk egyik kedvenc boros rendezvényévé nőtte ki magát.
  A 2023-ben indított Vince Borműhely alig egy év alatt hazánk egyik kedvenc boros rendezvényévé nőtte ki magát.

  Ha borról van szó, a Vince magazin több mint 15 éve stabilan a borkedvelők kedvenc igazodási pontja, függetlenül attól, hogy amatőr borkedvelőkről van szó, vagy olyan szakmabeliekről, akik képben szeretnének lenni a borvilág történéseivel. A kezdetben csak havi nyomtatott lapként létező magazin ma aktív, napi többször frissülő online tartalmakkal bővült; egy éve pedig az olvasók nemcsak elméletben, hanem a gyakorlatban is elmélyíthetik tudásukat. A Vince csapata a Vince Borműhelyt olyan borkedvelők számára hozta létre, akik a minőségen és az élményeken túl kíváncsiak arra is, mi van egy palack jó bor mögött – amely út során válogatott szakértő kalauzok egész sora vezeti végig a finom borokra és tudásra szomjazókat.

   

  A Vince Borműhely több mint egy hagyományos tematikus borkóstoló. A Vince csapata hisz benne, hogy egy palack bor mesél: borról, terroirról, történelemről – és erre most még több embert szeretnének megtanítani. Egy palack bornak közösségépítő szerepe van és aki egyszer ráérez az ízére, még többet és többet akar. Emberekből, és ismeretekből is. A Vince Borműhely lehetőséget biztosít bárkinek, hogy zárt körű, családias rendezvényen, borrajongók társaságában, remek borokat, ínycsiklandozó falatokat kóstolgatva mélyítse ismereteit, s kössön akár új, életre szóló barátságokat.

   

  Az elmúlt szűk egy év alatt a mindig telt házzal zakatoló Vince Borműhelyben bemutatkoztak már a Vince magazin tesztjén legmagasabb pontszámot kapott hordós chardonnayk, dr.Lőrincz Györgyék páratlan egri borai, tartott kóstolót a már minden hazai szakmai díjat elnyert ifj. Figula Mihály, aki dűlős olaszrizlingjeivel kápráztatott el mindenkit, és a 2023-ban a Borászok Borászának választott Heimann Zoltán is, aki parádés, zenei aláfestéssel szinesített Barbár vertikális kóstolójával írta be magát a Borműhelyek történelmébe– idén februártól pedig újabb szintre kapcsol a Vince csapata.

   

  Egy év a borok körül

   

  Az elmúlt évben a Vince Borműhely már bizonyította, hogy nemcsak egy hagyományos borkóstoló, hanem olyan élmény, amely során a borok története, a hely, ahonnan származnak és a mögöttük álló emberek ugyanannyira fontosak, mint a borok minősége.  2024-re nemcsak megmarad a lendület, hanem szintet is lép a Vince Borműhely. Februártól kezdődően minden hónapban jelentkezik, figyelembe véve az aktuális bortrendeket, valamint, hogy hogyan alakul a fogyasztói ízlés. Új helyszínre költözik, méltó és végleges otthonra lel Budapest felett, a felejthetetlen, panorámás újbudai VIRTU Restaurant falai között. A Lágymányosi-öböl MOL Campusának 28. emeletén található top gasztronómiai élménypont nemcsak a hazai és regionális konyha legjavát kínálja vendégeinek, kiváló minőségben, hanem borválasztékával és borkóstoló termével csupán néhány hét leforgása alatt vált a hazai borbarátok és borszakértők fellegvárává.

   

  Vince Borműhely február: a furmint legjava

   

  Az idei első esemény középpontjában a február hónaphoz igazodva, a furmint szőlőfajta áll. A limitált létszámú közönség poharaiban a Vince szakértői által kiválasztott, általuk az ország top tételei között számontartott furmintok kerülnek majd. A sort a Vince magazin következő bortesztjén, és a hagyományosan a Hagyományok Házában megrendezésre kerülő Furmint Február Nagykóstolón legszebbnek talált tételek alkotják. Ennek megfelelően a borsorról leghamarabb február második hetében hull majd le a lepel, azt viszont már most is lehet tudni, hogy ezúttal ki lesz az a szakértő, aki bevezeti ebbe a csodálatos világba a borra kíváncsiakat. Ezt a szerepkört ezúttal Dr. Mészáros Gabriella tölti be, akinek a szakértelme vitathatatlan: a Borkollégium alapítója, oktatója, aki maga is számos boros tematikájú könyvet jegyez. Lankadatlanul járja a borvidékeket, nemcsak itthon, hanem külföldön is, személyes barátságot ápol a termelőkkel. Személye, szakmai tudása a garancia arra, hogy a kóstoló után még a legelhivatottabb furmintfanatikusok is új ismeretek birtokában térhetnek haza – ugyanígy azok is, akik még csak most ismerkednek a fajtával.

   

  A furmint legjava: 2024.02.29 csütörtök 18.00-20.00

   

  Előadó: dr. Mészáros Gabriella

  Helyszín: 1117 Budapest Dombóvári út 28. MOL Campus - Virtu Restaurant

  A tematikus borkóstoló után megéri maradni vacsorára is, hiszen most számukra ajándék desszerttel kedveskedik a Vince csapata.

  Csatlakozz a Vince Borműhelyhez, és légy te is egy igényes, borkedvelő közösség tagja!