Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

Tavaszváró MINI SVÉT

Időpont:
Mentés a naptárba

Hely adatai:

Színes-illatos, vidám kavalkádra invitálják a szervezők a vidéki gasztronómia szerelmeseit. Egy olyan rendezvényre, ahol karnyújtásnyira lesznek a séfek a kóstolgatóktól, ők maguk tálalják a vendégek előtt az ételeket, így könnyen szóba elegyedhetünk velük, a merészebbek meg is simogathatják kedvenc éttermük konyhafőnökeit.

Idén március 25-re esik a nagy nap, amikor megnyílik a Rosinante kapuja, és elindul a tavaszi szezon. Az idei gasztro randevún a Kistücsök (Jáhni László), a Nomád (Balogh Bari), a Macok (Macsinka János), A Séf és a Kertész (Horváth Gábor) lesznek a hagyományosan visszatérő vendég éttermek, a házigazda Rosinante (Ódor Gergő) mellett. Két újdonsággal is készülnek a szervezők: a SVÉT elnöke Ruprecht László és Ádám Csaba a lajoskomáromi Páskom 1802 gasztroműhely séfjeinek ételeit is megkóstolhatják a Rosinante-ba látogatók, és a desszert fronton nagy közönség kedvenc Harrer Cukrászda és Csokoládéműhely is jelen lesz, így a mindig mosolygós Harrer Beával is találkozhatnak a sütik és kézműves csokoládék kedvelői. Meglepetésként a győri Búzakék Pékség (Takács Gábor) croissant variációkkal és vadkovászos péktermékekkel mutatkozik be. Az éttermek kóstolóadagokkal készülnek, így lehetőség lesz többfélét is kipróbálni.

 

A SVÉT fontos törekvése, hogy a tagéttermeibe érkező vendégeket minél több hazai termékkel ismertessék meg, idén a kisüzemi sör az egyik fontos ital, melyet szeretnének minél több érdeklődőhöz eljuttatni, így lesz egy kis sörbemutató is a programok között. Sőt, halas meglepetésekkel is készülnek a séfek. A borokért a Bortársaság felel.

 

A Rosinante különleges tavaszi gyógynövényekkel fűszerezett koktélokkal is készül, már a napsütésre hangolódva.

Játszósarok is lesz a legkisebbeknek.

A rendezvényre a belépés ingyenes (a rendszer 0 Ft-os jegyet ad), de regisztrációhoz kötött. Regisztráció itt

 

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Hogyan lehet majd fizetni a kóstolókért?

Készpénzzel és több étteremnél kártyával is. 

Időjárásfüggő-e a rendezvény?

Bármilyen is lesz az idő, mindenképpen megtartják az eseményt. Az éttermek a séfekkel bent lesznek a kertkapcsolatos étteremben, a vendégek a kertben tudnak majd kényelmesen leülni. Rossz időben megoldják, hogy legyen sátor a fejek felett, de mindenképpen réteges öltözködés javasolt.

Kutyabarát-e a Mini SVÉT?

Igen, de kérik, hogy a kutyusok pórázon érkezzenek.

Hogyan lehet eljutni el a Rosinante-ba?

Gyalogosan vagy bringával, komppal: Szentendrén, a Duna parton, a Napórás házzal szemben van a Rév, ahonnan kora reggeltől, este fél nyolcig minden óra 30 perckor indul a kishajó: 350 Ft/fő/út. A szigeten kikötve még 500 méter a Rosinante az aszfaltos úton sétálva. A szervezők nagyon örülnének, ha minél többen ezt a közlekedési módot választanák!