Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

Átadták a 2025-ös Sakura-díjakat!

Forrás: sajtóközlemény

    Az idei évben második alkalommal került átadásra a Sakura-díj, amelyet 2024-ben a Stílusos Vidéki Éttermiség és a Toyota Sakura hozott létre. 2025-ben Kisléptékű Termékelőállítók Érdekképviselete egyesület ajánlásával két új kategóriával bővült a díj: országosan első alkalommal kerültek elismerésre a helyi terméket előállító kistermelők és REL szervezők munkája. A helyszín megválasztása több szempontból is rendhagyó volt, hiszen a rendezvény, Nagykörűn, az ország „cseresznyés kertjében”, ráadásul egy csodálatos természet közeli környezetben a Lombkorona sétány által biztosított festői szépségű, ártéri fák ölelésében volt megtartva.
    Az idei évben második alkalommal került átadásra a Sakura-díj, amelyet 2024-ben a Stílusos Vidéki Éttermiség és a Toyota Sakura hozott létre. 2025-ben Kisléptékű Termékelőállítók Érdekképviselete egyesület ajánlásával két új kategóriával bővült a díj: országosan első alkalommal kerültek elismerésre a helyi terméket előállító kistermelők és REL szervezők munkája. A helyszín megválasztása több szempontból is rendhagyó volt, hiszen a rendezvény, Nagykörűn, az ország „cseresznyés kertjében”, ráadásul egy csodálatos természet közeli környezetben a Lombkorona sétány által biztosított festői szépségű, ártéri fák ölelésében volt megtartva.

    A díj, nem csak egy elismerés, hanem egy hosszútávú együttműködés, közösségépítési céllal jött létre. Hosszútávú cél, azoknak a kapcsolatrendszereknek a visszaépítése, amelyek  fontosak az oktatás, agrárium, kistermelői réteg, turizmus és gasztronómia szereplőinek együttműködéséhez. Az esemény egyik fontos és jelképes eleme volt 6 db cseresznyefa elültetése.

     

    A helyszínt és a szakszerű ültetést Nagykörű Önkormányzata részéről, Marsi Szilvia, Nagykörű Polgármester Asszony, illetve Baráth József, Alpolgármester Úr biztosították.

     

    Az ültetésen részt vettek:

    -Magyarországi Japán Nagykövetség

     -Planete Terroirs

    -Magyar Konyha Magazin, SVÉT, Bükki sajt

    -Máramarosi Polgármesteri Hivatal, NAK

    - Herman Otto Intézet, Magyar Agrárminisztérium

    - Toyota Sakura, Kislépték Egyesület

     

    A rendezvény idei évi díjazottjai, akik csatlakoztak a tavalyi év kitűntettjeihez:

    TERMELŐI kategóriában:

    Valaha Tanya - Kulcsár Balázs; György Varga; Bolya Gergely; Kéri Márta; Filep László és Filepné Pivoda Piroska; Maszlik Családi Gazdaság; Zoltan Lengyel; Norbert Zsankó; Varga Péter - Csehipuszta; Marika és Jani bá' Vendégasztala - Juhászné Pócsik Mária és Juhász János; Vargáné Topor Erika; Horhos Völgyi Birtok - Gulyás Anna és Kaczkó Dániel; Csupaszív Fürjészet - Simon János és Simon Tímea; Béla Országh; Kiss Lajosné; Haldasajt - Nagy Gergő és Katona Edit; Anna Payr; Ezercsepp Méhészet - Vizvári Renáta és Varró Gyula

     

    REL SZERVEZŐ kategóriában:

    Anita Nardai; Mónika Szőts; Szabó Tibor; Tímea Zsédenyi Németh; Nagy Imre - Civilek a Lakóhelyért Egyesület; Margit Weisz; Krisztina Pályi; Pataki Péter REL Szervező; Zalatnay László és Palicz Ildikó; Regina Csatlós; Adrienn Szabó; Nagy Anita Lilla; Katalin Réthy; Bálint Fazekas; Farm Inn Fogadó - Étterem Zalacsány Örvényeshegyen

     

    Gasztronómiai kategória:

    1 Mirage Étterem Hajdúszoboszló (1 virág)

    2 Villa Borka, Abádszalók (1 virág) 

    3.Sobri Halászcsárda, Baja (1 virág)

    4 Frankó Tanya és Haluska ház (1 virág) Békéscsaba

    5 Barka Étterem- Tállya (1 virág)

    6 Páskom 1802 (2 virág)

    7 Iszkor, Mályinka (3 virág)

    8. Lokalista, Nagykanizsa (3 virág)

    9. Pajta, Őriszentpéter (3 virág)

     

    Pékség és étterem kategória:

    Szabi a Pék, Szentendre ( 3 virág)

     

    Sajtkészítők kategóriában:

    1 Alpokalja sajt - Németh Balázs

    2 Pipitér sajtműhely - Székely Nóra

    3 Hegyesi éléstár - Deák Szilvia

    4 Bükki sajt - Sándor Tamás

     

    A Mangalicatenyésztők és termék gyártók kategóriában:

    1 Magyaródi Tibor ( Istvándi és Társai Kft )

     Káptalantóti

    2 Kocsis Tanya ( Kocsis István, Kander Lajos és Kobzos István)

     Tiszaeszlár

    3 Hornyák Tamás ( HB Mangalica)

    Gesztely-Újharangod

     

    Média kategóriában:

    Magyar Konyha Magazin

    Hirdetés