
Helyszín címkék:
Kik jutnak döntőbe az idei Év strandétele versenyen
Forrás: sajtóközlemény
Továbbra is dübörög a balatoni Beach Food trend, aminek fontos értékmérője, hogy a tavalyi nevezési rekordhoz közelítően húsz hely nevezett összesen 36 ételt az Év strandétele versenyre. Különösen magas szám ez, ha figyelembe vesszük, hogy a nevezési feltételek alapján nemcsak egészséges, lehetőleg helyi alapanyagokból készített, de ezen túlmenően kimondottan kreatív és a strandgasztronómiát megújító ételeket vár a versenyt kiíró Balatoni Kör, akinek tagjai július végére zsűrizték végig a nevezett ételeket.
Továbbra is dübörög a balatoni Beach Food trend, aminek fontos értékmérője, hogy a tavalyi nevezési rekordhoz közelítően húsz hely nevezett összesen 36 ételt az Év strandétele versenyre. Különösen magas szám ez, ha figyelembe vesszük, hogy a nevezési feltételek alapján nemcsak egészséges, lehetőleg helyi alapanyagokból készített, de ezen túlmenően kimondottan kreatív és a strandgasztronómiát megújító ételeket vár a versenyt kiíró Balatoni Kör, akinek tagjai július végére zsűrizték végig a nevezett ételeket.
Kardos Gábor az Év strandétele ötletgazdája kiemelte: „Idén is kifejezetten erős volt a mezőny, a már korábbi években díjazott legismertebb Beach Food helyek mellett jópár újabb is bizonyította, hogy a csúcsminőségben is kifejezetten erős a verseny. Egyértelműen ki kell mondani, hogy ma jóval több kiváló strandbüfé és strandbisztró van a Balatonnál, illetve jobb ár-érték arányban kínálják ételeiket mint mondjuk négy-öt éve, mikor a nagyközönség megítélése a mainál pozitívabb volt. A közvélekedést tehát sajnos nem igazán szakmailag megalapozott objektív minőségi kritériumok alakítják, a zsűri viszont csak így hajlandó az előválogatást végezni. Elég átfogó képet kapunk a nevezők alapján az adott év kínálatáról, illetve mélységében is alkalmunk van megismerni a tóparti Beach Food kínálat legjavát. Fontos aláhúzni, hogy azok is többnyire kiváló ötletekkel álltak elő, akik idén nem jutnak tovább, így érdemes jövőre újra indulniuk, lehetőleg jobban megismerve a díjazottak kínálatát.“
Idén a következő kilenc hely jutott be az augusztus 6-án tartandó döntőbe (némelyikük több étellel) - az idei díjazottakat másnap, augusztus 7-én hirdetik ki:
- A Pizza Sztori, Balatonmáriafürdő: Harcsa Supplí
- Bl Yachtclub, Balatonlelle: Rántott kolbász, illetve rántott tofu Bao
- Club Tihany – Beach Grill: Mogyorós ropogós pisztráng „tökfőzelék”, currys barack, csíkos lángossal
- Fogas Bisztró Alsóörs: Harcsa Csevap, Rántott tej
- Julcsi Kalácsoda, Siófok-Szabadifürdő: Sós-sajtos BBQ húsos kürtős coleslow-val és Aranygaluskalács
- Kicsi Csóka bisztró, Balatongyörök: Bivalytatár, velős csont csónakban, burgonya gratin
- Lángos World, Balatonmáriafürdő: Lángos-evezős pisztráng csónak
- Lángos World, Balatonmáriafürdő: Lángos-evezős Cseng Curry csirkés csónak
- Mónisüti, Gyenesdiás: Granola Optimist
- Szevasztok Bisztró, Balatonszárszó: Faszénen sült tokhal ratatouille