Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

Szállás

Imádnivaló hely Hegykőn a Tornácos, mutatjuk, mi vár Rád náluk!

  • Käesz Judit
Hegykő, a Fertő tó nádasokkal övezett partja mellett fekszik, a település a Fertő-Hanság Nemzeti Park szerves része. Gyógyhatású termálvize, termálfürdője, kerékpáros útjai és gyönyörű környezete igen népszerű célponttá teszik. Az itt eltöltött idő alatt a pihenés, az élmény valóban maradandóvá válik – pláne, ha a Tornácosban szállunk meg!
Hegykő, a Fertő tó nádasokkal övezett partja mellett fekszik, a település a Fertő-Hanság Nemzeti Park szerves része. Gyógyhatású termálvize, termálfürdője, kerékpáros útjai és gyönyörű környezete igen népszerű célponttá teszik. Az itt eltöltött idő alatt a pihenés, az élmény valóban maradandóvá válik – pláne, ha a Tornácosban szállunk meg!

A Tornácos ház és étterem 1996 óta fogadja Hegykőn vendégeit: ma már a Hospely család második generációja dolgozik a komplex szolgáltatásokat kínáló szálláshelyen és étteremben. A fiúk családjukkal együtt kiveszik a részüket a szállás és az étterem mindennapi működéséből, szinte nem lehet úgy érkezni, hogy valamelyikükkel ne találkoznánk. A Fertő-táj népi építészetének stílusjegyeit magán viselő Tornácos Ház épületét Koller József, Zámbó Teréz YBL díjas tervező házaspár tervezte, Kovács Alajos, Patonai Terka és Brodzky Ferenc népi iparművészek és a szomszédos falvak mesterembereinek munkáját dicsérik. A ház éttermében a tradicionális magyar ízek mellett nemzetközi ételspecialitásokat, szezonális különlegességeket is kóstolhatunk. Az ételek a térség hagyományos alapanyagaira támaszkodva készülnek. Az étteremhez nyári terasz, grilludvar, veranda és téli kert, valamint cukrászműhely kapcsolódik. Működik itt egy delikát bolt is: a Spejz, ahol a helyi termelők „Vidék minősége” védjeggyel ellátott termékeit vásárolhatjuk meg. A különböző borok, szörpök, sajtok, fűszerek, mézek, csokoládék, zölddió termékek és paprika készítmények mellett a hegykői 1Csepp Pálinka kínálatát is megtaláljuk itt, de ékszerek és kerámiák közül is válogathatunk.

2020-ban a Tornácos új apartmanházzal bővült, az épületegyüttes 100 méterre esik a főépülettől. Itt 10 szoba található (míg a főépületben 23), melyben kétágyas szobák, családi apartmanok, de baráti társaságoknak tökéletes 4 szobás lakrész is kialakításra került. A legtöbb szobához panoráma erkély tartozik, amelyről csodás kilátás nyílik a Fertő-Hanság Nemzeti Parkjának nádasára. A reggelit mindkét szálláshelynél a Tornácos ház éttermében vehetjük igénybe, ahogy a wellness és SPA szolgáltatásokat (élménymedence, finn- szauna, gőzkabin aroma és színterápiával, pihenőkert, csendszoba vízágyakkal és sófallal, fitness terem) is itt találjuk. A wellness rész az épületben 450 m2-en terül el, ahol a hidromasszázzsal és ellenáramoltatóval felszerelt élménymedence teljes kikapcsolódást, relaxációt nyújt.

És ne feledjük, Hegykőn számtalan jó program is vár ránk: a Csipkemúzeum, a Vasúti lámpamúzeum, a horgásztó, a Fertőszéplaki tájházak, a közelben lévő Fertőrákosi Kőfejtő és az 1Csepp Pálinkafőzde. A hegykői termálfürdő egész évben vár bennünket nyitott és fedett medencéivel, az 1434 méter mélyről felszínre hozott 55°C hőmérsékletű hegykői gyógyvízzel, és itt természetesen különböző gyógykezeléseket is igénybe vehetünk. Kiránduljunk egyet a Nemzeti park területén, vegyünk részt egy hajnali madárlesen, vagy menjünk kenutúrára, ahol megcsodálhatjuk a vidék gazdag élővilágát. De sétakocsikázhatunk, lovagolhatunk is a közeli Nagycenken, vagy innen elindulva akár körbe is tekerhetjük a Fertő tavat.  A Fertő-Hanság Nemzeti Park nyújtotta kalandok, a hegykői termálfürdő, a Fertő tó környékét behálózó kerékpárutak, a kulturális programok mind-mind hozzájárulnak, hogy Hegykőn és a Tornácosban visszatérő vendégek legyünk. Mert néha jó megállni, közös élményeket gyűjteni egy, a világ zajától mentes helyen. A Hospely család pedig mindent megtesz azért, hogy otthon érezzük magunkat náluk.