Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Mézbirodalom Vizsolyban Vizsolyba jellemzően középkori temploma és az ott őrzött, híres Biblia miatt érkeznek a látogatók. A település másik látnivalója Mézes Gergő mézbirodalma: a Mézmúzeum.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia A fröccs Bor és szikvíz változatos kombinációit csak mi, magyarok ismerjük igazán. De pattanjunk be az időgépbe, és derítsük ki, hogy hol és mikor került először szóda a borba (vagy fordítva?).
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia ’Nosbácsi, a mikrozöldek koronázatlan pécsi királya Bogárdi János vegyszermentes mikrozöldségei nemcsak koncentrált vitaminbombák, de az ízektől is kicsattannak! De hogy mi is az a mikrozöldség, és a permakultúra, arról ő maga mesélt nekünk.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Jog, grafikai stúdió, wagyu marha tenyésztés – interjú Zichy Mihállyal A magyar csúcsgasztronómia Zichy Mihálynak köszönhetően figyelt fel a a wagyura. Ófalui birtokán azonban nem úgy élnek a marhák, ahogy Japánban: sör és masszázs helyett a szabadságon van a hangsúly.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Szatmári terített asztal Magyarország legkarakteresebb konyhája a szatmári, mégis méltatlanul kevesen ismerik. No de aki egyszer megkóstolta! Soha nem feledi.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Felfaltuk az országot! Tipikus fogások Vas megyétől Csongrádig Sváb knédli, szegedi halászlé, flódni, birkapörkölt és dödölle: 5 magyar étel és 5 tájegység, amit érdemes most azonnal felfedezni!
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Szilvadzsungel a Szamos partján A szatmári szilva fogalom. Kiváló pálinka és különleges lekvár készül belőle. Utánajártunk az eredetének.
Helyszín címkék: Debrecen és térsége Gasztronómia Nullkilométeres vendéglátás a kastélykertben Valódi termőföldtől-az-asztalra-élményt kínál a kivételes ízléssel megálmodott Graefl Major, ahol egyvalamit biztosan nagyon tudnak: vendégül látni. Nézzünk be hozzájuk!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia 5 fun fact, amit nem biztos, hogy tudtál a spárgáról! Gondosan válogatva, kötegelve vehetjük a spárgát, ízük fenséges, és elkészítésre vannak viszonylag egyszerű eljárások is. Íme 5 érdekesség, amit nem biztos, hogy tudtál a zöldségek királyáról!
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Magyarország legrégibb vegetáriánus étterme, az egri Govinda Az egri Govinda étterem nem csak a város egyik legkedveltebb étkezdéje és spirituális központja, de hazánk egyik leghosszabb ideje működő vegetáriánus étterme is.
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Borkóstolás négykeréken, Sopronban Miről is szól a borkóstolás? Csak úgy, mint minden más, a személyes élményről. Kocsis Miklóssal indulunk UAZ-os kirándulásra a Soproni borvidéken.
Helyszín címkék: Debrecen és térsége Gasztronómia Tisza-tó környéki gasztro-kitekintő I. A Tisza-tavi gasztro-szcéna egyre izgalmasabb és színesebb.
Helyszín címkék: Szeged és térsége Gasztronómia Tujázás Szegeden: a város éjjeli arca Szöged este, nem csak villamosablakból nézve.
Helyszín címkék: Szeged és térsége Gasztronómia A világhírű félegyházi hízott libamáj Kiskunfélegyháza remekei, a Liba fesztivál és a hízott libamáj.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia "Pálinkalandok" Békés megyében Aki akar, ma már a pálinka olyan változatait is megkóstolhatja, amelyek a legnemesebb italokkal vetekszenek. Bőven találunk ilyet Békés megyében is – próbáljuk ki, érdemes!
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Márton-napi vigasságok: ezeken a helyeken eheted a legfinomabb libacombot! Szent Márton napja hazánkban különös jelentőséggel bír – érdemes ilyenkor megkóstolni a libából készült, tradicionális finomságokat és az újbort. Mutatjuk, hol juthatsz hozzá a legfinomabb falatokhoz!
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Indul a sütőtökvadászat, ezeken a helyeken szüretelheted az őszi csodát! A tökéletes sütőtökös recepthez minőségi alapanyag dukál: mutatjuk hol, és kinél érdemes beszerezni az őszi csodát Baranyában. gazdaság / farm / kert piac termelői piac kisgazdaság zero waste
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Egy színész, egy leves és egy kulináris tradíció: az Újházy-tyúkhúsleves története Az Újházy-tyúkhúsleves sokak kedvence, de vajon kinek és minek köszönhető, hogy ez a leves ennyire népszerűvé vált? A cikkből kiderül!
Helyszín címkék: Dunakanyar Gasztronómia Éhes vagy? Zebegényben hagyatkozz az orrodra! A sülő húsok illata, a füst, a fűszerek varázslatos felhői az emberek legősibb ösztöneihez szólnak. A barbecue viszont nem csak a velünk élő hagyományok miatt fontos.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Kincskereső élmények gyerekekkel, avagy családos élmények Tokajban Nem is gondolnánk, hogy egy pincészet mennyi, gyermekek számára is izgalmas kalandot rejthet.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Tujázás Miskolcon: Diósgyőr (nem, nem írtuk el) Ha kivillamosozunk Diósgyőrbe, ne csak a stadiont és a várat nézzük meg, akad még látni- és kóstolnivaló is, bőven.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Nagy balatoni szörpajánló Szörp készíthető szinte bármilyen gyümölcsből, gyógynövényből, és ezt a balatoni termelők be is bizonyítják: nehéz lenne ennél színesebb kínálatot elképzelni.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia A fenyőerdő titkai Kiváló étterem a fenyőerdő közepén, Szabolcs-Szatmár-Bereg szívében. A hely, amit érdemes felvenni a bakancslistára!
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Az első magyar sajtolású olívaolaj Török Csabával, a 2HA Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosával beszélgettünk, aki a Balaton-felvidéken, Magyarországon elsőként olívaolajat sajtolt.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Szarkaláb Bisztró: több lábon álló mádi családi siker A fiatal Szarka Dénes mind a bor, mind a vendéglátás világában szerzett inspirációkat, mára önálló bisztrót vezet a település északi csücskében.