Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Szelíd turizmus, minőségi vendéglátás Köveskálon Köveskál a Káli-medence talán legnépszerűbb turisztikai célpontja, ami a hely szépségén túl annak is köszönhető, hogy az itt megtelepedett vendéglátók elkötelezettek a minőség iránt.
Helyszín címkék: Szeged és térsége Gasztronómia A paprikakrémek királya – minden, amit az ajvárról tudni érdemes A gasztronómiai kalandoroknak valószínűleg nem kell bemutatnunk ezt a határokon átívelő népszerűségnek örvendő, ínycsiklandó ételt, az Adria térségének kihagyhatatlan szereplőjét: az ajvárt.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia Fekete, lila, sárga, piros, de legfőképpen édes: ilyen az igazi paradicsom Csendes Ildikó husztóti tanyáján több mint 830 féle paradicsom terem, és egyik sem tökéletesen kerek és piros. A Paradicsomkertben jártunk, és kóstoltunk is!
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Gasztrobarangolás a hűség városában: tárt karokkal vár Sopron Sopron gyönyörű látnivalói után érdemes a kóstolnivalókról is beszélnünk, hiszen a nyugat-magyarországi város a gasztroturisták számára is kínál ínyencségeket.
Helyszín címkék: Győr és Pannonhalma Gasztronómia Hamarosan már az újborokat kóstolhatjuk az Év Pincészetében A magyarországi borvidékeken, köztük Pannonhalmán, már augusztus eleje óta tart a szüret, mely lassan mindenhol a végéhez közeledik.
Helyszín címkék: Budapest környéke Gasztronómia KávéBár Bazár 2024 – a kávé- és bárvilág seregszemléje a Millenárison Kávébajnokságok, az ország legnagyobb ginkoktélja, kóstolóasztal és pingpongbajnokság is a programok között
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A disznóvágás rejtelmei Mutatjuk, mit érdemes tudni a disznóvágásról, ami a 21. században sokaknak egyet jelent a sok-sok friss hurka, kolbász és töltött káposzta kóstolgatással.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A Kunság igazi arcai: kortárs körkép a Kunsági borvidékről Soltvadkert, Izsák, Szigetcsép…többségünk számára az alföldi borokról többnyire könnyű fehérek és rozék ugranak be. Ezek a borok is kulcsfontosságú építőkövei a borkultúránknak!
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Spájz, Erhardt és Kultúrpresszó: gasztro-élmények Sopronban Olyan soproni helyeket mutatunk most be, ahol fiatal és a minőség mellett maximálisan elkötelezett tulajdonosok céloztak meg egy-egy különlegesebb szegmenst a gasztronómián belül.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Szolnokra, a göröghöz! Hogyan került a Jón-tenger helyett a kies Tisza mellé egy görög taverna?
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Tök jó program az Őrségben Idén is megrendezik az Őrségi Tökfesztivált, amelybe Őriszentpéter mellett Nagyrákos, Szalafő és Magyarszombatfa is bekapcsolódik. A program ideális baráti társaságoknak és családoknak is.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Gyógy- és fűszernövények, amelyekből lélekmelegítő teát főzhetsz az őszi-téli hónapokban Mutatjuk, mit csempésszünk a forró vízbe, ha például köhögés, álmatlanság vagy épp fejfájás kínozna.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia A zöld manna útja a teremtéstől a fagylaltig Pár évvel ezelőtt még azt sem tudtuk, hogy eszik vagy isszák, mára a medvehagyma Baranya sztárja. Őrület, hogy mibe nem kerül bele: pogácsa, sajt, vagy akár fagyi formájában is fogyasztják.
Helyszín címkék: Pécs és Villány Gasztronómia A pécsi génbankban jártunk, ahol a jövő borát készítik! Világon egyedülálló fajtagyűjteményével, valamint fáradhatatlan kísérletezéseikkel a pécsi kutatók kiemelt célja, hogy a magyar borászatok munkáját segítésék.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Így lehetne még zöldebb a lokális gasztronómia Te tudod, hogy ki töltötte a szalámid? Vagy hogy hogy néz ki egy avokádófa? Tudod, milyen lépéseket kell tenned annak érdekében, hogy a gyermekeink egy élhetőbb világban éljenek?
Helyszín címkék: országos Gasztronómia A superfood, amit télen-nyáron termeszthetsz akár egy panellakásban is! A csíráztatás nem úri muri, rendkívül kevés anyagi ráfordítással elkezdhetünk akár otthon is kísérletezni vele. Hogy mivel és hogyan? Ebben segít Török Patrícia és Horváth Gábor, a Séf és a Kertész.
Helyszín címkék: Mátra és Bükk Gasztronómia Boldogság a „Mordori út” végén – interjú Pohner Ádámmal Pohner Ádám párjával együtt a rangos világversenyek után egy Isten háta mögötti kis faluban vetette meg a lábát, és egy falusi kiskocsmából gourmet éttermet kreált.
Helyszín címkék: Tokaj és Nyíregyháza Gasztronómia Acetánia, az ecet múzeuma Van Tokaj-Hegyaljának egy a bornál kevéssé ismert, de szintén remek gasztronómiai terméke, a borecet, aminek ezeréves történetével és modern felhasználásával is megismerkedtünk az Acetániában.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Kell a filter? A tea útja Magyarországon Van, akinek a reggel elmaradhatatlan része, ám a többség inkább napközben vagy este szeret elkortyolni belőle egy bögrényit. De hogyan került a tea Magyarországra, és milyen hagyományai vannak?
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Lélekmelegítő egyedényes ételek + 3 szuper vendéglátóhely, ha nincs kedved főzni Tulajdonképpen van abban valami igazságtalan, hogy a kényeztető ételek épp ősszel és télen esnek a legjobban, akkor, amikor az egyre hűvösebb napok és a sötétség is inkább ádáz kuckózásra csábít,
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Őszi-téli kedvenc fűszereink jótékony hatása hétköznapi problémák ellen Amint beköszönt a hideg, valahogy egyre nehezebb megőrizni a vidámságot. Mutatjuk, milyen megoldást kínálnak erre az időszakra a legkedveltebb őszi-téli fűszerek.
Helyszín címkék: Gyula és környéke Gasztronómia Békebeli édességek Békésből Egy jó cukrászdában az újragondolt vagy rendhagyó recept alapján készült sütik mellett jól megférnek a klasszikusok is. Szerencsére Békés megyében bőven akad belőlük!
Helyszín címkék: Sopron-Fertő Gasztronómia Indiáner, kapucíner és egy különleges cukrászda Sopronban Górcső alá vesszük a soproniak kapucsínó-fogyasztási kultúráját, valamint az indiáner magyar vonatkozását.
Helyszín címkék: országos Gasztronómia Egy reményteli íz és illat nyomában: a kürtőskalács különös története Mutatjuk, mi mindent érdemes tudni erről a nem mindennapi, parázs fölött sült édességről, amely már hosszú idők óta nemzeti kincsünk.
Helyszín címkék: Balaton Gasztronómia Nem talált gyerekeinek tökéletes baguette-et, ezért kovászos pékséget nyitott Veszprémben A Makmoiselle pékség alapításáról, személyes motivációiról, és a vendéglátás szeretetéről beszélgettünk az alapítóval, Hegyesi Gabriellával.