
Helyszín címkék:
SVÉT. 13.0 - hamarosan!
- Forrás: sajtóközlemény
A házigazdaként résztvevő, hazai első vidéki, két Michelin csillagos étterem, a tatai Platán Gourmet Étterem mellett az ország minden tájáról érkeznek a SVÉT tagéttermei, melyek közül a Michelin nemzetközi gasztronómiai kalauz által kiadott kiadványban többen is kaptak elismerést, díjazást. Az éttermek mellett a SVÉT kötelékébe tartozó cukrászda, péksége és kávéház, illetve meghívott aspiráns éttermek, a 13 Séf Egyesület tagjai is részt vesznek, bemutatkoznak a nagyközönség előtt. Az idei eseményre Erdélyből, a Felvidékről és a Vajdaságból is érkeznek, illetve határon túli vendég borászatok, termelők is bemutatkoznak. Egy mini „Mangalica fesztivál” is helyet kap, ahol nem csak kóstolni, de vásárolni is lehet az ország meghatározó mangalica tenyésztőitől. Vasárnap reggel 9 - 11 óra között pezsgős reggelire invitálják a résztvevőket, ahol mangalica termékek, kézműves sajtok, minőségi kovászos péktermékek és egyéb, termelői különlegességek mellett, a One Eleven Roastery kávéival, és a helyi kiállító borászatok pezsgőivel lehet indítani a vásárnapot. Ha még valaki „malackodni” szeretne az az Agrármarketing Centrum standjánál megteheti, ahol a minőségi sertés kóstolók mellett értékes ajándékokat is lehet nyerni. A hazai, illetve helyi kistermelők, kézművesek is színesítik az esemény kiállítói palettáját, kézműves sajtok, olajok, borecet, mustár, szörpök, méz, paprika, illetve a falusi kosár termékek mellett sok egyéb portéka is megtalálható lesz. Aki pedig megszomjazik, a Pannon Bormíves Céh 18 tagjának kínálatából is választhat a Pannon Borpiknik keretein belül, de a Neszmélyi Borút tagjai is ismét vendégeink lesznek. Ha valaki egy kis sörre vágyik, kitűnő kraft sörökből tud majd választani. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel szintén „vigyáznak” és főznek a vendégekre a MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái. A gyermekeknek színpadi programokkal, gyereksarokkal és szombat este, a zenés andalgás előtt, esti mesével kedveskednek a szervezők. A színpadi programokban is sok különleges beszélgetés kóstoltatás zenei program kap majd helyet. Lesz szarvasgomba, Kurca-parti kappan, mangalica, DIWINFOOD programon keresztül, hüvelyesek, kostoltatása és beszélgetések. A fő esemény pedig, a korábbi évekhez hasonlóan, a Magyar Konyha Termelői Díj átadása.
Résztvevők listája
SVÉT tagok
Anyukám Mondta Étterem, Encs
Erhardt Étterem és Panzió, Sopron
Gusto13 Bisztro és Delicate, Veszprém
Harrer Chocholat Csokoládéműhely, Sopron
Ikon Étterem, Debrecen
Jankovich Wellnes Hotel, Hibiscus Étterem, Rácalmás
Kistücsök Food & Room**** Balatonszemes
Macok Bisztró és Borbár, Eger
Mandula Étterem, Gere borászat, Villány
Nomád Hotel és Glamping, Noszvaj
Pajta, Őriszentpéter
Palkonyha, Panzió, Speiz, Palkonya
Panificio Il Basilico – Szabadfi Szabolcs, Szentendre
Platán TATA (Gourmet Étterem Bisztró), Tata
Rosinante Fogadó Szentendre
67Sigma Étterem, Székesfehérvár
Villa Kabala, Szigliget
Clarisse Étterem, BOTANIQ Kastély Tura
One Eleven Roastery, Sopron
Villa Rosa, Dunaszerdahely
Schwarz Bistro, Székelyudvarhely
Vendég éttermek és pékségek
Páskom1802, Lajoskomárom
Horgonyzó Kisvendéglő, Tiszalök
Lua Resort, Balatonfüred
Iszkor, Mályinka
13 Séf Egyesület, Hévíz
Búzakék pékség, Győr
CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. Felvidéki Rohonczy Gedeon Mentorprogram, résztvevői:
Kósa Birtok, Muzsla
Gergely László, Debrődi juhsajt, Debrőd
Lajtos Krisztián, párlatok, Bogya
Zalaba Pincészet, Muzsla
Bauer Ildikó, Fyrmonia Organic Winery, Für
Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete
Fekete Zsóka Mangalica Farm
Bartha porta – Bartha Pál
Hajdúhús 2000 Kft.
Olmos és Tóth Kft. / Monte Nevado
Bio-Goods Mangalica
Káptalantóti Mangalica
Lackó Róbert – Nagymaros
Kocsis Tanya
Sör-bor
Szent András Sörfőzde
Neszmélyi Borút
Pannon Bormíves Céh
Vesztergombi Csaba/ Vesztergombi Pince, Szekszárd
Pannonhalmi Főapátság / Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Pannonhalma
Heimann Családi Birtok, Szekszárd
Lőrincz György – Szent Andrea Pincészet, Egerszalók
Gál Tibor / Gál Pincészet, Eger
Légli Ottó/ Légli Birtok, Balatonboglár
Tóth Katalin / Tóth Ferenc Pincészet, Eger
Gere Andrea/ Gere Attila Pincészete, Villány,
Gere Zsolt/ Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Villány
Bock József/ Bock Pince, Villány
Berecz Stephanie – Kikelet pincészet, Tarcal
Takler András / Takler Pincészet, Szekszárd
Árvay Családi Pincészet, Rátka
Pendits szőlőbirtok, Abaújszántó
Balla Géza Pincészet, Arad
Dúzsi Tamás Pincéje, Szekszárd
Both Frigyes, Muzsla
Magyar Konyha Magazin
Csernus Pincészet, Vinica
Hernyák Pincészet, Etyek
További kiállítók, termelők
Sándor Tamás, Bükki sajt
Zempléni sajt
Zümi méhészet
Marmaladays - Veres Kata
A Séf és a Kertész
Fajszi Paprika & Falusi Kosár
Kárász Rita – Ritaszörp
Bereznai Sámuel BBQ szósz
Pepo Papa Tökmagolaj
Helyi kézműves egyesület
Borecet Művek

Programok
2023.9.9. SZOMBAT
11:00 Rendezvény kezdete, kapunyitás
13:00 Divinfood kerekasztal beszélgetés kóstolóval (Ádám Csaba)
14:00 Gyerekprogram
15:00 Zene
17:00 Mangalica díjátadó, kostoltató
18:30 Estimese
19:00 Zene
20:00 - 21:30 Felner István “Esti Andalgás ” kvartett zenei aláfestés
2023.9.10. VASÁRNAP
9:00 Pezsgős, mangalica reggeli, kézműves sajtokkal
10:30 A tóváros titka c. séta
12:00 - 14:00 Borkóstolás
14:00 Gyerekprogram
14: 00 A tóváros titka c. séta
15:00 kóstoló Kurcaparti Kappan és szarvasgomba kóstoló
Szent László Szarvasgomba Egyesület – előadás és kutyás bemutató
16:00 Magyar Konyha: Az év termelője díj átadás
17:00 Zenei Program
19:00 Rendezvény vége