Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

SVÉT. 13.0 - hamarosan!

  • Forrás: sajtóközlemény
A SVÉT éves nagyrendezvénye szeptember 9-10-én ismét Tatán, a festői szépségű tatai tó partján található Eszterházy kastély kertjében kerül megrendezésre. Az elmúlt rendezvényeink tapasztalatait és a vendégkéréseket figyelembe véve, színesítették az idei találkozó programjait, hogy minden korosztály számára érdekes minőségi időtöltést kínáljon.
A SVÉT éves nagyrendezvénye szeptember 9-10-én ismét Tatán, a festői szépségű tatai tó partján található Eszterházy kastély kertjében kerül megrendezésre. Az elmúlt rendezvényeink tapasztalatait és a vendégkéréseket figyelembe véve, színesítették az idei találkozó programjait, hogy minden korosztály számára érdekes minőségi időtöltést kínáljon.

A házigazdaként résztvevő, hazai első vidéki, két Michelin csillagos étterem, a tatai Platán Gourmet Étterem mellett az ország minden tájáról érkeznek a SVÉT tagéttermei, melyek közül a Michelin nemzetközi gasztronómiai kalauz által kiadott kiadványban többen is kaptak elismerést, díjazást. Az éttermek mellett a SVÉT kötelékébe tartozó cukrászda, péksége és kávéház, illetve meghívott aspiráns éttermek, a 13 Séf Egyesület tagjai is részt vesznek, bemutatkoznak a nagyközönség előtt. Az idei eseményre Erdélyből, a Felvidékről és a Vajdaságból is érkeznek, illetve határon túli vendég borászatok, termelők is bemutatkoznak. Egy mini „Mangalica fesztivál” is helyet kap, ahol nem csak kóstolni, de vásárolni is lehet az ország meghatározó mangalica tenyésztőitől. Vasárnap reggel 9 - 11 óra között pezsgős reggelire invitálják a résztvevőket, ahol mangalica termékek, kézműves sajtok, minőségi kovászos péktermékek és egyéb, termelői különlegességek  mellett, a One Eleven Roastery kávéival, és a helyi kiállító borászatok pezsgőivel lehet indítani a vásárnapot. Ha még valaki „malackodni” szeretne az az Agrármarketing Centrum standjánál megteheti, ahol a minőségi sertés kóstolók mellett értékes ajándékokat is lehet nyerni. A hazai, illetve helyi kistermelők, kézművesek is színesítik az esemény kiállítói palettáját, kézműves sajtok, olajok, borecet, mustár, szörpök, méz, paprika, illetve a falusi kosár termékek mellett sok egyéb portéka is megtalálható lesz. Aki pedig megszomjazik, a Pannon Bormíves Céh 18 tagjának kínálatából is választhat a Pannon Borpiknik keretein belül, de a Neszmélyi Borút tagjai is ismét vendégeink lesznek. Ha valaki egy kis sörre vágyik, kitűnő kraft sörökből tud majd választani. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel szintén „vigyáznak” és főznek a vendégekre a MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái. A gyermekeknek színpadi programokkal, gyereksarokkal és szombat este, a zenés andalgás előtt, esti mesével kedveskednek a szervezők. A színpadi programokban is sok különleges beszélgetés kóstoltatás zenei program kap majd helyet. Lesz szarvasgomba, Kurca-parti kappan, mangalica, DIWINFOOD programon keresztül, hüvelyesek, kostoltatása és beszélgetések. A fő esemény pedig, a korábbi évekhez hasonlóan, a Magyar Konyha Termelői Díj átadása.

 

Regisztráció, bővebb információ itt.

Résztvevők listája

SVÉT tagok 


Anyukám Mondta Étterem, Encs

Erhardt Étterem és Panzió, Sopron

Gusto13 Bisztro és Delicate, Veszprém

Harrer Chocholat Csokoládéműhely, Sopron

Ikon Étterem, Debrecen

Jankovich Wellnes Hotel, Hibiscus Étterem, Rácalmás

Kistücsök Food & Room**** Balatonszemes

Macok Bisztró és Borbár, Eger

Mandula Étterem, Gere borászat, Villány

Nomád Hotel és Glamping, Noszvaj

Pajta, Őriszentpéter

Palkonyha, Panzió, Speiz, Palkonya

Panificio Il Basilico – Szabadfi Szabolcs, Szentendre

Platán TATA (Gourmet Étterem Bisztró), Tata

Rosinante Fogadó Szentendre

67Sigma Étterem, Székesfehérvár

Villa Kabala, Szigliget

Clarisse Étterem, BOTANIQ Kastély Tura

One Eleven Roastery, Sopron

Villa Rosa, Dunaszerdahely

Schwarz Bistro, Székelyudvarhely

 

Vendég éttermek és pékségek


Páskom1802, Lajoskomárom

Horgonyzó Kisvendéglő, Tiszalök

Lua Resort, Balatonfüred

Iszkor, Mályinka

13 Séf Egyesület, Hévíz

Búzakék pékség, Győr

 

CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. Felvidéki Rohonczy Gedeon Mentorprogram, résztvevői:

 

Kósa Birtok, Muzsla

Gergely László, Debrődi juhsajt, Debrőd

Lajtos Krisztián, párlatok, Bogya

Zalaba Pincészet, Muzsla

Bauer Ildikó, Fyrmonia Organic Winery, Für

 

Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete

 

Fekete Zsóka Mangalica Farm

Bartha porta – Bartha Pál

Hajdúhús 2000 Kft.

Olmos és Tóth Kft. / Monte Nevado

Bio-Goods Mangalica

Káptalantóti Mangalica             

Lackó Róbert – Nagymaros

Kocsis Tanya

 

Sör-bor

 

Szent András Sörfőzde

Neszmélyi Borút

Pannon Bormíves Céh

Vesztergombi Csaba/  Vesztergombi Pince, Szekszárd

Pannonhalmi Főapátság / Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Pannonhalma

Heimann Családi Birtok, Szekszárd

Lőrincz György – Szent Andrea Pincészet, Egerszalók

Gál Tibor / Gál Pincészet, Eger

Légli Ottó/ Légli Birtok, Balatonboglár

Tóth Katalin / Tóth Ferenc Pincészet, Eger

Gere Andrea/ Gere Attila Pincészete, Villány,

Gere Zsolt/ Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Villány

Bock József/ Bock Pince, Villány

Berecz Stephanie – Kikelet pincészet, Tarcal

Takler András / Takler Pincészet, Szekszárd

Árvay Családi Pincészet, Rátka

Pendits szőlőbirtok, Abaújszántó

Balla Géza Pincészet, Arad

Dúzsi Tamás Pincéje, Szekszárd

Both Frigyes, Muzsla

Magyar Konyha Magazin

Csernus Pincészet, Vinica

Hernyák Pincészet, Etyek         

 

További kiállítók, termelők

 

Sándor Tamás, Bükki sajt

Zempléni sajt

Zümi méhészet

Marmaladays - Veres Kata

A Séf és a Kertész

Fajszi Paprika & Falusi Kosár

Kárász Rita – Ritaszörp

Bereznai Sámuel BBQ szósz

Pepo Papa Tökmagolaj

Helyi kézműves egyesület

Borecet Művek

Programok

2023.9.9. SZOMBAT

 

11:00 Rendezvény kezdete, kapunyitás

13:00 Divinfood kerekasztal beszélgetés kóstolóval (Ádám Csaba)

14:00 Gyerekprogram

15:00 Zene

17:00 Mangalica díjátadó, kostoltató

18:30 Estimese

19:00 Zene

20:00 - 21:30 Felner István “Esti Andalgás ” kvartett zenei aláfestés

 

2023.9.10. VASÁRNAP

 

9:00 Pezsgős, mangalica reggeli, kézműves sajtokkal

10:30 A tóváros titka c. séta

12:00 - 14:00 Borkóstolás

14:00 Gyerekprogram

14: 00 A tóváros titka c. séta

15:00 kóstoló Kurcaparti Kappan és szarvasgomba kóstoló

Szent László Szarvasgomba Egyesület – előadás és kutyás bemutató

16:00 Magyar Konyha: Az év termelője díj átadás

17:00 Zenei Program

19:00 Rendezvény vége