
Helyszín címkék:
Hamarosan itt az idei KávéBár Bazár, a kávévilág sztárjaival
Úgy tűnik, a kávé továbbra is a világ egyik legnépszerűbb élvezeticikke, és az elmúlt időszak válságai ellenére is egyre nagyobb és színesebb a hazai kávépiac is. A szakma és a kávérajongók elsőszámú hazai nagyrendezvényén, a KávéBár Bazáron a kávévilág színe-java felsorakozik, beleértve a legújabb gépeket, eszközöket, a kávépörkölők legfrissebb újdonságait is. A világ legjobb termőterületeiről érkező különleges kávékból készülnek az espressók, filterkávék és különféle tejes italok. Egyre több standon lehet prémium kávékapszulákat is kipróbálni és hazavinni, de a hazai pörkölők közül jó páran érkeznek szuperexkluzív, limitált premierkávékkal – ezekből szintén tudnak a vendégek kóstolni is vásárolni is. Egyes standokon pedig olyan exkluzív kávégépek is felbukkannak, melyek ára a középkategóriás autókéval vetekszik. Bemutatkozik Molnár Attila és a Chemex közös fejlesztése, az innovatív ChemAer kávékészítő eszköz, amely széles közönség számára elérhető kávékészítő okoseszköz. A nemzetközi sportvilág ismert szereplője, Shane Tusup két gasztronómiai újdonságával is a KávéBár Bazáron debütál: a Black Diamond kávé és gin a standjukon lesz kóstolható. A világutazó blogger, Szűcs Péter (Peter’s Planet) a Coffee Talk Show egyik vendégeként mesél egzotikus közel-keleti és dél-amerikai kávéélményeiről, és hozzá csatlakozik Tóth Sándor, akinek Szekszárdon kávéháza, Costa Ricán pedig kávéfarmja van.
Trendek, kihívások és lehetőségek – ezekről beszél a szakma a Kávésztorik-kerekasztalnál is, de több bemutató és vezetett cupping is a program része lesz.
A kóstolás mellett versenyek és mesterkurzusok a hétvégén
A két nap során számos kísérőesemény zajlik a Millenáris indusztriális B csarnokában. Szombaton rendezik a profi kávékóstolók versenyét, a Pro Cup Tasters Championship bajnokságot. Az izgalmas és szórakoztató versenyen profi baristák mérkőznek meg, a nyertest pedig Athénba repítik a szervezők a júniusi World of Coffee expóra. Vasárnap próbára tehetik magukat az amtőrök is ebben a kategóriában. Az Amateur Cup Tasters Championship versennyel indul a nap, melyet a professzionális szabályok szerint bonyolítanak le, és a profik versenyéhez hasonló kihívást jelent. Szintén vasárnap zajlik az ALPRO Plant Based Coffee Championship, ahol a baristák kreatív italokat készítenek, és tökéletes lattékat öntenek tej helyett növényi alternatíva felhasználásával. Szombaton este 8 órakor zár a rendezvény, az utolsó két órában a Studio54 Bar Session zajlik, ahol az ország legjobb bárjaiból érkező bartenderek készítik el a ’70-es ’80-as évek legnépszerűbb koktéljainak újratervezett verziói – igazi glam bárhangulatban.

Csúcsminőség nemcsak a csészében
A bárparty mellett limitált létszámú, de ingyenes vezetett kóstolókon ismerkedhetünk a legújabb italpiaci trendekkel – persze pohárral a kézben. Top prémium és újgenerációs sörök, rumok, és whiskyk is kerülnek a kóstolópoharakba. Különleges ízpárosításokra számíthatnak azok, akik részt vesznek a szombati kávé-csokoládé kóstolón, de a bean to bar csokoládék világáról vasárnap is lesz izgalmas kísérőprogram.
Olaszország még mindig a kávévilág egyik központja
Bár az újhullámos kávékultúra egyre népszerűbb itthon is, és a világosabbra pörkölt kávék mellett a japán és angolszász filteres eszközök is közkedveltek lettek, de az olasz espressók és latték még mindig a magyar fogyasztók kedvencei. Ezeket pedig igazán profi gépekkel lehet már otthon is elkészíteni, és a KávéBár Bazáron számos olasz gyártó mutat be vendéglátóipari és háztartási kávégépeket is. Olasz kávék és kávékoktélok, sőt, olasz borok és antipasti kísérőfalatok is lesznek a rendezvényen, melyek közül számos termékek ingyenesen kóstolható.

A kiállítók rengeteg termékkel készülnek, a látogatók érkezéskor BOS jegesteát kapnak ajándékba, és a rendezvényen a BWT gondoskodik a kávé melletti hidratálásról. A vízfogyasztás fontosságát hangsúlyozza az OGYÉI NETA Iroda Aqua Challenge programja is a rendezvény kiemelt partnereként. A fenntarthatóság pedig továbbra is fontos cél a rendezvényen, így a látogatók érkezéskor Cupler kávés repoharat kapnak, melyet a Cup Revolution standján cserélgethetnek a kiállítás ideje alatt. A nagyközönség és a szakma számára egyaránt izgalmas hétvégi esemény szombaton 10:00-20:00 óra között, vasárnap pedig 10:00-18:00 óra között tart nyitva, az indusztriális csarnok tereit egész hétvégén betölti majd a kávéillat. Az esemény karszalagjával lehet ingyenesen kóstolgatni a standoknál, és jó idő esetén érdemes kávé-piknikezni Budapest egyik legjobb parkjában. A belépő elővételben is megvásárolható, és a szervezők elmondása szerint a KávéBár-világ legizgalmasabb ínyencségeit kóstolhatják meg a vendégek csupán két koktél áráért az ország legnagyobb kávébárjában, a Millenárison.