Ugrás a tartalomhoz

Helyszín címkék:

Fényesen ragyognak a csillagok a magyar égen a MICHELIN Guide 2022-es kiadásában

    A MICHELIN Guide 1992 óta van jelen Budapest városában, de a MICHELIN felügyelői már évek óta figyelemmel kísérik az éttermeket az ország minden részében. Ma pedig örömmel mutatták be az első, Magyarország egészére kiterjedő MICHELIN Guide kiadványt, amely egyaránt tartalmaz új MICHELIN-díjazott éttermeket, s további, a gourmet-k felfedezésére váró gyöngyszemeket.
    A MICHELIN Guide 1992 óta van jelen Budapest városában, de a MICHELIN felügyelői már évek óta figyelemmel kísérik az éttermeket az ország minden részében. Ma pedig örömmel mutatták be az első, Magyarország egészére kiterjedő MICHELIN Guide kiadványt, amely egyaránt tartalmaz új MICHELIN-díjazott éttermeket, s további, a gourmet-k felfedezésére váró gyöngyszemeket.

    A MICHELIN Guide 1992 óta van jelen Budapest városában, de a MICHELIN felügyelői már évek óta figyelemmel kísérik az éttermeket az ország minden részében. Ma pedig örömmel mutatták be az első, Magyarország egészére kiterjedő MICHELIN Guide kiadványt.

    Nagy örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk az első MICHELIN Guide Hungary kiadványt, amely rávilágít arra, hogy a tehetség az ország minden részén megtalálható. Felügyelőinket lenyűgözte ez a kulináris célpont, és Budapest mellett a további 34 magyar városban és faluban bemutatott 62 étterem bőven ad okot az ünneplésre” – emelte ki Gwendal Poullennec, a MICHELIN Guide nemzetközi igazgatója. „A felügyelőink egy autentikus, tradíciókkal teli kulináris tájképpel találkoztak, amelyet olyan tehetséges és kreatív szakemberek vezetnek, akik büszkék kultúrájukra, és akik a nagy múltú recepteket folyamatosan újragondolják, hogy lenyűgözzék a világ minden részéről ideérkező utazókat és gurmékat. Mind a 62 étterem csapata büszke lehet arra, hogy bekerültek a MICHELIN Guide válogatásába.”

     

    A MICHELIN Guide Hungary első kiadása

    • 62 éttermet ajánl
    • 2 új kétcsillagos és 2 új egycsillagos étterem szerepel az első országszintű válogatásban
    • 4 étterem kapott MICHELIN Green Star elismerést a fenntartható gasztronómia melletti elköteleződéséért

     

    A teljes listáért kattints a galériára!

    3 különleges elismerés is napvilágra került

    Mialatt a MICHELIN Guide kulináris elismerései az éttermek teljes egészeire vonatkoznak, a MICHELIN különleges elismerései azokat az egyéneket emelik ki, akik végtelen szenvedélyüknek és elismerésre méltó képességeiknek köszönhetően képesek felejthetetlenné tenni az éttermi élményt. Ebben az évben a kiváló kiszolgálásért járó Welcome and Service Award elismerést Kvaszniczáné Marjai Flóra és Kvasznicza Ferenc kapják (az őriszentpéteri Pajta étteremből), akik lenyűgözték a MICHELIN Guide felügyelőit hiteles vendégszeretetükkel és azzal a képességükkel, hogy a vendégek igényeit előre megérzik. Langó Tamás (a turai BOTANIQ Kastélyban található Clarisse étteremben) kapja a Sommelier Award díjat, a másokra is átragadó lelkesedéséért aziránt, hogy olyan gondosan kiválasztott borpárosításokat mutat be, amelyeknek nehéz ellenállni, és amelyek tökéletes harmóniában vannak a szezonális menüvel. Végül a legjobb fiatal chefnek járó Young Chef Award elismerést Mizsei János (Mák étterem, Budapest) kapja, annak elismeréseként, hogy kiegyensúlyozott, ízekkel teli, eredeti és szofisztikált fogásokat alkot.